Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
24 април 2008
Мислења
11.127
Поени од реакции
12.711
Знам за настанов.
Вакво нешто и Русите направија со јужно-корејски патнички авион, ни нивните раце не се чисти.
Воопшто не верувам дека рушењето на иранскиот авион е случајно или грешка, на фамилиите им беше дадена финансиска компензација, но џабе кога одговорните лица се пензионираа и не ги стигна правдата.
И кога ќе умрат ќе бидат погребани како национални херои, со медалите, со знамињата, со почесната гарда, почесна стрелба и сите останати салтанати.

А невините жртви ќе си останат колатерална штета.

Член од
18 декември 2008
Мислења
310
Поени од реакции
108
Да сакаше Русија да ја нападне Украина, тоа ке се случеше многу одамна. Иако има голема територија и многу жители, русите буквално ке ги прегазеа. Само ке поминеа преку неа. Но не сакаат, затоа што многу голем дел од населението се руси. И тие што се кажуваат украинци, уствари се руси со исперен мозок од запад.
Убаво следевме што се случуваше на Мајден цела зима, и кој по кој пукаше. Мислам дека треба веќе јасно да ви биде кој е кој во филмов. Кој е добриот, а кој лошиот.
Не сум за никој, ама логички кога се погледне на ситуацијата, од небо се гледа дека се е изрежирано од Украина и УСА. Сами си ги убија со снајпери сопствените граѓани за да падне власта во фебруари месец, сега и ова е нивно масло, сакаат да предизвикаат повод за некаква интервенција.
Само не знам чија. Дали алудираат на тоа Русија да се крене на напад (??) или тие си бараат повод за УСА и заедницата да нападне. Дали е срушен авионот од про-руските војски, од украинците, или вонземјани го срушиле, нема да ја дознаеме вистината никогаш.

П.С. Русија е како Чак Норис. Таа не се тепа, таа те тепа.
Само да се молиме да не го разбудат гневот на Русија, затоа што ке пукне војна, и нема да се знае кој по кој ке мава. Ама Украинците наебале од сите страни.
Требало повеќе историја да учат тие, да се сконцентрираат на југословенската војна 92-96год.
И да извлечат поука од неа.

ама изгледа Чернобил си го сторил своето

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Наводно ова е видео од Украинската влада во кое Руски агент односно воен разузнавач признава дека собориле патнички авион. Колку е веродостојно ова незнам, ниту пак разбирам Украински. Ако може некој да преведе тогаш одлично.

Украина тврди дека има доказ дека проруските сили на истокот на Украина го срушиле малезискиот боинг 777. Доказот е наводен разговор меѓу руски агент и еден од водачите на проруските сили. Снимката е објавена на Ју тјуб.

-Срушивме авион- вели офицерот.

По мала пауза, следи друг разговор каде се признава грешката.

-Тоа е 100 отсто патнички авион. По ѓаволите- вели лицето од снимката.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
Веродстојно е, се разбира.
Не гледаш дека лична карта пола ѕирка од џебот, може со сигурност да се потврди кој е човекот. ;)

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Ќе го ставам предлог филмов за оние што сакаат да го гледаат (а, има врска со темата) тука, па можеби некои други работи ќе бидат појасни (а, не дека не се јасни де).

Го најдов како линк на Twitter.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Вака се започнува војна, сега само да се види од кој држави се загинатите. Сигурно ќе има поголем конфликт.

Најмалку 300 недолжни лица се убиени... колку што знаеме, од тоа 23 се државјани на САД“, соопшти Зорјан Шкириак. Оваа авиокомпанија претходно соопшти дека во авионот се наоѓале 280 патници и 15 членови на екипажот.

http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=EB2781388ADEC1418E3E0122CBF42FAD

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2696161/BREAKING-NEWS-Malaysian-passenger-plane-carrying-295-people-crashes-Ukraine-near-Russian-border.html

Dutch authorities say at least nine Britons, 154 Dutch and 27 Australians are among the dead

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
Минимум 100 од 300-те загинати биле светски познати научнити и истражуватели за сидата, преку Малезија требало да одат на конференција во Австралија.
Не можам а да не приметам дека бројката погрешно си ја прочитал.
Еве што пишува во истиот текст:
“We are saddened to hear the news about MH17. Four Aids 2014 delegates were on board. Our thoughts are with their families and peers.”

