- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.694
- Поени од реакции
- 11.807
Види да ти беше тебе султан ке знаеше за кој зборам, гледаш со оон како се разбравме си знае он на кого нозе му бацува а ти си само една непозната равенка тукаKoj sultan, Mehmed![]()

Види да ти беше тебе султан ке знаеше за кој зборам, гледаш со оон како се разбравме си знае он на кого нозе му бацува а ти си само една непозната равенка тукаKoj sultan, Mehmed![]()
Bugarite koj gi eba a ? Ccccc nacionalistсупер се турците
скоро како албанците, власите и србите
Izgleda Romancite od dnoto na dusata gi mrazis. Turcite voda mozat da im nosat po kolonabivanje.све овде сите имаат предрасуди кон османлиската империја
Будали. Куј знае зашто не им се свиѓаат обичаите: набивање на колец на сред плоштад, палење цркви и наместо нив градење џамии, киднапирање на девојки за сексуални робинки, киднапирање на деца за јаничари, плаќање разни даноци само затоа што се христијани и тн. и тн.
Ne sum jas nepoznata ravenka. Jas ti sum normalniot vo cela soba pederi. Taka ti izgleda oti si se sobravte tuka drugarcinjata i si se drzite za racinja, si se ljubite i vi e cudno oti ne nosam vazelin so mene kako site vo sobataВиди да ти беше тебе султан ке знаеше за кој зборам, гледаш со оон како се разбравме си знае он на кого нозе му бацува а ти си само една непозната равенка тука![]()
си читал ли постови од него?Bugarite koj gi eba a ? Ccccc nacionalist
Не ми се праи на удрен бре.Твојата омраза те спречува да ја видиш целата слика. Ако османлиските турци навистина ги правеа сите тие работи со таква систематичност и опсег како што велиш, денес на Балканот не само што немаше да има цркви, туку ниту христијани, ниту национасти немаше да има.
Фактот што по 500 години под Османлиската империја христијанските традиции, култури и институции опстојуваат, зборува многу за тоа колку твоите приказни се повеќе МИТ отколку РЕАЛНОСТ. Дали имало репресија и неправди ? Секако, како што било во секоја империја, без разлика дали зборуваме за Османлиите, Римјаните, или Британците. Но, да ги сведеш сите тие векови на еден едностран наратив е само уште еден обид да се подгрева омраза.
И ајде да те прашам: ако толку ја презираш Османлиската империја, дали истата мера на критика ја применуваш и за другите империјалистички сили што владееле со репресија, освојувања и уништување низ историјата ? Или оваа омраза е резервирана само за Турците ? Можеби е време да престанеш со селективното паметење и да ја погледнеш историјата со пореална перспектива. Мада тешко е со лимитирани мозоци да се дискутира вакви теми што се отрујени од нивните историски лажни книги.
Ne bas, staro nov e nekoj. Ali od tebe imam citano mnogu povekje koga sme kaj toaси читал ли постови од него?
Бугарите не ги фали. Али овие другиве... не се знае кој е бољи. Само Македонците му се срање. И Русите.
Гомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.Злобата што ја истураш на секоја реченица кажува многу повеќе за тебе отколку за Турција. Дали е тоа историски комплекс, или едноставно не можеш да поднесеш дека Турција, со сите свои проблеми, сè уште опстојува и има влијание во регионот и во светот ...
Смешно е како ти посакуваш распад, граѓанска војна и некакво 'ништо' да остане од една земја што, сакаш или не, историски и културно има оставено трага низ целиот свет. Тоа што ја нарекуваш 'трула творевина' само покажува дека не можеш да ја гледаш реалноста надвор од својот филтер на омраза.
Што се однесува до 'ништо не придонела' можеби треба да прашаш за османлиската архитектура, уметност, музика, па дури и модерните технолошки проекти на Турција. Или можеби тоа те боли , што сè уште успеваат да стојат, додека твојата реторика паѓа како кула од карти....
И, конечно, тој твој сон за 'граѓанска војна звучи како нешто што повеќе би го посакал за да ја задоволиш својата омраза, отколку што има реална основа. Но знаеш што ? Историјата веќе видела многу такви желби и секогаш се враќале кај нивните сопственици, како бумеранг.
Ova za Mladoturcite zboras taka, bas za nivno vreme mame ebale na se so ne e Turcin. Ataturk bil Mladoturcin vo slucaj da ne si zapoznaen. Istiot toj Ataturk ja vodel borbata za nezavisnost od tvoite zapadni prijateli. Kako pomesani cuvstva da imas tukaГомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.
