Мене не ме чуди ако се откаже протестот бидејки главните организатори и претседателите на студентските организации се НАЈГОЛЕМИТЕ ВМР ОВЦИ, така да они си се спогодиле на состанокот со владините претставници и ке имаат корист ама само тие, за сметка на останатите студенти.
А тие се ставени со врски секако од владата баш за вакви цели и за манипулирање со нас студентите.
И пак ке кажам, ако владата трпи економска криза и не ни дава ваучери тогаш и ние студентите сме во криза па затоа владата треба да ни ги намали партиципациите кои што за нашиот стандард се многу високи, јас плаќам 600 евра, нека ми намалат.
Ама ова некако нема да им се слуша.
И само за крај некој да не си помисли, е еве го овој од сдс и дошол да галами и да плаче како не чинела владава, јас не сум од сдс, гласав за Вмро но бидејки моите интереси не ги исполнуваат моментално, ке размислам за тоа дали и на наредните избори ке гласам за нив.
Се извинувам што ја партизирам работава но морав да се изјаснам за некои хардкор вмр овци и сдсм овци да не почнат да префрлуваат.