Пан-турцизмот на Ердоган во замав

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.694
Поени од реакции
11.807
Види да ти беше тебе султан ке знаеше за кој зборам, гледаш со оон како се разбравме си знае он на кого нозе му бацува а ти си само една непозната равенка тука :masa:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
супер се турците
скоро како албанците, власите и србите
Bugarite koj gi eba a ? Ccccc nacionalist
Автоматски споено мислење:

све овде сите имаат предрасуди кон османлиската империја

Будали. Куј знае зашто не им се свиѓаат обичаите: набивање на колец на сред плоштад, палење цркви и наместо нив градење џамии, киднапирање на девојки за сексуални робинки, киднапирање на деца за јаничари, плаќање разни даноци само затоа што се христијани и тн. и тн.
Izgleda Romancite od dnoto na dusata gi mrazis. Turcite voda mozat da im nosat po kolonabivanje.
Sigurno i krstonoscite gi mrazis taka poprilicno. Tie prvobitno taa vasa ljubena Aja Sofija ja preobratile od pravoslaven vo katolicki verski objekt i toa mnogu porano pred Turcite. Ili deka pak hristijanski ne se vazi toa. Najpovekje Spancite gi mrazis izgleda. Edna djamija ne ostavija vo Spanija. Pleme necivilizirano, preobratuvaat i rusat verski objekti, pa palenje na klada na nevernicite. Pak da ne zboruvame za tamu Anglicanite, pola kontinent go kidnapiraa i go napravija robovi, pola svet kolonija im bese, tamu danoci ova ona. Belgijcite pak, niv talibancite i Isis mozat voda da im nosat, stvarno majstori na zanaetot. Race seceja onaka ko nie leb so secime. Vikat ako bilo mlado trcano, delikates bilo, vkusno, prsti da izlizis.
I taka....
Автоматски споено мислење:

Види да ти беше тебе султан ке знаеше за кој зборам, гледаш со оон како се разбравме си знае он на кого нозе му бацува а ти си само една непозната равенка тука :masa:
Ne sum jas nepoznata ravenka. Jas ti sum normalniot vo cela soba pederi. Taka ti izgleda oti si se sobravte tuka drugarcinjata i si se drzite za racinja, si se ljubite i vi e cudno oti ne nosam vazelin so mene kako site vo sobata :toe:

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.152
Bugarite koj gi eba a ? Ccccc nacionalist
си читал ли постови од него?

Бугарите не ги фали. Али овие другиве... не се знае кој е бољи. Само Македонците му се срање. И Русите.

Твојата омраза те спречува да ја видиш целата слика. Ако османлиските турци навистина ги правеа сите тие работи со таква систематичност и опсег како што велиш, денес на Балканот не само што немаше да има цркви, туку ниту христијани, ниту национасти немаше да има.
Фактот што по 500 години под Османлиската империја христијанските традиции, култури и институции опстојуваат, зборува многу за тоа колку твоите приказни се повеќе МИТ отколку РЕАЛНОСТ. Дали имало репресија и неправди ? Секако, како што било во секоја империја, без разлика дали зборуваме за Османлиите, Римјаните, или Британците. Но, да ги сведеш сите тие векови на еден едностран наратив е само уште еден обид да се подгрева омраза.

И ајде да те прашам: ако толку ја презираш Османлиската империја, дали истата мера на критика ја применуваш и за другите империјалистички сили што владееле со репресија, освојувања и уништување низ историјата ? Или оваа омраза е резервирана само за Турците ? Можеби е време да престанеш со селективното паметење и да ја погледнеш историјата со пореална перспектива. Мада тешко е со лимитирани мозоци да се дискутира вакви теми што се отрујени од нивните историски лажни книги.
Не ми се праи на удрен бре.
Не ти е ова турска невладина. Си има миљарда документи, историски докази, артефакти, сведоштва, потврдени од сите ебани светски истории. Црно на бело.