Се надевам дека ќе им се случи истото тоа што го правеле.
Најголемото наследство им е колење народи.
Геноцидни суштества.
a koj drug ne istrebuval narod be druze? Sekoj sto imal moznost toa go pravel. Pa trgni samo od krstonosnite vojni, dali ostanala edna dzamija u spanija toj period, pa ponatamu sto gi palele na klada... So praime so vlad the impaler koga nadenuval muslimani na kolec. Britancite kolonizirale i mama ebavale na domorodniot narod vo Amerika, otvori na reddit ima subreddit za niv kako do den denes im se serat i kolku se obespraveni do stadium da gi maltretiraat fizicki na dnevna baza i mnogu drugi primeri.Гомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.
Геноцидни суштества.
Ако Турците навистина имале намера да го истребат секое малцинство на териториите што ги контролирале, за 500 години Османлиската империја ќе го постигнела тоа БЕЗ ПРОБЛЕМ...Гомната истребиле се што е малцинство на регионот кој го зафатиле, бришејќи ги нивните музики, уметности и култури.
Геноцидни суштества.
Ti nesto mesaja si, ke voskresnuvas, vekje voskresna, planiras da se samozapalis, adekvatni lekovi nemas zemeno, instituciite ne rabotat za praznici pa te pustija na prodolzen vikend.Само Крстот е спасот браќа, а СтолеД не лаже оти не му е дозволено да ги внесе во заблуда милите на Христос.
Го сретнав мечот, мртвите ги влечев кон небеса. Безличниот го видов. Благословени да сте.
Вистинските Турци Селџуци изгледаат како турските народи во Киргистан и Казакстан.Владо Илиевски ако личи на просечен турчин тогаш незнам што да речам. Светли очи и нема брада ама личел на турчин.
Eве ти турски кошаркар:
Прегледај го приврзокот 438040
Нити пак другите примери не се нешто ко класичен турчин.
А не ја ни разбра поентата зашто има балканци што личат на турци. Ко прво имаш некои турци што личат на балканци. Милиони водат потекло од босна, албанија...
Види слика како изгледале пред 1 000 години и спореди ги денес.
Druga mu e makata nego. Uste ne mozi da prezali oti ne im uspea pucot na negovite i ne instaliraa nekoj idiot kako Zelenski na vlast i tamu. Odma podrugo ke besea koj drug ne istrebuval narod be druze? Sekoj sto imal moznost toa go pravel. Pa trgni samo od krstonosnite vojni, dali ostanala edna dzamija u spanija toj period, pa ponatamu sto gi palele na klada... So praime so vlad the impaler koga nadenuval muslimani na kolec. Britancite kolonizirale i mama ebavale na domorodniot narod vo Amerika, otvori na reddit ima subreddit za niv kako do den denes im se serat i kolku se obespraveni do stadium da gi maltretiraat fizicki na dnevna baza i mnogu drugi primeri.
Mnogu e prosto, ako nekoj oseti deka si poslab od nego logicno e da te napagja i da te izede na krajot. Toa e surovata realnost, ama da se kjuti za edno a drugo da ne cini ne ide.
Има повеќе логички и историски проблематични делови во твојов пост, отколку во постовите на Сулејман кој ја претставува турската империја како цветна градина за нас.a koj drug ne istrebuval narod be druze? Sekoj sto imal moznost toa go pravel. Pa trgni samo od krstonosnite vojni, dali ostanala edna dzamija u spanija toj period, pa ponatamu sto gi palele na klada... So praime so vlad the impaler koga nadenuval muslimani na kolec. Britancite kolonizirale i mama ebavale na domorodniot narod vo Amerika, otvori na reddit ima subreddit za niv kako do den denes im se serat i kolku se obespraveni do stadium da gi maltretiraat fizicki na dnevna baza i mnogu drugi primeri.
Mnogu e prosto, ako nekoj oseti deka si poslab od nego logicno e da te napagja i da te izede na krajot. Toa e surovata realnost, ama da se kjuti za edno a drugo da ne cini ne ide.
Вистинските турциВистинските Турци Селџуци изгледаат како турските народи во Киргистан и Казакстан.
Љубчо Георгиевски, Владо Илиевски, Биљана Ванковска, Јонче Христовски изгледаат како некој директно да ги донел од шумските степи на Киргистан.
Турски кошаркар Cedi Osman. Средно азиски изглед. Плукнат Владо Илиевски
Прегледај го приврзокот 438053