Опиум на народот

Дали монотеизмот е позитивна појава?

• Вкупно гласачи
    40

Coldhorror

ESTJ
Член од
4 јуни 2012
Мислења
140
Поени од реакции
107
Монотеизмот секако дека има свои добри страни, тука е Божиќ, Велигден, јагнешко, вапцани јајца и ракија уз салата и пиво уз бутче, па за коледе огнови, топла ракија, колбавчиња и вино, неработни денови за верски празници, па одење по имендени на кркање и пиење.... Без религијата, животот би бил попразен.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_atheism
На што се нема да налета човек, на ова интернетов... ц ц ц

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Монотеизмот секако дека има свои добри страни, тука е Божиќ, Велигден, јагнешко, вапцани јајца и ракија уз салата и пиво уз бутче, па за коледе огнови, топла ракија, колбавчиња и вино, неработни денови за верски празници, па одење по имендени на кркање и пиење.... Без религијата, животот би бил попразен.
Да ама во животот зарем најголемото задоволство се колбавчињата, бутчињата, јагнешкото, пивцето, винцето, ракиичето ................ ај за јадењето ОК, ама со алкохолот само лош пример се дава на младината/децата ............ јас на пр. сум Атеист(така да се наречам), но сум строго против алкохолот, како една од повеќето штетни појави во општеството !

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
јас на пр. сум Атеист(така да се наречам), но сум строго против алкохолот, како една од повеќето штетни појави во општеството !
Млад си, имаш време, почекај ко ќе се ожениш, па имаш деца, па си фатиш швалерка.... в џеп постојано ќе си носиш паурче со жолта...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Млад си, имаш време, почекај ко ќе се ожениш, па имаш деца, па си фатиш швалерка.... в џеп постојано ќе си носиш паурче со жолта...
Викаш ................... :confused:
Еј па уште и швалерка ............. :pos:
Ептен си ме преценил ! :LOL:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Има една заповед која ја дал монотеистичкиот Бог, а таа гласи:
Почитувај ги своите родители.
:facepalm::facepalm::facepalm:
Биди попрецизен, кој бог? 10 луге, 11 богови, секој си измислил свој приватен...

То треба да му го кажеш на бедните парталковци. Нек бидат чоечни и нек им слезат од грбот на вредните, ентелигентните, работливите имотни луѓе.
Уште еднаш ако напишеш ентелигентни ке те кажам на алах. :cuc:

С

Само Човек

Гостин
Ако Zen Zen е Само Човек, Будизмот е голем напредок за него. Кога се приклучив тука, тој беше Православен Христијанин.
:facepalm:
и сеуште сум, ме мрзи да читам по темава па да одговарам,
комлексот само човек на друго место

пс. имав обврски, разгледај ф б малку ќе видиш колку ме имало и дали ме имало на нет:cuc:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mozebi kaj drugite narodi crkvata ili dzamijata i bilo koja religija deluvale pogubno kon svojot narod ili imale afinitet da pogubuvaat luge od drugi religii,a so sigurnos religijata odnosno vatikan dovolno go unazadil covecanstvoto i naukata edno 500 g , za razlika od tamu vo makedonija religijata odigrala klucna uloga vo odrzuvanjeto na nacijata na jazikot na kulturata ja pomagala revolucijata segogas bila vo sluzba na narodot se razbira osvem poslednive 60 tina g koga se pocigledna e korupcijata vo samata nea ili pak se toa bilo i taka samo sto ne se kazuvalo vo minatoto suma sumarum od postovanje prema kakva uloga odigrala crkvata za nas vo minato jas podrzuvam postoenje na religijata

Kajgana Shop

На врв Bottom