Партнер/ка со повисока или пониска цена

N

Nessa Alcarin

Гостин
Знаеш шо е заебаното што сигурно у тие 5 години имала 5/6 други со кој што пробувала да најде нешо подобро и се ќљафтала а волот цело време и седел у резерва чекајќи си ја љубената.
Ти да не си бил петгодишниот, штом толку знаеш за ситуацијава?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ти да не си бил петгодишниот, штом толку знаеш за ситуацијава?
Цк ама случајно и незнајки сум се нашол у ситуација кај што имало 7 / 8 годишен и ми има кажано дека бара подобар, а не фала не ми требаат мене такви штом дознав си се тргнав, од кај да знам дека мене нема да ми го направи утре истото.
Избегавам да си имам работа со курви.
Еј па уште со цел памет тие очекуваат да ги почитуваш и цениш :facepalm:

N

Nessa Alcarin

Гостин
Нема некој штро не се изгорил,нема некој шо не се осеќал ко задње лајно џабе советуваш тоа ти е како мало дете да се утепаш од викање да не влага во огинот тоа ќе репне во него, е откако ќе се изгори после самото ќе вика џиш и упалљач кога ќе запалиш и ќе бега у друга соба да се сокрие позади кревет.
--- надополнето: 15 септември 2013 во 21:18 ---

Знаеш шо е заебаното што сигурно у тие 5 години имала 5/6 други со кој што пробувала да најде нешо подобро и се ќљафтала а волот цело време и седел у резерва чекајќи си ја љубената. Ако сака друго и подобро нек иде нек го пушти човекот да си знае на што е а не курвинска работа додека не биде сигурна дека ќе најде подобар не го остава тоа е педерски во најмала рака. Ако на некој/а не и се свига не и паше нека иде у пичку матер тоа не значи да се ебе со кој стигне се додека не го најде вистинскиот кур и тогаш да го заебе типот кој 5 години вложувал во неа.
Морам пак да те цитирам.
Не се нервирај па и ти. Нивна работа. Од кај да знаеме како им било и зошто девојката порано не преземала нешто.
Знаеш јас што мислам, дека тој Србинот ептен и се погодил, затоа и се решила да го остави дечкото. Ако не се погодил Србинот (мислам карактер, разбирање, почит, дужина), тогаш немаше бившата на Суси да му раскажува цел саат за ситуацијата на комшивката.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Морам пак да те цитирам.
Не се нервирај па и ти. Нивна работа. Од кај да знаеме како им било и зошто девојката порано не преземала нешто.
Знаеш јас што мислам, дека тој Србинот ептен и се погодил, затоа и се решила да го остави дечкото. Ако не се погодил Србинот (мислам карактер, разбирање, почит, дужина), тогаш немаше бившата на Суси да му раскажува цел саат за ситуацијата на комшивката.
Не бе не само си праиме муабет,што е во ред што не е во ред. Иначе нема ниедна доволно добра причина за да некоја се пердаши настрана да го бара вистинскиот нали додека е со некој друг.
Гледаш не оди раскини иди крши глава па нека бара некој друг, никој нема право да прави од некого будала со години и да му дава лажна надеж за да после го поебе и остави на цедило НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ едноставно нема.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Луѓе парите ги забораивте на темава се у чувства се удривте.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.996
Поени од реакции
24.450
Јас имам само едно прашање Суси. Што му фалело на типот од 5 годишната врска. Ако ми одговориш „ништо, прекрасен човек“, тогаш искрено сум навредена од тоа што сите жени ги споредуваш со комшивката која очигледно била спонзоруша (а сада прича српски). Може до таму било бе Суси, пет години пет, ништо не се случува, нема веќе разбирање, нема романтики, нема ништо, и дошло време за крај. Типот малце и ги отворил очите дека не мора да биде мизерна и да трпи, и се заљубила. Ништо страшно. Можело и нејзе да и се случи исто, па типот да запознал некоја од незнамтикаде и она да биде заебаната. Животот продолжува, си ги собираме тестисите од земја и продолжуваме понатаму.

