Носталгија за играта...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
шала настрана игра што ми недостига, не до толку играта туку периодот кога ја играв играта

Времето кога излезе игрицава купив Voodoo картица, околу 250 марки беше, смешно ми е кога пишувам колку пари сум дал. Ги имаше тие специјални ефекти како бубачки на екран, дожд, брисачи (тоа што има сега на Тегра3 мобилниве). Смешно е, ама невидено беше. Ја утепав од играње НФС.
E еееее .... за оваа се утепав шетајки низ Скопјево за волан да купам.....:D
Voodoo 3 3000 од 1999 година ..... ne 250 марки.... туку 250 долари... тогашното чудо со 16 мб видео рам меморија...
но овие картици беа прегазени од Riva TNT и од фактот дека беа максимум AGP 2x и никогаш не ги направија компактибилни со матичните плочи за Пентиум 4 процесорите...
2001 или почетокот на 2002 беше редакцијата на хрватскиот BUG организираше и „официјален“ погреб на 3dfx - от...
две интересни видеа

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Commandos 2 - како копиљ ми беше претешка, ама можеби над 100 пати пробав да пројдам одредени делови. Сега ептен на искачање сум, иначе ќе ви наредам доста игри кои сте ги заборавиле. :)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Да не копирам, голем дел од игрите погоре. Ќе додадам 2
Descent

Duke Nukem 3D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Најдобра !! :)
--- надополнето: 3 август 2012 во 00:58 ---

И оваа ја играв доста
ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ Midtown Madness! Колку само ја играв...Ја имав мислам демо верзија од некое србско цеде што татко ми ја донесе и цело време играв се сеќавам со таа новата буба што имаше цвеќе кај климата :D

D

dystopian

Гостин
Duke Nukem Manhattan Project - ги обожавав неговите one-liners... I go where i please and i please where i go

DX-Ball 1 & 2 - прва игра инсталирана на стариот компјутер

Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast - една од најдобрите СВ игри според мене.

Command & Conquer Generals - На skirmish сам против 7 непријатели на hard партал ги правев :cool:

Uplink - врска немав како се игра, а толку сакав да глумам хакер... :(

Mafia - Едно десетина пати ја имам свртено, омилена игра.

и ред други...

Kajgana Shop

На врв Bottom