Mila Mina
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
- Член од
- 12 ноември 2011
- Мислења
- 649
- Поени од реакции
- 712
А те следат као?Абе јас не умирам од страв ама како што викаш за машко невообичаено.
А те следат као?Абе јас не умирам од страв ама како што викаш за машко невообичаено.
Ајде кој е за соочувањеНајдобар начин да го совладаш стравот е да се соочиш со него Ајмо
Абе не сум до толку ти кажав, па да излезе куче и да бегам јас, него онака претпазлив сум а досега и не сум бил во некоја ептен незгодна ситуација.А те следат као?
Да знам дека препознаваат страв у мене .еднаш на паркинг ме њушкаа додека чекав залепени до мене а ја ПРЕБЛЕДЕВ ОД СТРАВ и коа се качив у кола они по колата трчаа 5 мин !! мислам хаос незнам засто ги привлачам коа ич не ги сакамХахахаха така е, осеќаат изгледа кој се плаши и увек кај него идат
леле гадни сте бееееееееее аааааааааа бљаааааакНајдобар начин да го совладаш стравот е да се соочиш со него Ајмо
аа окАбе не сум до толку ти кажав, па да излезе куче и да бегам јас, него онака претпазлив сум а досега и не сум бил во некоја ептен незгодна ситуација.
А недај боже у темница да ти испадне еден ваковДа знам дека препознаваат страв у мене .еднаш на паркинг ме њушкаа додека чекав залепени до мене а ја ПРЕБЛЕДЕВ ОД СТРАВ и коа се качив у кола они по колата трчаа 5 мин !! мислам хаос незнам засто ги привлачам коа ич не ги сакам
--- надополнето: Nov 15, 2011 10:27 PM ---
леле гадни сте бееееееееее аааааааааа бљаааааак
ее неможам да го гледам жмурам коа искача ааааа гаднооооооо ке се исповратам тоа ке напраам ако ми искочи хахаА недај боже у темница да ти испадне еден ваков
Просветлиме од психолошки аспект ,како дете се заглавив во лифт едно 40 мин и од тогаш немам намера да стапнам во него не фобија ова моево е уплавЛифтови.
И нема шанси да седам позади во кола која нема врати.... не не не
Зар постои таква колаЛифтови.
И нема шанси да седам позади во кола која нема врати.... не не не
Да, на пример Југо.Зар постои таква кола
Уплав или фобија... речи ми да ти речам.Просветлиме од психолошки аспект ,како дете се заглавив во лифт едно 40 мин и од тогаш немам намера да стапнам во него не фобија ова моево е уплав
Хахахах недоразбирање, гледам ја не сум арен, ќе да е од пивотоДа, на пример Југо.
--- надополнето: Nov 15, 2011 11:06 PM ---
Благодарам знаев дека ќе добијам топ одговор.Да, на пример Југо.
--- надополнето: Nov 15, 2011 11:06 PM ---
Уплав или фобија... речи ми да ти речам.
Фобијата е нереален страв, бидејќи нема вистинска опасност за нас. Страв од змии, да речеме, не е фобија, тоа е оправдан страв. Фобијата е неоправдана, затоа и се третира така - како преживеана траума.
И токму така, како и кај сите фобии, ти имаш доживеано конкретна траума, затоа е создадена фобијата.
Не мора секогаш дирекно да биде поврзана вистинската траума со фобијата. Јас единствено за темнината знам од каде е фобијата, но самата клаустофобија (страв од затворени тесни места) не знам од каде е. Исто, не можам да седам во соба која е сосема затворена. Врата, прозор... мора да се отвори
да де и ја тепам досада овде општо познато али ја не би со тие фотки тепала хахаха не фалаАбе и мене ама мора да се насмееме малку инаку досада ме тепа до коски мора нешто занимација да се има
Ај кажи ми ја психолошката позадина да сонувам цел живот кошмари со кучиња мислам сите знаеме дека се надобриот пријател на човекот и безопасни се корисни итн и МИЛЕНИЧИЊА а ја се тресам од нив у сон најружни емоции ми стварАат ! АNY IDEA?Уплав или фобија... речи ми да ти речам.
Фобијата е нереален страв, бидејќи нема вистинска опасност за нас. Страв од змии, да речеме, не е фобија, тоа е оправдан страв. Фобијата е неоправдана, затоа и се третира така - како преживеана траума.
Па не можам да кажам - тоа и тоа ти се случилоАј кажи ми ја психолошката позадина да сонувам цел живот кошмари со кучиња мислам сите знаеме дека се надобриот пријател на човекот и безопасни се корисни итн и МИЛЕНИЧИЊА а ја се тресам од нив у сон најружни емоции ми стварАат ! АNY IDEA?
Pa da imase malku logika ke svatese deka ako begas ne samo sto ke te brkaat, ke izgleas ko budala...За машко е необичаено да се плашиш од кучињаА ја дека се плашам или бегам од нив они УВЕК али СТално ме брокаат и следат