И морам да ти кажам, колку и да ти е совршено тоа што ги слушаш жените до крајниот збор, сепак премногу анализираш. Не ти треба тоа, пушти срце малце, и онака ќе умреме еден ден. ;)

Појма немам што му фалело на тој другиот, не го знам лично а и не ми беше опишан многу добро. Он во нејзината приказна беше најспоредна улога, а ќе ти кажам и зошто. Он за неа (за бившава) е небитен фактор во приказната, затоа и многу кратко се задржа за него демек иделе 5 години и оваа му раскинала и толку. И сега јас не сакав да прашам-Како бе и толку? Како толку бегло го прерипуваш тој толку битен дел? Ама колку повеќе би го спомнувала него, толку нејзината другарка се помалку ќе наликуваше на хероина затоа толку маргинализирана особа е он. Битно, може се да му фалело.

Ете токму сега и ти во твојот аргумент ја правиш истата грешка како неа, маргинализираш еден многу битен дел, кој е круцијален за падот на твојава теза а тоа е следново-Може до таму било бе Суси, пет години пет, ништо не се случува, нема веќе разбирање, нема романтики, нема ништо, и дошло време за крај. Типот малце и ги отворил очите дека не мора да биде мизерна и да трпи, и се заљубила. Ништо страшно.

Абре како тоа е тоа? Како ништо страшно? Абе 5 години се ова бе не е купи леб од 25 денари ако не е добар фрли го утре нов.

Луѓе Неса не се менуваат ниту брзо ниту радикално. Комшиката после неколку месеци до максимум 1 година знаела што човек има пред себе. Зошто продолжила уште 4 ако е така? Знаеш зошто? Знаеш. Ама еве ќе се правиме будали па јас ќе ти одговорам. Економска калкулација и логика по која жени размишљаат. Зошто да го фрлам сега чеканот кога немам друг за ковање? Моментот-Чекај ма да се појави боље, не му раскинувај сега па да си ја мачиш душичката после, седи и цицај максимум дур не дојде друг.

Буквално истиот пример како оној мојот долг пост исто е како со работно место. Одиш на работа, ако добиеш подобра понуда одиш на подобрата понуда, ама не ја напушташ претходно старата оти така е позаебано. Јас тој момент го разбирам и фирмите и работниците работат за пари и интерес а не од љубов. Газдата во секој момент може да ти даде отказ ако тоа му се исплати повеќе, а и ти во секој момент можеш да си отидеш. Стрикли бизнис ама тоа однапред се знае и е транспарентно.

Но во овој случај ти лажеш викаш-Те сакам, Сакам да бидеме заедно, Гледам иднина со тебе. Мажи се многу глупи на тема машко-женски односи. Мажи веруваат во тоа. Вие од друга страна лажете во максимално лицемерие. Кажете си како што имав една другарка која им кажуваше на дечковците-Ќе те изварам прва прилика што ќе ми се пружи, таква сум. Апсолутно немам проблем со таквиот пристаап, после тоа е очеш-нечеш, не смееш да се жалиш на неа или да ја вреѓаш.

Додуша не е ни ваша кривица секогаш. Не може од вас да се бара стабилност во карактер и ставови, едноставно сте неспособни за такво нешто, аморфна агрегатна состојба. Се што ќе кажете има важност од 5 минути. Дури и тоа-Те сакам се однесува само на овој момент, сега, тука и одма, од утре се може да се смени инстантно.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Се што ќе кажете има важност од 5 минути. Дури и тоа-Те сакам се однесува само на овој момент, сега, тука и одма, од утре се може да се смени инстантно.
Еден од поточните делови во постовиве. Сведок сум бил на вакви моменти безброј, што од лично искуство што од блиски луѓе. МНОГУ помалку вакви примери сум запазил од машка страна, сигурно ќе се согласите и вие за ова.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Еден од поточните делови во постовиве. Сведок сум бил на вакви моменти безброј, што од лично искуство што од блиски луѓе. МНОГУ помалку вакви примери сум запазил од машка страна, сигурно ќе се согласите и вие за ова.
Не е точно, тоа си зависи од човекот. Без оглед дали е машко или женско, до карактерот е.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.996
Поени од реакции
24.450

Машко кога те сака, те сака. Си видел тазе раскинато машко од врска? Абе Анџелина Џоли и Мила Кунис да му се соблечат пред него и да се лезбејишаат нема ни поглед да дигне. Или што би рекол маестро Вуксанович-А око мене има хилјаду разлога, да опет будем жив и будем весео, девојке у халјинама црвеним шетају и птице певају, мени сви сметају. Опоравањето е долг и болен процес кај машко.

Кај женско, ротацијата е тренутачна и максимално ефективна. Ехе уште истата вечер сум ги гледал како се разлапуваат низ клубовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom