Ножеви

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Ja pobarav stranata i ako nekoj ima interesi neka ja razgleda,
Баш сега гледам ножеви за дома, иницијално барам голем готварски, за филети и уште еден помал за секојдневно сецкање, другите може да ги користам и од тековниот сет.

Налетав на овие што си ги купил, ги имаа некаде спомнато како добар кинески бренд, дали е сеуште добар?

На алиекспрес гледам се поскапи од тоа што си ги купил ти, и веќе со новата цена мислам дека влегува многу блиску до јапонски и германски ножеви кои можам да ги купам од локалните продавници, и да ги тестирам како лежат на рака.

Овие ги гледав и во живо, имаат и добар баланс:

Овие исто:

А за филети искрено се мислев дури и за овој, со оглед на тоа што се користи далеку поретко:




@eMilanist имаш некоја препорака на бренд/модел ножеви за домашна употреба?
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.918
Поени од реакции
9.618

Attachments

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Барај Mitsumoto Sakari и ништо друго да не те интересира...
Сега баш гледам, слична цена е како другиот, само нема во моја околина, ќе видам прво како му е полисата за враќање онлајн бидејќи во продавницата гледав и многу поскапи но не ми беа удобни во рака.

Бтв, јапонските ме плашат со тоа што нема штитник, ај јас имам работено повеќе со ножеви и пазам, ама ми е страв за другите дома да не се исечат.
 

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.829
За каква точно домашна употреба?
Сантоку сакаш или друга форма некоја?

Внимавај што купуваш ако купуваш од продавница, врие од секакви ножеви што се продаваат со лажен опис.
 

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
За каква точно домашна употреба?
Сантоку сакаш или друга форма некоја?

Внимавај што купуваш ако купуваш од продавница, врие од секакви ножеви што се продаваат со лажен опис.
Не дека сум одлучил, може и Gyuto, повеќе ме интересира да е материјал кој нема да треба да го острам секој втор ден и ќе трае.

Читав дека Gyuto биле дури и попрактични ако сакаш да покриеш што е можно повеќе работи со еден нож.

А тој за филети го барам пред се за по риба, со тој што го имам во моментов имам мака да средам поголемо парче, и плус морските се потешки за обработка
 

Kajgana Shop

На врв Bottom