jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.577
- Поени од реакции
- 27.422
Ако на тоа дете не му се доволни весниците, вестите, тогаш сигурно моите анализи нема да го натераат да се затвори дома од страв за војна. Јас никаде не повикувам на војна, туку давам анализа на настаните, и на што тие настани подсетуваат. И немој да ми кажувате и раскажувате што значи војна, пошто имам со свои очи видено и на моја кожа осетено каков е тоа ужас и тоа не една војна, туку три. Тоа што го кажав во една друга тема дека нешто се случува подсетува на почеток на војните во Хрватска, не може да ја почне таа војна, туку може да ја запре. Ако се праиме слепи, ништо нема да постигнеме освен што војната ќе ни се протне без да ја осетиме.Пријателе, шириш лоши и депресивни вести што мене ми бодат во очи.
Ако недостатокот од љубов во детството те натерало да мислиш само на убиства и смрт, има луѓе кои се среќни и полни со љубов. Остај ги на раат и поштеди ги од твоите "анализи".
Што добивме од твојава анализа?
Ќе прочита некое дете ќе се затвори дома од страв од војна ебате.
И заради тоа, немаш потреба на мене да ми изиграваш миротворец, јас не посакувам војна, ниту пак некогаш сум пропагирал војна.