Општи вело муабети, прашања, совети

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Па да разгледав јас и кај вучко некако најдобри цени ми се инаку во другите сите се над 2.900 денари :cautious: што јас толку нема шанси да дадам инаку за што се погодни доста овие дресови и сл. ? дали повеќе е поради изглед или си има и свои добри страни ? o_O
Што изглед имаат овие толку посебен дресовите жити младост за да ги носиш?
Кога ќе го облечам како некој прецвикан сум и на одење по скали за надолу си поплукуваат во пазува и се прекрстуваат постарите комшики.
Секако дека е наменски дресот, можеш да ставиш во џебовите назад работи, ти го прават телото поаеродинамично што значи и помал отпор при возење.
За шорцевите разликата ќе ја сетиш по 30-40 извозени километри кога ќе нема да можиш да си ги почуствуваш тестисите со обични шорцеви.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Што изглед имаат овие толку посебен дресовите жити младост за да ги носиш?
Кога ќе го облечам како некој прецвикан сум и на одење по скали за надолу си поплукуваат во пазува и се прекрстуваат постарите комшики.
Секако дека е наменски дресот, можеш да ставиш во џебовите назад работи, ти го прават телото поаеродинамично што значи и помал отпор при возење.
За шорцевите разликата ќе ја сетиш по 30-40 извозени километри кога ќе нема да можиш да си ги почуствуваш тестисите со обични шорцеви.
Ја заборави најбитната работа кај дресовите и бициклистичките, што брзо се сушат и немаш менување на маици или возење целиот утоп. И што има врска што те гледаат чудно во дрес ?? Битно тебе да ти e удобно, другите што не разбираат кој ги "врти". :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не само дека бициклистичките со влошка ке ти помогнат да не ти трнат тестисите и пенисот при долги рути, тука могу битно е и седиштето, колку е квалитетно, дали е за MTB возење и дали е добро подесено според должината на нозете. :)

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Море не при долги, на 8-10км почнува (може дека возиме по угорница цело време), значи седиштето поозбилно да го подесам/сменам. Ја мислев „нормално“ е тоа бидејќи немам кондиција а дадев крв пред тој ден...

L

.Lost Angel.

Гостин
Ако може некој да ми каже добар спреј ми треба за фарбање точак значи сакам да ми биде бојата металик :) и каде можам да најдам таков добар некој :) и што пари иде...
--- надополнето: 17 август 2012 во 23:29 ---
Дали има некој тука што продава Дрес за возење велосипед :) нека ми пише ПП да се договориме.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Море не при долги, на 8-10км почнува (може дека возиме по угорница цело време), значи седиштето поозбилно да го подесам/сменам. Ја мислев „нормално“ е тоа бидејќи немам кондиција а дадев крв пред тој ден...
Тешко иде возењето ако си дал крв :)

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Неможам да се уклопам у муабетов. Што ти се дешава на 10 километарска тура. И никако возење после давање крв само одмарање.

L

.Lost Angel.

Гостин
Неможам да се уклопам у муабетов. Што ти се дешава на 10 километарска тура. И никако возење после давање крв само одмарање.
Јас како што сватив бил изморен после 10 км така некако :)

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Не бе како момчето пред мене, ми снемува крв во половиот орган :) после 10тина километри угорница, кога возиме по релативно рамен терен го немам проблемот.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Не бе како момчето пред мене, ми снемува крв во половиот орган :) после 10тина километри угорница, кога возиме по релативно рамен терен го немам проблемот.
Мој совет е купување квалитетно седиште. Подесување на истото (имаш мн туторијали на интернет за ова), И почесто станување од седиштето на пример возење 10-15 мин да станеш 30 секунди од седиште. Иначе може да се дојде до компликации или недај боже стерилност.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Мој совет е купување квалитетно седиште. Подесување на истото (имаш мн туторијали на интернет за ова), И почесто станување од седиштето на пример возење 10-15 мин да станеш 30 секунди од седиште. Иначе може да се дојде до компликации или недај боже стерилност.
Џабе ти се туторијалите на интернет ако не го подесиш седиштето како тебе ти одговара до милиметар, освен за основа како се прави тоа. Мене ми требаше едно десет дена за да ја погодам правата позиција, се убив од подесување. :) Тоа за стерилноста е мит т.е. не е медицински докажано. :)
--- надополнето: 18 август 2012 во 09:43 ---
Ако може некој да ми каже добар спреј ми треба за фарбање точак значи сакам да ми биде бојата металик :) и каде можам да најдам таков добар некој :) и што пари иде...
Квалитетна боја во спреј не постои, сите се исти. Ако веке сакаш квалитетна боја на твојот велосипед однеси го на авто лакер каде што има комора за печење, можеби е поскапо но ке го добиеш истиот квалитет како кога бил нов. :)

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Тоа за стерилноста е мит т.е. не е медицински докажано. :)
Па добро, не мора ни ние да го докажеме :D
Инаку ви благодарам на советите, ќе бидат применети.

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
предложете најдобар велоспиед до кај 100€,јас овој го глеам за тие пари зошто сакам и зимоска да го возам http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=967&id=97&l=3&q=&SupplierArticleID=EKSTRIM&Action=,само со тек на време ќе мора да му сменам брзини shimano
Освен кинески велосипед за кој за џабе ке си ги дадеш парите, за тие пари нема ништо друго. Спомна дека ке го возиш во зима, очекувај се да ти фати корозија затоа што солта и водата ке ти ги нагриза сите делови кои се метални, а на овој велосипед 90% се. Ако не ти се брза собери уште некој денар и купи си алуминумски, бренд велосипед. :) Јас така би играл.

L

.Lost Angel.

Гостин
предложете најдобар велоспиед до кај 100€,јас овој го глеам за тие пари зошто сакам и зимоска да го возам http://www.agrotehna.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=967&id=97&l=3&q=&SupplierArticleID=EKSTRIM&Action=,само со тек на време ќе мора да му сменам брзини shimano
Можеби на изглед вака изгледа ок но верувај дека за џабе ќе ги дадеш парите, точак со кинески делови не вреди :) И плус тоа ако веќе мислиш да го купиш не очекувај дека ќе те издржи до зима точако после 2 месеца сигурно ќе мораш да менуваш некои работи :) најубаво почекај собери пари или пак најди некој точак до кај 100 евра половен ама со подобри делови.

Kajgana Shop

На врв Bottom