Папуљас: Со македонизам вратите за НАТО и ЕУ затворени

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Македонизам.
Misirkov Славјански ФилипМакедон karan Schmeiser Schmitr
Денес Грујокио се нарече македонист, пред некој ден читам колумна за тоа колку значаен бил македонизмот, Папуљас спомнува македонизам, Бугарите под македонизам подразбираат политичка идеологија која има за цел да прикаже дека во Р. Македонија нема Бугари, бугарски јазик и историја...

Може ли некој да објасни што у 3lpm е МАКЕДОНИЗАМ???
Македонизмот на Балканот ти е митологија, писменост, култура, цивилизација.
Македонизмот е еден од најубавите делови од Белазгиската култура и цивилизација, денеска вградени во народите кои се познати како словенски народи.

Грујо не ја знае оваа суштина, а за Папуљас сум сигурен, бидејќи заедно со западните кралски фамилии во континуитет го уништуваат оваа културно наследство и ја фалсификуваат историјата.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Македонизмот на Балканот ти е митологија, писменост, култура, цивилизација.
Македонизмот е еден од најубавите делови од Белазгиската култура и цивилизација, денеска вградени во народите кои се познати како словенски народи.

Грујо не ја знае оваа суштина, а за Папуљас сум сигурен, бидејќи заедно со западните кралски фамилии во континуитет го уништуваат оваа културно наследство и ја фалсификуваат историјата.
супер објаснување,супер познавање,да ни се множат вакви умови (y)

само те молам објасни ми ги заедничките работи на таа успешна цивилизација и оваа неуспешна крепост пред распаѓање што ја имаме денес,и како си еба пиперо менталитето на народот,се прашувам дали тлее во него нешто што цели кон издигнување на такво големо нешто.....

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

само те молам објасни ми ги заедничките работи на таа успешна цивилизација и оваа неуспешна крепост пред распаѓање што ја имаме денес,и како си еба пиперо менталитето на народот,се прашувам дали тлее во него нешто што цели кон издигнување на такво големо нешто.....
..многу просто.., бидејќи: заедно со западните кралски фамилии во континуитет го уништуваат оваа културно наследство и ја фалсификуваат историјата.....тевтонците ептен , а и светата Римска црква посебно...

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
..многу просто.., бидејќи: заедно со западните кралски фамилии во континуитет го уништуваат оваа културно наследство и ја фалсификуваат историјата.....тевтонците ептен , а и светата Римска црква посебно...
историјата е таа што е,туку што правиме за иднината,ако мислеле предците на историјата немале да имаат успешна цивилизација

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Нашол еден Влав со албанско потекло да ни попува за идентитет...
Наместо да му барате кусури, по добре е да се надополнувате со неговите зборови. Тоа е еден од најискусните и реномирани балкански политичари.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Наместо да му барате кусури, по добре е да се надополнувате со неговите зборови. Тоа е еден од најискусните и реномирани балкански политичари.
Реномиран зе тебе, не и за мене. За мене е морон

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346

Со првото доаѓање на римските војски се случи нешто. Што беше тоа ?
Имаш такви примери многу низ историјата.
Еден од поблиските, за да го разбереш без многу претурање назад, е примерот со Беломорска Македонија, каде се уништи се што потсеќа на Македонија и Македонците.
Но тие Римјаните, новите владари, направија и друг систем, послушниците на нивната политика да ја водат Македонија притоа да уништат се и секого кој ќе потсетува на славната историја на Македонија и Македонците.

Зарем не го имаме истиот систем и денеска во Македонија ?

