ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Дечки да ве прашам дали кога сте правеле есеи имало некакви теоретски шанси да се препише нешто. Нас уствари испитиве ни се на цел материјал и ќе бидат слични на вашите есеи раскажување на 4-5 лекции кои ќе си ги извлечеме на ливче. Прашувам дали може да с епрепише бидејќи економика бара и графици а јас не мозам да ги запамтам баш сите па викам дали ќе може да се ѕирне нешто ве молам кажете ми искрено. Фалааа
може да се препише

Член од
9 ноември 2011
Мислења
71
Поени од реакции
4
Испит се пријавува преку електронско досие, време за пријавување ти е од денес до 20 мислам, јас треба да полагам стварно испит на 26 и еве пред малце го пријавив електронски:)
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 21:44 ---

http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=1152&mid=621&tabId=1&tabindex=0
a tie so imat prijaveno za fevruarska sesija spisoci koga ke ima da ne znae nekoj???posto polagam prv pat oti i sum vonredno...dali ke ima nosvi spisoci za fevruarska..help...

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
a tie so imat prijaveno za fevruarska sesija spisoci koga ke ima da ne znae nekoj???posto polagam prv pat oti i sum vonredno...dali ke ima nosvi spisoci za fevruarska..help...
Да ќе има нови списоци, обично ги објавуваат денот пред да се полага или евентуално на денот на полагањето.

Член од
11 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
34
Дечки да ве прашам дали кога сте правеле есеи имало некакви теоретски шанси да се препише нешто. Нас уствари испитиве ни се на цел материјал и ќе бидат слични на вашите есеи раскажување на 4-5 лекции кои ќе си ги извлечеме на ливче. Прашувам дали може да с епрепише бидејќи економика бара и графици а јас не мозам да ги запамтам баш сите па викам дали ќе може да се ѕирне нешто ве молам кажете ми искрено. Фалааа
da moze ,se prepisuva probaj :)

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41
Ние новајлиите 2011/2012 не пријавуваме испити. На е досието се пријавуваат само поправни колоквиуми. Пишува на страницата денес објавија прочитајте.[/quote]

Ама нели треба да се пријави дали сакас усно или писмено во зависност од предметот дали иима опција?

јас да видам дали ставиле опција таква (а немаше) којзнае каков испит пријавив по историја ..
Можно е да ми прават проблеми нешто ?
--- надополнето: 19 јануари 2012 во 19:36 ---
Ние новајлиите 2011/2012 не пријавуваме испити. На е досието се пријавуваат само поправни колоквиуми. Пишува на страницата денес објавија прочитајте.[/quote]

Ама нели треба да се пријави дали сакас усно или писмено во зависност од предметот дали иима опција?

јас да видам дали ставиле опција таква (а немаше) којзнае каков испит пријавив по историја ..

Член од
19 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Имам прашање до вас. ја сум 1 година и ако не фатам услов за втор семестар да полагам ќе можам ли само да го запишам и да го слушам семестарот па кога ќе фатам услов да го полагам. Ве молам одговорете. ФАЛА. поздрав

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Ние новајлиите 2011/2012 не пријавуваме испити. На е досието се пријавуваат само поправни колоквиуми. Пишува на страницата денес објавија прочитајте.

Зашто сте пријавиле кога сте виделе дека нема таква опција??Во соопштението пишува дека за оние предмети каде ќе може да се бира усно или писмено , прво ќе излезе соопштение заедно со терминот за полагање..Иначе не би требало да ти направат проблем, меѓутоа ако си во можност оди до факултет и најди го драги или некој од ектс канцеларијата и кажи им дека по гршка сте пријавиле испит..Најверојатно ќе те има на список за полагање на 21ви сега во сабота.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
381
Поени од реакции
653
Фала. Го имав видено тоа соопштение , само мислев дека лекциите за втор влезен колоквиум ви се скратени , сепак јас ќе полагам по стариот систем .. Од книгата државно правна историја зарем 2 лекции требаат?? ова најверојатно не важи и за мене, јас гледав по силабусот , најверојатно и по него и сте учеле.. Требаат ли фусноти и има ли некои прашања во мавровка??

Државно правна-историја на Македонија од VII-XX век, проф. д-р Билјана Поповска
1. Македонската ранофеудална држава стр. 30
2. Правото во раниот Среден век стр. 35
3. Извори стр. 35
4. Обичајното право стр. 35
5. Пишаното право стр. 38
6. Извори на правото... стр. 64 до 109
7. Автономни и самоуправни установи стр. 125 до 130
8. Создавање на македонската чаршија... стр. 134 до 174
9. Уставот за идното државно уредување на Македонија од 1880 стр. 192
10. Македонското народноослободително движење од крајот на 19 и почетокот на 20 век стр. 199 до 263

A во мавровка сигурно има некои прашања, ама нз дали се од помош и како што знам писмено се полага.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Имам прашање до вас. ја сум 1 година и ако не фатам услов за втор семестар да полагам ќе можам ли само да го запишам и да го слушам семестарот па кога ќе фатам услов да го полагам. Ве молам одговорете. ФАЛА. поздрав
Да, ќе има казнена сесија март мислам и тогаш е шанса да фатиш услов

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Државно правна-историја на Македонија од VII-XX век, проф. д-р Билјана Поповска
1. Македонската ранофеудална држава стр. 30
2. Правото во раниот Среден век стр. 35
3. Извори стр. 35
4. Обичајното право стр. 35
5. Пишаното право стр. 38
6. Извори на правото... стр. 64 до 109
7. Автономни и самоуправни установи стр. 125 до 130
8. Создавање на македонската чаршија... стр. 134 до 174
9. Уставот за идното државно уредување на Македонија од 1880 стр. 192
10. Македонското народноослободително движење од крајот на 19 и почетокот на 20 век стр. 199 до 263

A во мавровка сигурно има некои прашања, ама нз дали се од помош и како што знам писмено се полага.
Фала ти многу, па би требало прашањата да ми бидат од помош, јас ќе полагам на 70 прашања не сум по новиот систем на полагање

Член од
2 август 2011
Мислења
81
Поени од реакции
41

Зашто сте пријавиле кога сте виделе дека нема таква опција??Во соопштението пишува дека за оние предмети каде ќе може да се бира усно или писмено , прво ќе излезе соопштение заедно со терминот за полагање..Иначе не би требало да ти направат проблем, меѓутоа ако си во можност оди до факултет и најди го драги или некој од ектс канцеларијата и кажи им дека по гршка сте пријавиле испит..Најверојатно ќе те има на список за полагање на 21ви сега во сабота.
Пишуваше активна е февруарска испитна сесија и претпоставив дека тоа е тоа и мислев откако ке кликнеш на предметот таму ке биде тој модул посебен да одбереш...

Имаше и други така што пријавиле и прашале во ектс..нема да има проблем :)

Член од
21 август 2011
Мислења
145
Поени од реакции
46
Има ли некој прашања историја на право освен тие во табели(тие се старите уште пред да ги сменат книгите )?? ако имате пратете ми ги на popovskasanja@yahoo.com

Kajgana Shop

На врв Bottom