Извини вака што морам да ти кажам ама изгледа ни ти не си баш добро упатена.Факт е дека ситуацијата на ПМФ не е добра т.е. дека е пред пропаст.Информатичарите го држат цел ПМФ ама затоа тие и имаат најтешки услови за студирање и најскапи додуша што е причина што сакаат да се одделат.И јас сум моментално студент таму на ИИ и отприлика знам како е ситацијата.И никој не рече дека нема работа за овие струки.Кој те излажа дека ПМФ е во фаза на пропаѓање? Јас студирам таму и знам како стојат работите. И кој ви вели дека нема работа да се најде за овие струки? Цццц колку сте само неупатени.
Tvojata zhelba Ivo vekje se ostvaruva!Студирав на пмф се до пред 1 месец кога негде 20-тина студенти се откажаа.Прв семестар се откажаа исто негде 20-тина души.што значи мање више 50 студенти останаа на информатика 3 годишни студии.речиси сите ќе се префрламе на машински факултет,заради поволностите што ги нуди тој факултет и заради поасалните професори.
програмирање паднавме речиси сите машки, заради што немаме депилирани ноџиња за да фати професорот кој има 50+ години.Неговиот асистент е среден род па и на него му бевме антипатични.
Дискретни структури професорката прегледува испит и во исто време си играше со нејзиното синче кое тука беше во целодневен престој.
Англиски беше стабилна професорка, Методија Јанчевски-само пофални зборови за него,затоа што само он беше тој мајчин што ги знаеше што смрдежи се останатите и се трудеше да ни помогне.
За анто „легендата“ нема да трошам зборови.
Сума сумарум од 10 професори само 2 чинат.Секакви психички тортури и закани сме преживувале, и моја најголема желба е оваа наредна година не 100 студенти како лани туку ни 50 да не се запишат на информатика
Што имате да ми кажете за
Проф. Д-р Жанета Попеска
Предаваше на ПМФ сега ке ми предава дискретна математика на ФИНКИ?
Фала ти за одговорот ме интересираше дека од понеделник имам предавање токму кај неа од 14:00-20:00 што малку ме исплашиНишо посебно... Сосем ок е. Знае да се изнервира ептен, ако примети дека не ја слушаат сите. Има обичај да дава домашна, и некои мали тестчиња повремено, редовност проверува кога како, се држи за некои свои принципи при оценување, сака да биде се скоцкано и точно напишано, по можност исто како што го кажала она или како што пишува во книгата, така да попуштања на колоквиуми и испити малце потешко... Предавањата се добри, објаснувањето исто, прашува постојано дали е јасно ова и она. Според тоа какви фрикови има, Жанета е една од подобрите.
Тоа во Кавадарци ако го сметаш за факултет...Во средно кај нас во класот има и неписмени и на сите неписмени животна желба им е да одат во Кавадарци на логистика...и сите поминуваат.:pos2::pos2:
Како бе...ПМФ ќе изумрел,или машински...НЕ!!
ПОЛОШО!!! Мнооогуу полошо од изумирање!!!!
Посебно кај техничкиве факултети кои дисперзираа студии во секое СЕЛО паралелно со она знаењето е сила знаењето е моќ...па па
ПОИМА немаат бре а имаат дипломи..завршиле осигурување чисти ТАПИ...а овие у кавадарци Пракса ЈОК колку што знам првата година,сега не знам...и тоа да видите бе ќерата:pos2::pos2:
Како само се положува програмирање...со препишување и гледаш дека 90% полагаат така..па како брее(за два реда програм)
Х предмет..какво полагање ти е тоа..минете САМО ако одговорите БУКВАЛНО исто како што стои во учебникот,Y-предмет однапред знаете што ќе има на испит Z-ви мењаат ДАТУМ...ајдее налет тоа,ами гастрономиве бее и нивните учебници де ресторантски,де хотелски менаџмент..кој туризам бре чеда или ајде јасна е.= само до диплома!!!
ДИСПЕРЗИРАНИТЕ СТУДИИ се само репрезент на перењето кеш и врв на интелектуалната глупост,паѓање на нивото на квалитетно образование И ПРОДУКЦИЈАНА НЕСПОСОБЕН КАДАР(unlimited edition),наместо да биде обратно....и така сега среќни сме имаме факс во секој град..каков ФАКС брее...нема ни Ф од факс...и шуто,и рогато,сакато СЕ МИНЕ...и нема да ме чуди утре ако од истите гастрономи,техничари,инжењери...се случуваат "несреќи при работа"...
И така...жалната приказна за Македонските универзитети во кои едно време имаше студенти,од Ирак,Либија,Јапонија,Германија...денес е збир на ступидност и ВРВ на неспособноста и неорганизираноста