- Член од
- 1 мај 2005
- Мислења
- 2.612
- Поени од реакции
- 32
katia напиша:Абе човек, какво образование за 5200 луге /3100 во Пиринскиот крај/, како може да стане таја работа според тебе ? .... И кој може да финансира приватни македонски училишта ....
Serdarot напиша:imaat li Makedoncite Pravo da otvorat Svoe Uchilishte , na svoj Jazik?
ne e vazno dali finansirano od republika Bugarija ili od privatni sponzori...
imaat ili ne? kratok i jasen odgovor so "da" ili "ne"
katia напиша:Ајде, во Сандански и во Петрич да се најдат по десет деца..и това е многу
... ako najdam deset Makedoncinja vo Petric - po Katia - KOMPLETNO JA POBIVAM TVOJATA TEORIJA DEKA VO PETRIC NEMA MAKEDONCI!Bat´Kiro напиша:В Петрич - "македонци"? Как п'к ги видја? Аз не познавам ни един "македонец" от Петрич. ОМОто има нјакаква порутена централа, но тја е винаги празна.
... btw , nemoj da zaborajsh, bukar... ti idam letovo so kamera, i od ko deset GLAVCHINJA BUSHAVI kje mi potvrdat deka se Makedoncinja, kje pijam edna bira ili edna casha vino vo Makedonska Kukja kaj Makedonci so Makedonci vo Petric 8)
:msc3:katia напиша:Турците немат /и не сакат/ образование на мајчин јазик
da be, ne sakat tie turski da ucat, ZIVOTNA ZELBA I SON NA SEKOJ TURCIN e BUKAR da stani - ako ste otvorile dokumentite na tajnite sluzbi - barajte proshka i od Turcite sho se kaj vas, poshto MNOGU zulumi ste praele be "brashta" (a ti kate, ako si nashe, osvesti se sho pobrzo
znam Katia, pile, deka divotija e toa da im go pravish na lugje (deportiras), i mene me boleshe ko gi slushav lugjeto sho kazvat, koga citav so kolkavA OMRAZA KON SEKOJ SHTO SE NAREKUVA(L) SEBESI MAKEDONEC i kon SE shto ima vrska so Makedonija se odnesuvale Bugarite... vo poslednite nekolku vekovikatia напиша:Сердарот, това дека си го пишал за некакви депортирани македонци во Източна Бугарија е дивотија.
A deka deportaciite bea realnost - fakt nepobiten - boli mnogu (nas)
A deka Makedoncite se bagji pred Bukarite na Balkanov - voopshto vo svetskata istorija - fakt nepobiten - boli mnogu (vas)
A deka moderniot Makedonski Jazik e "srbiziran" od Koneski & Co. ZNAEME I SAMI, ama ela si be brat vo Bitola, Prilep, Ohrid, kje slushas Staro-Makedonski kolku ti srce saka :wink:
+ si neam ja problem be batka brakjava od skopje koa zboruat da gi razberam, ni tie od strumica... ju nou vat i min?
Ama pazi ... MODERNATA GRAMATIKA E POD VLIJANIE NA KONESKI! ne jazikot sho JAS i nekolku milioni zo zborat, kapish?
A za toa koj e postar jazik - Makedonskiot - shto DE FAKTO go ima ushte od pamtivek, ili Bugarskiot - ne sum siguren deka ve imalo pred 2 - 3 000 godini - treba da sporime?
Pishav vekje ednash: dokazi mi deka Makedonkite prekinale da ragjat deca ko doshle to Slavjanite, pa kje prajme muabet (muabet - zbor so tursko poteklo sho nemam problem da go koristam ;o)
malku um, poubo da mislish:
ako prekinele nemashe´TOLKU narodni tvorbi inspirirani od BORBATA na Makedonskiot Narod protiv RAZNI okupatori
ajt sea, odam da kopam kashkaval, dosta um da bukari delam...