Охрид

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.444
Која слаткарница у градов не е албанска?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Која слаткарница у градов не е албанска?
Сите се македонски, нешто си се збунил ;)
Ако мислиш на газди Македонци...Вторава е строго слаткарница, првата и третата работат и пекарство, четвртата е слаткарница и кафетерија.
1.Палма (чаршија),
2.Мис (ул.Димитар Влахов, спроти градинка Јасна Ристеска),
3.Бајадера (меѓу чаршијата и пазарот),
4.Два Бисери (бивша Летница, на плоштад).
охд.jpg

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Еве ги скопјаништа шо понашање имаат !! Арно му вика "Зато имате проблеми во Охрид вие" бтв не е некој што се сили другиов го познавам лично многу добро иначе да беше некој друг на оние зборој во шанкон ќе го напикаше .. затоа кажуваат дека имало повредени туристи во Охрид во тепачки од вакво понашање !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.444
Сите се македонски, нешто си се збунил ;)
Ако мислиш на газди Македонци...Вторава е строго слаткарница, првата и третата работат и пекарство, четвртата е слаткарница и кафетерија.
1.Палма (чаршија),
2.Мис (ул.Димитар Влахов, спроти градинка Јасна Ристеска),
3.Бајадера (меѓу чаршијата и пазарот),
4.Два Бисери (бивша Летница, на плоштад).
Прегледај го приврзокот 48714
Фала ви на сите, а посебно на тебе, стварно си се потрудил.:)
(за Два Бисери, на лице место ми стана јасно)

Иначе ја приметуем дека Охрид е све подобар од година во година, од туристички аспект мислам.
Мое лично мислење, кое постојано го потенцирам, е дека Охрид треба да биде скап и да нуди врвна услуга. Оној туризам, за 300 ден. кревет и слично, треба да се елиминира, затоа што првенствено ја оптеретува инфраструктурата. Кој си сака социјален туризам нека иде у Дојран, Преспа и слично. Охрид (езерото, околината) е премногу уникатен да си дозволиме за краткорочен ќар да се упропастува.
Сериозно, и не ми личеше така безвезна идејата на лудакон за рампарина, ако со тоа се одалечат од градов, разни хорди, со ниска култура....

Особено сум задоволен од хотелов у кој сум сместен.

Можеби тајната на моето уживање во Охридов е во септемвриските тајминзи, незнам....

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Фала ви на сите, а посебно на тебе, стварно си се потрудил.:)
(за Два Бисери, на лице место ми стана јасно)

Иначе ја приметуем дека Охрид е све подобар од година во година, од туристички аспект мислам.
Мое лично мислење, кое постојано го потенцирам, е дека Охрид треба да биде скап и да нуди врвна услуга. Оној туризам, за 300 ден. кревет и слично, треба да се елиминира, затоа што првенствено ја оптеретува инфраструктурата. Кој си сака социјален туризам нека иде у Дојран, Преспа и слично. Охрид (езерото, околината) е премногу уникатен да си дозволиме за краткорочен ќар да се упропастува.
Сериозно, и не ми личеше така безвезна идејата на лудакон за рампарина, ако со тоа се одалечат од градов, разни хорди, со ниска култура....

Особено сум задоволен од хотелов у кој сум сместен.

Можеби тајната на моето уживање во Охридов е во септемвриските тајминзи, незнам....
Конечно некој кој разбира што е добро за која цена . Не како другите што сакаат апартмани во центар по 300 денари на кревет да им иде...

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Болница ли е, фабрика ли е? :confused:
пошто сум таму гледам како е штое значи лугево од темели ја почнаа на ново за 6 месеци се при крај само од позади им остана да се стајт фасадата внатре собите се при крај првиот слој на кнауф е стаен значит. Кнауф па инсталацијата вода струја парно и пак кануф. после дечките работет по 12 сати секој ден и сабота и недела и државни празници и убаво ти кажа еден како што беше предходната ова е премија а гледај ги и другите обиекти кој веке ѕидовите се во процес на распрајѓање ова е топ очекувај дека до новагодина јануари треба да е пуштена во употреба
--- надополнето: 7 септември 2012 во 21:56 ---
Шо чекаше, нешто во барок стил? Каква беше старата ова е премија.
па богами ете прочитај објаснав што е како е

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
.дечките работет по 12 сати секој ден и сабота и недела и државни празници..
а? немет инспекции за нив или само нас на малите дуќанџии ќе ни го пикет со се јајца за таква работа!?

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
а? немет инспекции за нив или само нас на малите дуќанџии ќе ни го пикет со се јајца за таква работа!?
инпекции ??? епа вака сеа во договорот што им е напраен стои дека тие се обврзани да работаат по 12 сати дневно да летово им беше мачно додека имаа некои зезнати работи мислам на редење цигли плочи ти реков ми рече. во право си дека им треба одмор и на нив но тие се околу 70 до 80 души и некои си имаат по 10 15 дена одмор не сите одредена група. После имаат по 3 пати бесплатен ручек или барем јас така знам од ресторан орфеј им носат можи во договорот им е и тоа опфатено.После ова е приватна фирма и знајш какви се приватнациве ? не да те напагам или нешто потполно си во право.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.197
Е така, да си жив и здрав. Мислам дека Охрид во септември е најубавиот град на планетата.
А најубавото кафе што човек може да го испие е она во 9-10 сабајле на платформа во Аквариус.

(слики: В.Ж)

Kajgana Shop

На врв Bottom