- Член од
- 6 јули 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 7.711
Хахха! ЈАс си знам, учителе!Ајде добро штом инсистираш и тебе ќе ти покажам
Хахха! ЈАс си знам, учителе!Ајде добро штом инсистираш и тебе ќе ти покажам
Може како не можеМоже повеќе информации?
Евентот на ФБНа ден 16.09.2012 (недела) ВЕЛОСИПЕДСКИ КЛУБ СОЛАРИС-СТРУГА ве поканува на првиот рекреативен маратон во планински велосипедизам на релација СТРУГА-ВЕВЧАНИ-ВИШНИ-ТРИШИЛКА-МАЛИ ВЛАЈ-ЌАФАСАН-СТРУГА. Теренот е комбинација од асфалт и OFF ROAD предели. Од Струга до Вевчани се вози по асфалтиран пат кој понатаму од месноста Јанков камен продолжува во тесен планински пат се до с.Горна Белица(BELLA DI SUPRA). Потоа следи добар OFF ROAD спуст до манастирот Св.Климент(5км) па враќање в
о с.Горна Белица, следи спуст по асфалтен пат до с.Вишни (на ова место велосипедистите кои не се доволно спремни да се искачат до караулата Тришилка се спуштаат во Струга со придружба на организаторите) Од с.Вишни до караула Тришилка се качуваме на 1600 н.в по планински пат по што следи спуст од 15тина километри до граничниот премин Ќафасан и последните 12км спуст до Струга. На целта организирано е дружење,храна,пијалок,ди џеј и музичка група.
Воедно во соработка со О.О. Црвен Крст - Струга организирана е и хуманитарна акција за дарување на крв под мотото
АВТОМОБОЛИТЕ БАРААТ КРВ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ ЈА ДАРУВААТ
НАПОМЕНА - Турата сама по себе е посебна бидејќи на делови се вози по стариот римски пат VIA IGNACIJA покрај манастирот изграден лично од св.Климент, покрај римски гробови, а целата тура изобилува со прекрасна природа и извонредни пејсажи на Охридското езеро и планината Јабланица.
Секој велосипедист е должен да има исправен велосипед и заштитна опрема(кацига) иако се обезбедени пунктови и возила техничка и прва помош.
СЕКОЈ ВЕЛОСИПЕДИСТ ВОЗИ НА СОПСТВЕНА ОДГОВОРНОС.
Телефонски броеви на кои можете да го пријавите вашето учество се 078/241-418 Коста и 070/752-700 Роберт.
Некако осеќам дека во Струга ќе биде банда без команда.....Во Кучково од друга страна ќе биде малку поорганизирано....но како и да е ќе врне викендов така да.....it will be muddy where ever you go
Не верувам дека ке биде до толку лошо во Струга како и да е по атрактивна тура е. Само времево ќе ги ебе рботите сеа видов .Некако осеќам дека во Струга ќе биде банда без команда.....Во Кучково од друга страна ќе биде малку поорганизирано....но како и да е ќе врне викендов така да.....it will be muddy where ever you go
Струмица другар, тешко дека би се собрале...Од кај си ? Сеа има струга еден маратон може да се збереме таму
Пет пари ти е алтчето за вадење ланец а може и без него да се извади мада не препорачувам такаСве ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланец
најбоље купи си вакво и ич не се секирај, го има по дуќаниве што се по опремениСве ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланец
Ако си за во сабота кажи тука сум и онака јас во сабота ќе одамМи се идеше на водно викендов, али немам кацига. Добро точаче имам, само проблемот е што никогаш не сум возел по нерамен пат.
Не си ја испробувајте среќата на Водно после пожарот кој се случи вчера попладне. Слушам од денес го зголемиле обезбедувањето, да не ви стегнат некоја казна. Најпаметно е да побарате дозвола за движење од град Скопје. Инаку казните достигнуваат до 1800 ЕУР, а забраната за движење е до крај на месецов.Ако си за во сабота кажи тука сум и онака јас во сабота ќе одам