Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
I dali nekoj znae kaj treba a idam za da ja smenam zvezdata mnogu mi e golema kje ja puknam ako grendam
Во секој добар велосипедски сервис/продавница, Bike market, Prosport, Bike stop, Probike итн ако си во Скопје. Десет минути работа.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
има некој што продава фулл бандажи за BMX и шипки???
Отиди позади Кинг Бургер има една продавница таму ке најдеш доста делови за BMX а можеш и да си нарачаш. еве ти и профил на ФБ

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Има ли некој исуство со Trekking/Hybrid точак ? Имам МТВ сакам да сменам на овој тип,па ако има некој искуство бујрум нека каже нешто како за нагоре,седење и тн.
МТВ претежно го возам до средно Водно и по кеј.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Има ли некој исуство со Trekking/Hybrid точак ? Имам МТВ сакам да сменам на овој тип,па ако има некој искуство бујрум нека каже нешто како за нагоре,седење и тн.
МТВ претежно го возам до средно Водно и по кеј.
.
Моја сугестија ти е да чепнеш малце офроад па да видиш дали ке помислиш на вакво чудо. Јас сепак би играл или на MTB или на Road bike ова хибридиве ич не ми фаќаат око.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
.
Моја сугестија ти е да чепнеш малце офроад па да видиш дали ке помислиш на вакво чудо. Јас сепак би играл или на MTB или на Road bike ова хибридиве ич не ми фаќаат око.
Си пробал или онака на“око“ не ти прават ќеив ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Си пробал или онака на“око“ не ти прават ќеив ?
Имам пробано и никако неможам да му ја сватам функцијата има тежок пренос ко road bike држење ко MTB само малце повисоко (барем ја тој што го везев). И да ни на око не ми прави кеф зошто изгледаш ко 60 годишен чичко што вози од оние контрашине стари.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Мислам дека не изгледаш баш за“ 60“ год со рамки што ги нуди пазаров моментално,али преносот и јас мислам дека им е потежок од МТВ.Ќе биде потешко качувањето нагоре.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Мислам дека не изгледаш баш за“ 60“ год со рамки што ги нуди пазаров моментално,али преносот и јас мислам дека им е потежок од МТВ.Ќе биде потешко качувањето нагоре.
Баш ме интересира како тоа ке осетиш дека качувањето ке биде потешко со малку потежок пренос?? Ако човек нема кондиција и најлесниот точак дај му го ке му биде тешко нагоре. Инаку хибридот многу подобро се однесува на асвалт него МТБ, а и каде-каде се постигнуваат поголеми брзини, нели поради гумите. За удобноста при возење најважно од се е да ја погодиш рамката според должината на нозете или пак телото.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Се погоди деновиве временцево а? :X3:

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Деновиве е веќе крај.Уште некој ден и кога ќе залади бициклов ќе оди у шкаф:)

Kajgana Shop

На врв Bottom