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не можам а да не приметам дека бројката погрешно си ја прочитал.
Еве што пишува во истиот текст:
“We are saddened to hear the news about MH17. Four Aids 2014 delegates were on board. Our thoughts are with their families and peers.”
Бројката ми е од друг извор, заборавив и него да го ставам.
http://www.theaustralian.com.au/news/nation/delegates-to-melbourne-aids-summit-on-doomed-flight-mh17/story-e6frg6nf-1226993197572?nk=f82112b335333ed958f69d9ff94f10f3

MORE than 100 AIDS activists, researchers and health workers bound for a major conference in Melbourne were on the Malaysia Airlines flight downed in the Ukraine

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
Во секој случај дами и господа, ако на некој уште не му е јасно што беше целта на соборувањето на авионот... еве работите полека стануваат многу појасни.

Г-ѓа Хилари Клинтон не чекаше истрага да заклучи дека Русија е крива, ниту чекаше да каже што треба да се направи во врска со тоа.
Според неа Европјаните треба да бидат во примарна улога во одговорот кон Путин и Русија, затоа што „авионот летнал од Амстердам/ЕУ и е срушен на европско тло„. ЕУ треба под итно да престане да купува руски гас и нафта, според неа.
Нормално, не кажува од каде побогу да купуваат (евтини) енергенси. Но верувам САД ќе се најдат при рака да помогнат за тој мал проблем.

Погледајте и послушајте внимателно:

Инаку за тие што не се запознаени со светлиот лик и дело на Г-ѓа Хилари Клинтон, мало потсетување како според нејзе се води политика и како се решаваат проблемите во геополитиката:

Коментари, дами и господа?
@IgorChete никој не е роден учен и свесен за светов окулу нас, и јас сум раснет со американски филмови (и нивниот помалку или повеќе суптилен маркетинг) каде храбрите Американци го спасуваат светот. Во меѓувреме пораснав.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
@IgorChete никој не е роден учен и свесен за светов окулу нас, и јас сум раснет со американски филмови (и нивниот помалку или повеќе суптилен маркетинг) каде храбрите Американци го спасуваат светот. Во меѓувреме пораснав.
Јас никаде не ја спомнав Америка, ти изгледа си опседнат со САД.
Воопшто не ме интересира што има Клинтонка да каже, нејзе и маж и ги сметам за едни од најголемите воени злосторници кои никогаш нема да ги стигне правда, но тоа е муабет за друга тема.
До утре зборувај за Америка, воопшто не ме интересира и не ме тагирај ви слични вакви постови во иднина.

Он-топик: Командантот на руските сепаратисти (и од вчера воен злосторник) Стрелков изјавил дека нема да дозволи прекинување на огнот и мировен договор за да се овозможи интернационална истрага за случајот.
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http://m.tvrain.ru/articles/igor_strelkov_otkazalsja_ot_gumanitarnogo_peremirija-372652/&edit-text=&act=url

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Пак се мириса на масло на Америка,и незнам до кога ќе продолжат со ваква политика.Нема апсолутно ниедна причина,Русите намерно да го собориле авионот,освен ако не е некоја грешка,зашто како шо кажуваат украински воени авиони се наоѓале во близина на Боингот,за да предизвикаат напад од Русите,кој евентуално би го погодил Боингот.Сега Америка,В.Британија,како многу помоќни медиумски земји,ќе и ја префрлат цела вина на Русија,и ќе ги прикажат како што се обидуваа на почетоков од војнава со Украина.Па пак санкции на Руските тајкуни,па не купувајте гас од Русија,итн.Важно некој од големиве сили да има некоја корист,овие помаливе држави кој ги ... не се битни они,ниту бројот на жртви.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
До утре зборувај за Америка, воопшто не ме интересира и не ме тагирај ви слични вакви постови во иднина.
Нема проблеми, јас па бев во заблуда дека те интересира вистината.

Сакал ти да се соочиш со реалноста или не, САД стојат директно зад судирот во Украина.
Во Украина се води прокси војна меѓу САД и Русија. Следствено, САД како најголеми бенефактори од трагичниов настан секако се најверојатни причинители на трагедијава (директни или индиректни сеедно). Вистината ќе исплива на виделина порано или подоцна, можеби тогаш ќе се сетиш на муабетов.

Мислиш сегашниве ѕверки се подобри од Клинтоновци? ;)
Кога можеа илјадници свои граѓани да си ги убијат на 9-11, тие 20тина во авинот (и уште 300+ туѓи граѓани), не им значат ама баш ништо.

Како и да е, изгледа сето тоа е сеедно за тебе.
Нема да те тагирам повеќе лично тебе. Продужи да си читаш исклучиво за Стрелков, Порошенко и локална компанија, и технички детали за соборувањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom