Падна малезиски авион во Украина.

• Креатор на темата templar55
  • Време на започнување
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.431
Поени од реакции
43.267
кога ги читам игор чете и спероу, серка ме фаќа од нивната ''објективност''. Као демек одговорните треба да платат за тоа, но одговорните не се украинците на аеродромот што го навеле на воена зона кај што се пука, туку криви се руските сепаратисти кои не гледаат кај пукаат и што пукаат туку им е битно нешто да урнат да не им паѓаат гранати над глава.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Некој си бара повод за нешто поголемо со уривањето на авионот.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.270
Поени од реакции
13.812
Очекувам повеќе од едно обично „грешка си“.......
Твоето прашање дали СУ-25 се наменети само за површно бомбандирање се разјаснети в овој пост.

http://forum.kajgana.com/threads/Падна-малезиски-авион-во-Украина.74386/page-2#post-6736788

Повеќе ако те интересира имаш да прочиташ на википедиа за СУ 25 и разните модификации.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
кога ги читам игор чете и спероу, серка ме фаќа од нивната ''објективност''. Као демек одговорните треба да платат за тоа, но одговорните не се украинците на аеродромот што го навеле на воена зона кај што се пука, туку криви се руските сепаратисти кои не гледаат кај пукаат и што пукаат туку им е битно нешто да урнат да не им паѓаат гранати над глава.
Така де, да се уапсат и осудат сите украинци што го контролирале летот, а медали за храброст да им се дадат на руските борци за слобода и човекови права кои воопшто не се финансирани од Русија. Они само се штителе пукајќи кон патнички авион.
Иако воени бомбардери летаат многу пониско од Боинзи, скоро 5 километри пониско, мала грешка на русите, колатерална штета.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
И на двете страни во Украина се борат платеници.
http://en.wikipedia.org/wiki/Proxy_war

Патем, како што веќе кажаа поназад, „случајно„ во исто време отпочнува израелска копнена офанзива во Газа.
http://www.washingtonpost.com/world/gaza-residents-scramble-to-make-most-of-five-hour-truce/2014/07/17/e5485fce-0d7e-11e4-8341-b8072b1e7348_story.html

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Баче, те сметам за попаметен од вакво непромислено донесување заклочоци на база на „докази„ од видот на (по дифолт) сумњиви скриншотови со наводни изјави од фаци како Стрелков, и некакви јутуП видеа со сликички и демек аудио телефонски снимки.
Патем западните медиуми се уште понеобјективни од руските. Секако мора да се слушнат сите страни и информациите да се просеат низ сито и решето, па потоа да се носат заклучоци.

Значи остајте, „добри и лоши„ или Амери спроти Руси... небитно е тоа за вистината. Мене само не ми е јасно како можеа Малезија Еарлајнс да испаднат оволку неспособни, колкава минималната заштеда во гориво ќе вреди во однос на тужбите од фамилиите на загинатите?
Угледот и реномето им беа паднати уште од исчезнувањето на претходниот авион, после паѓањето на овој авион не ми е јасно кој воопшто ќе се осуди да лета со Малезија Еарлајнс. Џабе да ми даваат карта не им влегувам во авион.
Руските медиуми најобјективни?
Баче, немој не ме јеби.
Истите медиуми што прво пишаа дека украински ловци го урнале авионот.
Па после пишаа дека ракетата била наменета за Путин, па случајно утнале и го мавнале малезијскиов авион.
Истите објективни медиуми кои кога видоа дека е потврдено дека САМ ракета од земја го уништи авионот ги избришаа сите артикли и твитови на кои се фалеа дека сепаратистите имаат САМ БУК во свој посед и измислија приказна дека украинците поставиле свои БУК-ови на таа територија претходниот ден.

Една објективност што да ти кажам.[DOUBLEPOST=1405635505][/DOUBLEPOST]
Токму така, само што ова е прокси војна на Путин.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.431
Поени од реакции
43.267
Така де, да се уапсат и осудат сите украинци што го контролирале летот, а медали за храброст да им се дадат на руските борци за слобода и човекови права кои воопшто не се финансирани од Русија. Они само се штителе пукајќи кон патнички авион.
Иако воени бомбардери летаат многу пониско од Боинзи, скоро 5 километри пониско, мала грешка на русите, колатерална штета.
што добиваат со тоа руските сепаратисти со соборувањево на авионот кажи ми ти мене?
Да те прашам уште нешто, а воените транспортери на колку километри летаат?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
што добиваат со тоа руските сепаратисти кажи ми ти мене?
Не се работи за тоа што би добиле или изгубиле ако срушат патнички авион затоа што НЕ ЗНАЕЛЕ дека е патнички авион.
Воени транспортери летаат на слична височина, но на различна радарска фреквенција.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.431
Поени од реакции
43.267
Не се работи за тоа што би добиле или изгубиле ако срушат патнички авион затоа што НЕ ЗНАЕЛЕ дека е патнички авион.
Воени транспортери летаат на слична височина, но на различна радарска фреквенција.
епа сам кажа не знаеле, што го тупиш тогаш? Вината треба да се бара кај тој што го навел авионот да лета над небезбедна зона.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.638
Поени од реакции
35.498
Не кажав дека руските медиуми се „најобјективни„.
Не заебавај @IgorChete, нечесно е да ми менуваш изјави.

Не дека RT се за пулицерова награда (ако има и за објективност) :) но секако мислам дека нема понеобјективни медиуми од американските CNN, Fox, NBC (посебно CNN).

Како и да е, финесите и деталите се тука за да го забавуваат простиот народ. Да има што да зборува рајата наместо да се фокусира на најважното: КОЈ ДОБИВА ОД ОВА?

Што мислиш ти, кој добива од настанов... руската или американската страна?
(дап Украина не ја ни спомнувам, пошто и за лаик е повеќе од јасно е дека тие се само марионети во оваа прокси војна меѓу големите сили)[DOUBLEPOST=1405636014][/DOUBLEPOST]
Токму така, само што ова е прокси војна на Путин.
Патем, во секоја војна мора да има најмалку две страни. ;)

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Батица, напишав јас дека одговорноста е кај Малезија Ерлајнс и кај тие што го срушиле авионот.

Не може да пукаш по се што лета. Има транспортни, патнички, медицински авиони и хелихоптери.
Плус, авионот летал на огромна височина и не претставувал директна опасност за сепаратистите.
Најлошото што можело е да е шпионски авион.[DOUBLEPOST=1405636230][/DOUBLEPOST]
Русите мислеле дека срушиле АН-26.

The 777 cruises at double the AN-26's speed (and the Antonov can't even reach the height this plane was traveling at).

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не кажав дека руските медиуми се „најобјективни„.
Не заебавај @IgorChete, нечесно е да ми менуваш изјави.

Не дека RT се за пулицерова награда (ако има и за објективност) :) но секако мислам дека нема понеобјективни медиуми од американските CNN, Fox, NBC (посебно CNN).

Како и да е, финесите и деталите се тука за да го забавуваат простиот народ. Да има што да зборува рајата наместо да се фокусира на најважното: КОЈ ДОБИВА ОД ОВА?

Што мислиш ти, кој добива од настанов... руската или американската страна?
(дап Украина не ја ни спомнувам, пошто и за лаик е повеќе од јасно е дека тие се само марионети во оваа прокси војна меѓу големите сили)[DOUBLEPOST=1405636014][/DOUBLEPOST]

Патем, во секоја војна мора да има најмалку две страни. ;)
Многу лошо размислуваш.
Никој не добива ништо во ваква трагедија, ниту русите, ниту украинците, ниту американците би добиле било што.
И остај ги американските медиуми, не ме интересираат, постојат еден куп објективни и непристрасни медиуми.
Руските медиуми во оваа ситуација не можат а да не бидат непристрасни. Они се најмалку објективни во оваа ситуација.

Всушност, и не се работи за тоа која страна е најобјективна, читај ги и руските медиуми, читај ги и америчките, читај ги и неутралните медиуми и сам донеси заклучок кој медиум ќе го сметаш за најобјективен.
Земајќи само една страна од приказната нарекувајќи ја најобјективна не е добар начин да се дојде до вистината.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.270
Поени од реакции
13.812
Поназад некој остави видео од пресретнат разговор од страна на службите на Украина.
Сега се појави аудио снимка од воен авион кој бил активен на радио фреквенциите.
Според податоциве снимката е направена во 16:16

Не сум военоавио експерт.
Од коментариве што разбрав.Околу 21/22 секунда се слуша Зброс-што значи испали или исфрли.

Најверојатно се работи за ракета.

И ова е секако шпекулација. Да не ме протолкува некој погрешно.

Kajgana Shop

На врв Bottom