Нит е ова - не се знае, нит е ова - можда, нит е ова - небилотака.

Ја лично сум видел, коа сум бил мал, баби по селата, многу стари, со крстови истетовирани на чело, размачкани, оти ги тетовирале коа биле девојчиња.
Што мислиш зашто?

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
си читал ли постови од него?

Бугарите не ги фали. Али овие другиве... не се знае кој е бољи. Само Македонците му се срање. И Русите.
Ne bas, staro nov e nekoj. Ali od tebe imam citano mnogu povekje koga sme kaj toa ;)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.489
Поени од реакции
5.194
Злобата што ја истураш на секоја реченица кажува многу повеќе за тебе отколку за Турција. Дали е тоа историски комплекс, или едноставно не можеш да поднесеш дека Турција, со сите свои проблеми, сè уште опстојува и има влијание во регионот и во светот ...

Смешно е како ти посакуваш распад, граѓанска војна и некакво 'ништо' да остане од една земја што, сакаш или не, историски и културно има оставено трага низ целиот свет. Тоа што ја нарекуваш 'трула творевина' само покажува дека не можеш да ја гледаш реалноста надвор од својот филтер на омраза.

Што се однесува до 'ништо не придонела' можеби треба да прашаш за османлиската архитектура, уметност, музика, па дури и модерните технолошки проекти на Турција. Или можеби тоа те боли , што сè уште успеваат да стојат, додека твојата реторика паѓа како кула од карти....

И, конечно, тој твој сон за 'граѓанска војна звучи како нешто што повеќе би го посакал за да ја задоволиш својата омраза, отколку што има реална основа. Но знаеш што ? Историјата веќе видела многу такви желби и секогаш се враќале кај нивните сопственици, како бумеранг.
Гомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.
Се надевам дека ќе им се случи истото тоа што го правеле.
Најголемото наследство им е колење народи.
Геноцидни суштества.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
678
Поени од реакции
1.237
Само Крстот е спасот браќа, а СтолеД не лаже оти не му е дозволено да ги внесе во заблуда милите на Христос.

Го сретнав мечот, мртвите ги влечев кон небеса. Безличниот го видов. Благословени да сте.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
Гомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.
Геноцидни суштества.
Ova za Mladoturcite zboras taka, bas za nivno vreme mame ebale na se so ne e Turcin. Ataturk bil Mladoturcin vo slucaj da ne si zapoznaen. Istiot toj Ataturk ja vodel borbata za nezavisnost od tvoite zapadni prijateli. Kako pomesani cuvstva da imas tuka :cautious:

Член од
16 октомври 2021
Мислења
722
Поени од реакции
1.628
Геноцидни суштества.
a koj drug ne istrebuval narod be druze? Sekoj sto imal moznost toa go pravel. Pa trgni samo od krstonosnite vojni, dali ostanala edna dzamija u spanija toj period, pa ponatamu sto gi palele na klada... So praime so vlad the impaler koga nadenuval muslimani na kolec. Britancite kolonizirale i mama ebavale na domorodniot narod vo Amerika, otvori na reddit ima subreddit za niv kako do den denes im se serat i kolku se obespraveni do stadium da gi maltretiraat fizicki na dnevna baza i mnogu drugi primeri.

Mnogu e prosto, ako nekoj oseti deka si poslab od nego logicno e da te napagja i da te izede na krajot. Toa e surovata realnost, ama da se kjuti za edno a drugo da ne cini ne ide.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.089
Поени од реакции
1.257
Геноцидни суштества.
Ако Турците навистина имале намера да го истребат секое малцинство на териториите што ги контролирале, за 500 години Османлиската империја ќе го постигнела тоа БЕЗ ПРОБЛЕМ...

Напротив, во текот на тие векови многу различни етнички и верски групи опстојувале и коегзистирале под османлиската власт. Тоа не значи дека нема темни делови во историјата, секоја голема империја има свои грешки, но да се сведува целата историја на 'геноцидни суштества' е некоректно и историски неточно.

