Одбојка

Член од
25 март 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Da,da se soglasuvam so tebe Tf(nikola georgiev) the best ;)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Значи, Форца Волеј шампион во женска сениорска селекција, во финалето ја совлада екипата на Работнички Фершпед со 3:2 во победи. Истата екипа го освои и купот на Македонија оваа година, откако во Струмица ја победи екипата на Рабонички Фершпед со 3:2 во сетови.

Во машка конкуренција веќе којзнае која година по ред, шампион е Работнички Фершпед, откако во финалето на плеј офот ја совлада екипата на Македонија Џио со 3:0 во победи ( 3:1, 2:3, 3:0 ). Истата екипа го освои купот на Македонија повторно против Македонија Џио со 1:3 во сетови.

Репрезентацијата се наоѓа на подготовки во Дојран, можеме да очекуваме големи натпревари, па и резултати од нив :)

Пионерското првенство во машка конкуренција започнува денес, кадетите имаат изиграно еден турнир, ги очекуваат уште најмалку 4 + финалниот. Младинците уште немаат почнато.

За женските помали конкуренции, немам поим што се случува, ако некој знае нешто, бујрум :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
httpool_src = 'http://ad.httpool.com/js.ng/site=mksport&targetsite=mksport&AdSize=468x60&PagePos=1'; now = new Date(); var ran = "" + now.getTime(); document.write ('');

Одбојка

ПОЧНА НАТПРЕВАРУВАЊЕТО ВО ПИОНЕРСКОТО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО (М)
Македонија Џио одлично на стартот
Младите надежи на Македонија Џио имаа одличен настап на првиот турнир во пионерска категорија, во разигрувањето од "А" групата кој викендов се одигра во Струмица, во организација на овој клуб. Домаќинот има пријавено два тима во ова натпреварување, а првата екипа на почетокот се покажа како неприкосновена откако во сите три натпревари дојде до победи.

Зад Македонија Џио на табелата се најде Делчево, чии пионери беа пријатно изненадување на овој турнир и ги покажаа своите квалитети во дуелите со два струмички тима, Струмица и Македонија Џио 2, додека единствениот пораз му го нанесе моменталниот лидер.

Струмица се покажа како подобра од втората екипа на организаторот со што успеа да се најде на претпоследното место по првиот турнир.

Пионерите од "Б" групата го очекуваат стартот на разигрувањето во првенството, додека во "А" групата следниот месец се очекува да продолжи натпреварувањето.

ПИОНЕРИ, 1. ТУРНИР

ГРУПА "А"

РЕЗУЛТАТИ:

Струмица - Македонија Џио 1 1:2

Македонија Џио 2 - Делчево 0:2

Македонија Џио 1 - Македонија Џио 2 2:0

Делчево - Струмица 2:0

Струмица - Македонија Џио 2 2:0

Делчево - Македонија Џио 1 0:2

Значи, Македонија Џио е најголем фаворит за освојување на првото место. Истото се очекува и во младинска конкуренција :)

Член од
8 февруари 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Александар Ричлиев нај јак играч и готово нема со да се праа мообет повеке............браво тумба со тебе сме
POTATO

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Вчера се одигра првиот натпревар во плејофот во Србија меѓу екипите на Раднички и Ѕвезда. Раднички во Крагуевац славеше со 3:1. Најдобри во победничката екипа беа македонските репрезентативци Хари Наковски и најдобриот поентер и напаѓач во Србија, Никола Ѓорѓиев ( за кој самиот Колакович, селекторот на српската репрезентација рече дека ја одбележал оваа сезона ). Следниот натпревар се игра во недела, на 27ми април, повторно во Крагуевац.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Вчера се одигра првиот натпревар во плејофот во Србија меѓу екипите на Раднички и Ѕвезда. Раднички во Крагуевац славеше со 3:1. Најдобри во победничката екипа беа македонските репрезентативци Хари Наковски и најдобриот поентер и напаѓач во Србија, Никола Ѓорѓиев ( за кој самиот Колакович, селекторот на српската репрезентација рече дека ја одбележал оваа сезона ). Следниот натпревар се игра во недела, на 27ми април, повторно во Крагуевац.
Ја гледав снимакта вечерта на српската телевизија селекторот на Србија беше ко коментатор и гледаше некои потенцијални репрезентативци од Раднички за олимписките игри колку му беше само жал што Горѓиев не е Србин да беше сигурно ке играше со Србија на олимписките игри во Пекинг.Инаку нашите репрезентативци доминираа други играчи не забележав не оти се наши.
Инаку за Горгиев коментаторот вели нападот на Горгиев е 90% поен.Не би ме чудело ако следната година заигра во Италија или Русија.

Член од
2 мај 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
odbojka pocnav da treniram vo 1 god sredno i mnogu e lesno i interesno.Mozam da vi kazam na site so ja citate staranicava da trenirate odbojka mnogu e ubavo

Член од
2 мај 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Tesko vo kadetska konkurencija Makedonija Dzio da bide sampion zatoa sto 11ti Oktomvri ce mu bide konkurencija

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Љубави, Македонија Џио ги изгуби првите два натпревари во кадетска конкуренција во СТРУМИЦА ( од Струмица и Борец ( или како се вика екипата од Велес ) ). Не верувам дека ќе е најголем конкурент за титулата : )

Али Прилеп.. Ако се истите што лани играа пионерско.. =))

Бај д веј, Раднички Комбанк - Ѕвезда сега е 2-1 во победи. Вчера Ѕвезда победи во Шумица 3-0 во сетови со импресивна игра на Докич кој имаше повеќе од 30 поени.

Член од
2 мај 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
ne tesko mnogu lesno 11ti Oktomvri ke bidat prvi NAJJaki SMe

Член од
2 мај 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
abe sedete GIO ne se stramete oti tesko od 11ti oktomvri prilep ce ve otepa

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Да, сигурно.. Лани на кадетско бевте последни без освоен сет, а кога игравме со вас, земав скалпови =))

Бај д веј, вечер нашата репрезентација ќе игра со Кипар, реваншот се игра на 11.05.

Член од
2 мај 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
koj e registriran na ova a igra odbojka za nekoj tim vo kadetska konkurencija

Kajgana Shop

На врв Bottom