Општи вело муабети, прашања, совети

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Може повеќе информации?
Може како не може :)
На ден 16.09.2012 (недела) ВЕЛОСИПЕДСКИ КЛУБ СОЛАРИС-СТРУГА ве поканува на првиот рекреативен маратон во планински велосипедизам на релација СТРУГА-ВЕВЧАНИ-ВИШНИ-ТРИШИЛКА-МАЛИ ВЛАЈ-ЌАФАСАН-СТРУГА. Теренот е комбинација од асфалт и OFF ROAD предели. Од Струга до Вевчани се вози по асфалтиран пат кој понатаму од месноста Јанков камен продолжува во тесен планински пат се до с.Горна Белица(BELLA DI SUPRA). Потоа следи добар OFF ROAD спуст до манастирот Св.Климент(5км) па враќање в
о с.Горна Белица, следи спуст по асфалтен пат до с.Вишни (на ова место велосипедистите кои не се доволно спремни да се искачат до караулата Тришилка се спуштаат во Струга со придружба на организаторите) Од с.Вишни до караула Тришилка се качуваме на 1600 н.в по планински пат по што следи спуст од 15тина километри до граничниот премин Ќафасан и последните 12км спуст до Струга. На целта организирано е дружење,храна,пијалок,ди џеј и музичка група.
Воедно во соработка со О.О. Црвен Крст - Струга организирана е и хуманитарна акција за дарување на крв под мотото
АВТОМОБОЛИТЕ БАРААТ КРВ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ ЈА ДАРУВААТ

НАПОМЕНА - Турата сама по себе е посебна бидејќи на делови се вози по стариот римски пат VIA IGNACIJA покрај манастирот изграден лично од св.Климент, покрај римски гробови, а целата тура изобилува со прекрасна природа и извонредни пејсажи на Охридското езеро и планината Јабланица.
Секој велосипедист е должен да има исправен велосипед и заштитна опрема(кацига) иако се обезбедени пунктови и возила техничка и прва помош.
СЕКОЈ ВЕЛОСИПЕДИСТ ВОЗИ НА СОПСТВЕНА ОДГОВОРНОС.
Телефонски броеви на кои можете да го пријавите вашето учество се 078/241-418 Коста и 070/752-700 Роберт.
Евентот на ФБ
А и населба Ѓорче петров на истата дата прават маратон еве линк мада Струга ми е број 1 нема споредба

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Може како не може :)

Евентот на ФБ
А и населба Ѓорче петров на истата дата прават маратон еве линк мада Струга ми е број 1 нема споредба
Некако осеќам дека во Струга ќе биде банда без команда.....Во Кучково од друга страна ќе биде малку поорганизирано....но како и да е ќе врне викендов така да.....it will be muddy where ever you go

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Некако осеќам дека во Струга ќе биде банда без команда.....Во Кучково од друга страна ќе биде малку поорганизирано....но како и да е ќе врне викендов така да.....it will be muddy where ever you go
Не верувам дека ке биде до толку лошо во Струга како и да е по атрактивна тура е. Само времево ќе ги ебе рботите сеа видов :facepalm:.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Све ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланец :confused:
Пет пари ти е алтчето за вадење ланец а може и без него да се извади мада не препорачувам така :sneaky:

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Све ок тоа ама ќе морам да го носам на мајстор да ми го извади ланецот зошто неам алат ја за вадење ланец :confused:
најбоље купи си вакво и ич не се секирај, го има по дуќаниве што се по опремени

L

.Lost Angel.

Гостин
B_O_K_I Да не одиш на оваа трка во ѓорче или во оваа струга? :)

--- надополнето: 12 септември 2012 во 18:47 ---
Ќе ве замолам ако некој знае во блиска иднина маратони кои се одржуваат во Скопје или пак низ Македонија. или пак трки.

И ако може некој да напише што бараат за да можеш да учествуваш на мартон.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Ми се идеше на водно викендов, али немам кацига. Добро точаче имам, само проблемот е што никогаш не сум возел по нерамен пат.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ако си за во сабота кажи тука сум :D и онака јас во сабота ќе одам :sneaky:
Не си ја испробувајте среќата на Водно после пожарот кој се случи вчера попладне. Слушам од денес го зголемиле обезбедувањето, да не ви стегнат некоја казна. Најпаметно е да побарате дозвола за движење од град Скопје. Инаку казните достигнуваат до 1800 ЕУР, а забраната за движење е до крај на месецов. :)

Сликите не се мои, ги најдов на нет. :)

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Бидејќи планирам да го заменам точакот, инаку кинески Max, купен пред само година дена, со кој се изнамачив, менувајќи доста работи и константно нешто не чинеше, а и собрав пари за нов, да ве прашам што мислите за овој точак, на кој има попуст во Проспорт: http://www.pro-sport.com.mk/Default.aspx?id=aa341381-0cc9-425a-bdaa-0ef4b2130b52

Инаку ќе го возам само на Кеј или за низ град, па што викате, вреди за парите, бидејќи не се разбирам толку во делови.

Член од
31 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
79
Ви го претставуваме новиот кастм велосипед од Dragon Custom. Се работи за велосипед повеќе од 50 години стар кој е реставриран, а потоа кастимизиран. За сите оние кои што не успееа да го видат на Skopje Design Week. Велосипедот е работен по желба на клиент. 100_3964.jpg fantazy1.jpg fantazy2.jpg predpotoafantazy.jpg 100_3702.jpg 100_3731.jpg 100_3960.jpg

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Јас затоворив сезон предвремено.. за жал. Една стара повреда на ногата се врати во саботата кога се качував на Пантелејмон. Рекоа 4 недели никаква активност со ногата.. иначе тешко мене ќе било. Вчера се праев фраер и отидов од дома до центар.. Сабајле ногата пак ми е модра е едвај може да застанам на неа... ЈБГ

Kajgana Shop

На врв Bottom