Не е лошо да ставиш слики од точакот за убаво да се види за што зборуваш.дечки ве молам за мислење. имам опција да земам бајк на старо. GT avalanche 1.0 (2009), deore oprema, predna suspenzija RockShox Judy 3, kocnici v brake ( nema diskovi). бајкот е многу малце возен (од познат чоек ми е), 15000-16000 мкд би ме чинел, плус уште 1000-2000 мкд за комплет редовен сервис со подмачкување на предна суспензија. значи ќе ми искочи макс.300еур. Дали да одам со оваа опција или да купуем нов бајк, максимум до 400 еур, кој нема да ја имаа оваа рамка и опрема.
Ај разбирам овие дискови да ги возиш со Shimano XT или XTR кочници, но 3000 - 3500 ден. (по парче) да плати само за да не му свират кочниците, тоа е лудост. За приближна на таа сума има комплет (предна + задна) солидни хидро Shimano или Avid кочници, заедно со ротори.Мој предлог е доколку ти се центар лок систем да ги замениш за Шимано рт-79
или сличен модел од рт серијата.
Претпоставував дека е постар модел заради амортизерот Judy 3. Не знам што да ти кажам, ти си знаеш најдобро во каква состојба е. Викаш 18000 ден. со сервисот заедно, но за плус 100 ЕУР имаш нов GT Aggressor 2.0.zocc, od tocakot nemam fotki, ama e nevozen (vozen na kej, vodno ne, downhill ic ne e vozen), epten socuvan, da ne recam ko nov, so toa sto sekako 4 godini e stoen.
Не дека не, во право си за деловите, но сепак овој е нов. Плус како што викаш на другар ти дека е стоен 4 години сигурно и нови гуми ќе ти требаат.е да, ама агресор е послаба класа од авеланш рам, плус тој агресорот има најмизерни менувачи tourney, предна суспензија suntour без lock out чинам, а кочниците незнам какви се, сигурно ќњ чкрипат и ќе ги штелувам 3 пати месечно. опремата е мизерија.
бајков е од 2000год, квалитетна марка, глеам мењал доста на него. зависи у каква состојба му се амортизерите, поготово задниот бидејќи мн може да чини.Еден тип го продава велосипедов за 180 евра
+ тоа сега имал сменето кочници со дискови.. Вреди или не ???
Ти планираш downhill да го возиш?zocc, od tocakot nemam fotki, ama e nevozen (vozen na kej, vodno ne, downhill ic ne e vozen), epten socuvan, da ne recam ko nov, so toa sto sekako 4 godini e stoen.
Хаха, повеќето тука зборат за даунхил а мислат на обичен offroad/XC спуст.Ти планираш downhill да го возиш?
Незнам колку се овде.јас ги гледав во Швајцарија и беа околу 22 евра.што е сепак исплатливо според мене.Не ги земав само поради тоа што требаше и нови главини и нормално преплетување.А ретко некој во скопјево да преплете бандаж,и тој на крај да биде прав,особено ако е и со дискови.Поради тоа и се откажав.Ај разбирам овие дискови да ги возиш со Shimano XT или XTR кочници, но 3000 - 3500 ден. (по парче) да плати само за да не му свират кочниците, тоа е лудост. За приближна на таа сума има комплет (предна + задна) солидни хидро Shimano или Avid кочници, заедно со ротори.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 23:49 ---
Претпоставував дека е постар модел заради амортизерот Judy 3. Не знам што да ти кажам, ти си знаеш најдобро во каква состојба е. Викаш 18000 ден. со сервисот заедно, но за плус 100 ЕУР имаш нов GT Aggressor 2.0.
Нека го прашаат малце Чикчко Гугл што е тоа DOWNHILL и каков точак треба за тоаХаха, повеќето тука зборат за даунхил а мислат на обичен offroad/XC спуст.