Обиди се да ги гледаш работите со објективност, а не со омраза и емоции.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
Само Крстот е спасот браќа, а СтолеД не лаже оти не му е дозволено да ги внесе во заблуда милите на Христос.

Го сретнав мечот, мртвите ги влечев кон небеса. Безличниот го видов. Благословени да сте.
Ti nesto mesaja si, ke voskresnuvas, vekje voskresna, planiras da se samozapalis, adekvatni lekovi nemas zemeno, instituciite ne rabotat za praznici pa te pustija na prodolzen vikend.
Stvarno misterija si .

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
11 октомври 2024
Мислења
418
Поени од реакции
743
Владо Илиевски ако личи на просечен турчин тогаш незнам што да речам. Светли очи и нема брада ама личел на турчин.

Eве ти турски кошаркар:
Прегледај го приврзокот 438040

Нити пак другите примери не се нешто ко класичен турчин.
А не ја ни разбра поентата зашто има балканци што личат на турци. Ко прво имаш некои турци што личат на балканци. Милиони водат потекло од босна, албанија...
Види слика како изгледале пред 1 000 години и спореди ги денес.
Вистинските Турци Селџуци изгледаат како турските народи во Киргистан и Казакстан.

Љубчо Георгиевски, Владо Илиевски, Биљана Ванковска, Јонче Христовски изгледаат како некој директно да ги донел од шумските степи на Киргистан.

Турски кошаркар Cedi Osman. Средно азиски изглед. Плукнат Владо Илиевски :D

images.jpg

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
a koj drug ne istrebuval narod be druze? Sekoj sto imal moznost toa go pravel. Pa trgni samo od krstonosnite vojni, dali ostanala edna dzamija u spanija toj period, pa ponatamu sto gi palele na klada... So praime so vlad the impaler koga nadenuval muslimani na kolec. Britancite kolonizirale i mama ebavale na domorodniot narod vo Amerika, otvori na reddit ima subreddit za niv kako do den denes im se serat i kolku se obespraveni do stadium da gi maltretiraat fizicki na dnevna baza i mnogu drugi primeri.

Mnogu e prosto, ako nekoj oseti deka si poslab od nego logicno e da te napagja i da te izede na krajot. Toa e surovata realnost, ama da se kjuti za edno a drugo da ne cini ne ide.
Druga mu e makata nego. Uste ne mozi da prezali oti ne im uspea pucot na negovite i ne instaliraa nekoj idiot kako Zelenski na vlast i tamu. Odma podrugo ke bese ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.551
Поени од реакции
85.152

Има повеќе логички и историски проблематични делови во твојов пост, отколку во постовите на Сулејман кој ја претставува турската империја како цветна градина за нас.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.080
Поени од реакции
4.195
Вистинските Турци Селџуци изгледаат како турските народи во Киргистан и Казакстан.

Љубчо Георгиевски, Владо Илиевски, Биљана Ванковска, Јонче Христовски изгледаат како некој директно да ги донел од шумските степи на Киргистан.

Турски кошаркар Cedi Osman. Средно азиски изглед. Плукнат Владо Илиевски :D

Прегледај го приврзокот 438053
Вистинските турци :lolzz:
на овој баба му сто посто Украинка е.
Абе асли турчин ти е црн грд со мрсна коса и гнасни бркови, пола циган пола арап. :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.554
Поени од реакции
24.396
Nemav popametna rabota pa ja citkav drugata tema za Erdo.
Tugj sram me jadese iskreno.
Oti be ne zemite ne si gi izbrisite profilite i ne si napravite novi. Ne e kaznivo toa sega, ne se sankcionira toa kako porano. Mene stvarno posle tolku gluposti tresenje, pogresni analizi i predviduvanja ke mi bese nezgodno da pisam vo vakvi temi, mislam opsto politika ne strogo za Turcija.

Kajgana Shop

На врв Bottom