Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Сите фраери на форумов ги засени Говинда. Каква реклама си удираш на секоја тема. Бркче ово оно... :D
Не Ирис :neetaka:, се спомна бркче, ја си кажав дека имам, не го сликав како еден член у некоја тема.
И ти се зацапа да си ебеш векот.
Она може да се зацапува коуку сака, ама се знаат моите еко,хипи, спиритуал критеријуми. ;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ќе и направи тој од село 3-4 деца, ќе заборави на кариера, професија и начин на живот по брза постапка :LOL:
Ако сака и она заедно ќе направат :)
Има време и за кариера зш да не....тоа се 3 год. исецкани во период од 10 год. не е нешто страшно.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ќе и направи тој од село 3-4 деца, ќе заборави на кариера, професија и начин на живот по брза постапка :LOL:
Или тоа или ке ги забраве мажот и децата. И двете опции би биле по брза постапка.

M

Macedon1um

Гостин
Ако сака и она заедно ќе направат :)
Има време и за кариера зш да не....тоа се 3 год. исецкани во период од 10 год. не е нешто страшно.
Да де има време, до 23-24 дипломирање магистрирање, до 27-28 брак па после 10тина години исецкани со деца и на 40+ во фул капацитет ќе брка кариера :D секако тука вреди да се спомнат и нашиве Македонски директори и шефови кои ги „обожаваат“ вработените кои ќе имаат толкави паузи
Или тоа или ке ги забраве мажот и децата. И двете опции би биле по брза постапка.
Па Македонија е ова во 99% од случаите знаеме кога се бира помеѓу тие две што избираат, ама секој со свој памет.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Да де има време, до 23-24 дипломирање магистрирање, до 27-28 брак па после 10тина години исецкани со деца и на 40+ во фул капацитет ќе брка кариера :D секако тука вреди да се спомнат и нашиве Македонски директори и шефови кои ги „обожаваат“ вработените кои ќе имаат толкави паузи

Па Македонија е ова во 99% од случаите знаеме кога се бира помеѓу тие две што избираат, ама секој со свој памет.
Затоа у склад со темата сите треба да се преселуваме и да живееме у поприродни места одалечени од вештачкиот урбан хаос кој е неподослив за живеење.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Затоа у склад со темата сите треба да се преселуваме и да живееме у поприродни места одалечени од вештачкиот урбан хаос кој е неподослив за живеење.
Ако има тартуфи у атарот на твоето село доаѓам и ја буразеру.

C

CoolIris

Гостин
Ах ништо. Според твоите критериуми каснам.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ако има тартуфи у атарот на твоето село доаѓам и ја буразеру.
Ти ја знаеш процедурата за да стапеш у контакт со мене. Неможеш да ја прескокнеш. Неќе моќи ове ноќи.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти ја знаеш процедурата за да стапеш у контакт со мене. Неможеш да ја прескокнеш. Неќе моќи ове ноќи.
Буразеру освести се, ја ќе бидам хаус мајстор....нема како мене нигде да најдеш. Дај контакт од таа со истетовирана Шива меѓу цицки.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Буразеру освести се, ја ќе бидам хаус мајстор....нема како мене нигде да најдеш. Дај контакт од таа со истетовирана Шива меѓу цицки.
Буразер, јас сум доволно свесен за да кај мене не минуваат самобендисани особи.
Ај потсетиме на таа со истотовиран Шива! BTW тие маабети на порака мајмуне.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Не ви ја зема никој бе, што ако погледнеме на Шива малку, нема цицките да и ги изедеме :D

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Не ви ја зема никој бе, што ако погледнеме на Шива малку, нема цицките да и ги изедеме :D
Глејте си ги вие христијанските тетоважи. Не ни се мешајте ни наште хиндуски. ;)

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.027
Поени од реакции
1.146
За воља на вистината и не можеме да им парираме на србите по однос на житни приноси, ниту по технологија на производство во моментов. Ептен сме назад, каскаме, се работи на мали парцели. Наука е сето тоа, клима, почва, семенски материјали. Се работи уште со практики од минатиот век. Овој сектор би рекол е исто во изумирање. Едноставно државата го запостави земјоделието. Нема инвестирање во руралните области. Тоа постоечките хидросистеми не се во состојба да ги одржуваат па камоли изградба на нови.

Субвенциите кај нас се чист популизам, поткуп. Најлесно и е на државата да подели субвенции и да грака по телевизии за тоа. Реално се потребни континуирани инвестирања во земјоделието, кај нас од осамостојувањето не е направено скоро па ништо. Нема стратегија, визија, план.
Џабе збориме, состојбите на терен говорат се. Празни ниви, празни села, сега и градови.

Точно.
Имаме премали приноси по хектар од житните култури.
И државата и институциите кои треба да работат на подобрување на потенцијалите, тие не само што не работат на оваа проблематика, туку уште повеќе го назадуваат полјоделството.

Немаме ниту производители на одредени препарати од хемиска индустрија за полјоделство како што Србите ги имаат Галеника и Хемикал Агросава кои таму произведуваат разно разни препарати, и тоа е одредена помош за полјоделството.
Автоматски споено мислење:

Што има да ме шеташ....ја сум израснал по трактори и комбајни. По 400 бали сено сум товарал сам...на комбајна сум бил по цели ноќи и денови. Не сум можел да стојам навечер од работа.
Од друга страна имам братучед, он работеше негде 50 хектари у Коњари и + Валандово мислам....падна СДС 2006 и изгуби негде 500000 евра.
Нема работна сила сега и да сакаш нешто поголемо да фатиш, башка климава е ужас.
Имам и едно другарче со 20 хектари лозје....катастрофа е.

Моментално само лешници, грав, раноградинарски производи ама тоа доле кај што е потопло и кај што има геотермални води. А крави, офци и т.н. ти е утка од старт.
Ич не треба човек да размислува на таа тема, има милион други начини на заработка.

Лозјата ги спопаднале болести, и немало ефикасни препарати и решенија за некои болести во лозјето. Така ми кажа човек кој со лозје се занимава, ок во последно време рекреативно се занимава со лозјето тој човек.

Боровинки во Србија садат, но е ептен скапа инвестиција, иде и до 100.000 евра трошоци за хектар.

Лешници, бадеми и ореви кај нас се актуелни но ради субвенциите.
Се сложувам околу делот за чување стока, од говеда и стока нема голем ќар.

Дај сподели некој од тие милиони начини за заработка. А да не бара премногу големи инвестиции.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.397
Поени од реакции
25.849
Глејте си ги вие христијанските тетоважи. Не ни се мешајте ни наште хиндуски. ;)
Maгарац а дали примаш во твојата комуна родновери ? (Кога веќе имаш аверзија кон христијани )

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Maгарац а дали примаш во твојата комуна родновери ? (Кога веќе имаш аверзија кон христијани )
У мојта комуна е добредојден секој кој има отворен ум и е спремен за работа на себе преку медитација и несебичност, кој го исфрлил месото од својата исхрана и на кој му е прекиснато од овоа такозвано модерно лицемерно општество.
Се додека родноверот не биде досаден со своите убедувања he is wellcome.
Ама искрено, повеќе сум за родноверки да примам. Мислам дека и буразер @Bodhidharma исто така би играл :D

Kajgana Shop

На врв Bottom