Оваа година нема ваучери за апсолвентите

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Абе, ја не дека ве ,,буцкам" али од горнава статија нишо не е решено... Типов не ветил ваучери!:nesum:
Писателот сака да каже ве заебав, не протестирајте, проблемот е одложен. Господинот дал збор дека ќе се потруди да најде средства, ама ништо сигурно не ветил, плус свртеле некој муабет со тој што бил таму и тоа. Рајата ќе го јаде пак!

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Сега има или нема протест?Од апсолвентите тука, ќе оди ли некој????

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
ке има утре сигурно, дека министерот не ветил ништо конкретно апсолвентите сакаат документ во кој министерот се обврзува дека ке ја исполни обврската, вака не ни е предвидено ама ке дадеме напори да дадме ваучер ниѓто конкретно затоа утре 12 часот плоштат македонија

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Да и јас до сега читкав по фб и се распрашував, дефинитивно ќе има.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ако тие што се во координативното тело се состанале и разговарале и се согласиле протестот да биде одложен, тогаш кој и да испадне на протест нема поддршка од официјално тело. Ако и во полиција е исто одложено тогаш нема право легално да се протестирa. Министерот рекол дека ќе направат напори за да обезбедат средства за наредната година пред да се дипломира.
На форумов има претставници од координативното тело колку што видов, што велат они кога веќе се состанале ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.042
Поени од реакции
74.513
Кога одев денес накај факс гледам дека на бандерите вриеше од плакати дека утре апсолвентите инаа протест пред влада:toe:

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Ќе има протести 100%,а и плус на страната на министерството за информатичко општество ( http://www.mio.gov.mk/ )нема никаква потврда за ваучерите!!!!!!

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
министерот ден пред протестот вика еден од организаторите им вика ке биде нигде не дава изјава конкретно како што и одма нема протести, дај да излеземе да види дека не има да поразговара со нас одма гледам сите политички се испосвртеја еднаш неможеме да бидеме сложни па искрено вака ич не заслужуваме:pipi:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Ок де не рекол ќе нема не рекол ќе има :)
Протест за што ?

Најмизерно во целава работа ми е поддршката од коjа беше фирма за компјутери :)

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Мене не ме чуди ако се откаже протестот бидејки главните организатори и претседателите на студентските организации се НАЈГОЛЕМИТЕ ВМР ОВЦИ, така да они си се спогодиле на состанокот со владините претставници и ке имаат корист ама само тие, за сметка на останатите студенти.
А тие се ставени со врски секако од владата баш за вакви цели и за манипулирање со нас студентите.
И пак ке кажам, ако владата трпи економска криза и не ни дава ваучери тогаш и ние студентите сме во криза па затоа владата треба да ни ги намали партиципациите кои што за нашиот стандард се многу високи, јас плаќам 600 евра, нека ми намалат.
Ама ова некако нема да им се слуша.
И само за крај некој да не си помисли, е еве го овој од сдс и дошол да галами и да плаче како не чинела владава, јас не сум од сдс, гласав за Вмро но бидејки моите интереси не ги исполнуваат моментално, ке размислам за тоа дали и на наредните избори ке гласам за нив.
Се извинувам што ја партизирам работава но морав да се изјаснам за некои хардкор вмр овци и сдсм овци да не почнат да префрлуваат.

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Мене не ме чуди ако се откаже протестот бидејки главните организатори и претседателите на студентските организации се НАЈГОЛЕМИТЕ ВМР ОВЦИ, така да они си се спогодиле на состанокот со владините претставници и ке имаат корист ама само тие, за сметка на останатите студенти.
А тие се ставени со врски секако од владата баш за вакви цели и за манипулирање со нас студентите.
И пак ке кажам, ако владата трпи економска криза и не ни дава ваучери тогаш и ние студентите сме во криза па затоа владата треба да ни ги намали партиципациите кои што за нашиот стандард се многу високи, јас плаќам 600 евра, нека ми намалат.
Ама ова некако нема да им се слуша.
И само за крај некој да не си помисли, е еве го овој од сдс и дошол да галами и да плаче како не чинела владава, јас не сум од сдс, гласав за Вмро но бидејки моите интереси не ги исполнуваат моментално, ке размислам за тоа дали и на наредните избори ке гласам за нив.
Се извинувам што ја партизирам работава но морав да се изјаснам за некои хардкор вмр овци и сдсм овци да не почнат да префрлуваат.
донт вори во цела позадина на протестиве е политиката, со ретки слепи исклучоци.

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
тоа ме ежи во целава ситуација сдсм сака ритинг да крене вмро сојузов си се договори како правиме протести али имаме ефикасна држава и се се среди на збор а ние јадните ке останеме без ништо со 800 евра партиципација:pipi:

Член од
24 август 2007
Мислења
761
Поени од реакции
15
Се чека конечна одлкука од министерство па после се превземаат мерки.

Kajgana Shop

На врв Bottom