Променивме име, уникатен пример во светот, сменивме знаме на маса, исто уникатен пример во светот и преговараме за нашето име, исто уникатен пример во светот.
Сето ова е круна на тој менталитет кој владее со Македонија изминатите 2000 години.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
* супер,гледам знаеш доста историја,само мене ме интересира и загрижува иднината,а не минатото и историјата,што може тука да се стори,а не само да се напиши или препиши

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
* супер,гледам знаеш доста историја,само мене ме интересира и загрижува иднината,а не минатото и историјата,што може тука да се стори,а не само да се напиши или препиши
Иднината неможе да постои без минатото и сегашноста, тие постојат во една точка.
Само народи кои добро го знаат минатото, кои не ги прават истите грешки во сегашноста имаат иднина.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Иднината неможе да постои без минатото и сегашноста, тие постојат во една точка.
Само народи кои добро го знаат минатото, кои не ги прават истите грешки во сегашноста имаат иднина.
минатото за Европа говори многу црни периоди меѓу народите кои живеат тука,арно ама успеале за нив да создадат едно добро општество.....за разлика од нив ние никако д ја научиме лекцијата,додека се потпираме на некое славно минато пред 2300 години и повеќе

убаво е да имаш минато за респект,ама тоа нас не ни се совпаѓа воопшто со денешницата и утрето за кое треба да обрниме внимание......

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
минатото за Европа говори многу црни периоди меѓу народите кои живеат тука,арно ама успеале за нив да создадат едно добро општество.....за разлика од нив ние никако д ја научиме лекцијата,додека се потпираме на некое славно минато пред 2300 години и повеќе

убаво е да имаш минато за респект,ама тоа нас не ни се совпаѓа воопшто со денешницата и утрето за кое треба да обрниме внимание......
Европа иако немаше минато, култура и цивилизација го позајми од источното царство “Византија“, ја би рекол Белазгија, и го вгради како такво во својата култура и цивилизација и така настана европската култура и цивилизација, врз темелите на римско грчката цивилизација која во суштина е Белазгиска.
Имајќи ги битните книги од Александриската библиотека они добро знаеа кои се заканите по нивните интереси и како истите да ги елеминираат.
Прво го елиминираа православниот блиски исток од Египет до Либија, па после и големите пространста на денешна Турција, та да стигнат до срцето на Балканот, до срцето на Еге, како и големите денешни словенско православни градови Москва, Минск, Киев, Белград итн итн...

Во остварувањето на нивните планови тие не се грижат дали нивните методи се груби, дали бајонетот убил жена со пород или дали бројот на цивилни жртви надминува 99%.

Каква ќе биде иднината ?
Во изминатите години по стандардите на тие горе, денешен НАТО, војските на Србија и Македонија се сведоа на ниво на ловечки друштва.
Од друга страна, војската на Грција, иако денеска се во криза порасна за 400 нови тенкови подарок од САД.

Овој Славјански пред 5 и повеќе години трубеше тука дека Македонија мора да се отвори кон истокот што побрзо. Денешното отварање може да е прекасно, економијата поради кризата во европа ни тоне секој ден.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...нема што да те интересира...како Македонски Македонец немаш иднина.....

Ф

ФилипМакедон

Гостин
Македонизам.
Misirkov Славјански ФилипМакедон karan Schmeiser Schmitr
Денес Грујокио се нарече македонист, пред некој ден читам колумна за тоа колку значаен бил македонизмот, Папуљас спомнува македонизам, Бугарите под македонизам подразбираат политичка идеологија која има за цел да прикаже дека во Р. Македонија нема Бугари, бугарски јазик и историја...

Може ли некој да објасни што у 3lpm е МАКЕДОНИЗАМ???
Колку што знам ние зборот Македонист го употребуваме за оној тип на луѓе кој го изучува македонскиот литературен јазик,односно македонистиката...Грујо преамбициозно се става во нивни редови...а терминот Македонизам за нас не сум сигурен што би требало да значи,за Грците знам дека означува страв...

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Македонизам е потценувачки термин кој е измислен од Бугарите, а сега го прифаќаат и Гејците. Се употребува во негативен контекст кога се зборува за македонската национална идеја. Еквавилент на значењето што кај нас го имаат термините грко-, србо- и бугароманство.

S

Sagan

Гостин
Сполај ви на сите за одговорите, иако мене многу ми е јасно што е македонизам.
Ама кој да ѝм каже на Грујошеску и овој квазиколумнист. Просто неверојатно што дозволува „Дневник“ да се објавува по штампа...

Еее, македонштино!

Kajgana Shop

На врв Bottom