Ножеви

cesma

Finest Сasual Dating - Actual Girls
Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Хахахаа ☺ кул шит гајс! Стилетовци вакви на пазар. Порано беа дефинитивно нелегални, сега кој го знае...

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Stiletto ne ti se legalni uste kolku sto svativ od pred nekolku strani na nekoj post unazad.

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Дали може негде по Скопје да најдам ваков класичен стилетто нож и колку ќе ме чини?
Добар стилето имаш на интернеК од 60-70$ па нагоре, значи минимално квалитетен од квалитетните, разбираш? Ако ти е за колекционерство или да си играш со него, земи си, ако ти е за во џеб и по улица, пак земи си, никој не те спречува во тоа, ама ако ти правад преглед (не претрес) и ако ти го најдат, ќе изгориш како памук натипен до восок ;).[DOUBLEPOST=1419580861][/DOUBLEPOST]
@smole За овој Венгер ти викав:
Прегледај го приврзокот 108256 Прегледај го приврзокот 108257 Прегледај го приврзокот 108258 Прегледај го приврзокот 108259[DOUBLEPOST=1417561437][/DOUBLEPOST]Ќе погоди некој што е ова?
Прегледај го приврзокот 108260
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Кожа за ,,стропинг'' (не знам како се вика на македонски тоа :)).
Прегледај го приврзокот 108262[DOUBLEPOST=1417561690][/DOUBLEPOST]Ииииии после малку спамање, да ја покажам мојата Викторинокс колекција :).
Прегледај го приврзокот 108263
Горе плавиот нож го добив како ,,компензација'' од Домнет заради недоразбирање со поштенските услуги или не знам поточно како да наречам. Со запци е и поминат на кожа, слободно може да се користи за операција на слепо црево :).
Под него лево Свистул, десно Филдмастер, подоле лево Соло алокс, десно Флорист со сменети рачки, подоле лево Екселиор, десно Бејкерс, најдоле ноктарицата. Хоуп ју лајк ит :).
Аман, сум заборавил тука да го сликам и хантерот... Торко...:yid:

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
Не знаев дека кај вас некои ножеви се нелегални за носење .За стилето 60-70 $ се премногу освен ако не се квалитетни или колекционерски со седеф и тн. како овие на F.BELTRAME http://www.bladeplay.com/cat--Frank-B-Stilettos--239
Инаку за 15-30 $ изборот е голем -јас и толку не би дал -имам таков мислам дека е шпански и не сум задоволен .
Овие ножеви беа модерни пред 15-20 година денес не се барани главно зашто со времето пружината им слабее- препорачува да се чуват отворени -имат и уште многу недостатоци !!!

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Не знаев дека кај вас некои ножеви се нелегални за носење .За стилето 60-70 $ се премногу освен ако не се квалитетни или колекционерски со седеф и тн. како овие на F.BELTRAME http://www.bladeplay.com/cat--Frank-B-Stilettos--239
Инаку за 15-30 $ изборот е голем -јас и толку не би дал -имам таков мислам дека е шпански и не сум задоволен .
Овие ножеви беа модерни пред 15-20 година денес не се барани главно зашто со времето пружината им слабее- препорачува да се чуват отворени -имат и уште многу недостатоци !!!
1. Тука нема ни конкретен закон што е нож воопшто, а не пак колкаво сечило треба да има, дали да е скакулец или не, дали да се заклучува или не. Ништо од тоа не се знае.
2. Тие ножеви од страната што ти си ја ставил се доста добри колку што гледам.
3. Што гледаш како ,,недостоци'' кај тие ножеви?
4. Каква пружуна слабее? Се зависи од квалитетот на челикот, затоа и не си задоволен од некои ефтини ножеви.
5. Ако може да знам за што би ти служел.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
1. Тука нема ни конкретен закон што е нож воопшто, а не пак колкаво сечило треба да има, дали да е скакулец или не, дали да се заклучува или не. Ништо од тоа не се знае.
2. Тие ножеви од страната што ти си ја ставил се доста добри колку што гледам.
3. Што гледаш како ,,недостоци'' кај тие ножеви?
4. Каква пружуна слабее? Се зависи од квалитетот на челикот, затоа и не си задоволен од некои ефтини ножеви.
5. Ако може да знам за што би ти служел.
Овие ножеви преди беа познати како гангста ножеви. Вадиш го од џеб со една рака отвораш го и дупчиш некој во стомакот ... недостатоци има во системот за заклучување таму е слабото место - види тестот на еден Cold Steel Kudu https://www.youtube.com/watch?v=up0jntSo7dM
ако така погоди еден стилето ќе се распадне на парчиња.
Пружината која е ламел но има истата улога со време слабее исто како и прижината на воздушна пушка, нема да е за ден или месец но сепак еден ден нема да отвори ножот целосно ... овој нож не би го користел за ништо -најмногу за лупење на јаболка :) ..... види сега на мене нож за одбрана не ми треба ако е за тоа имам три пиштола!!!;)

perfection in simplicity
мојот нов пријател со пајакот

мислам следниот да е спаjдер Vallotton само цената ме запира уште дека е нат 300 $ :eek:

Последно уредено:

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Овие ножеви преди беа познати како гангста ножеви. Вадиш го од џеб со една рака отвораш го и дупчиш некој во стомакот ... недостатоци има во системот за заклучување таму е слабото место - види тестот на еден Cold Steel Kudu https://www.youtube.com/watch?v=up0jntSo7dM
Пружината која е ламел но има истата улога со време слабее исто како и прижината на воздушна пушка, нема да е за ден или месец но сепак еден ден нема да отвори ножот целосно ... овој нож не би го користел за ништо -најмногу за лупење на јаболка :) ..... види сега на мене нож за одбрана не ми треба ако е за тоа имам три пиштола!!!;)
Значи ножевите се алатки за употребување, а не за злоупотребување, погледни го видеото што го постирав со 4-5 постови над овие и ќе ти стане јасно колку е битен механизмот за заклучување и неговата силина. Стилетото се измислени во Италија Мислам во 1950' некаде и најчесто ги употребувале членовите на мафиите, затоа и ти кажал некој дека е ,,гангстерски''. Колд стилот има далеку потенко парче челок кое го задржува ножот од затварање за разлика од вистинскиот стилето.
П.С. Ножот нема куршуми и е многу поагилен од пиштолот ако зборуваме за самоодбрана. И двете имаат предности и недостатоци, така да комбинираното носење на двете ,,оружја'' би било далеку поефикасно од носење само едно од двете (сево ова се разбира го пишувам за тие кои имаат некакво познавање и знаат кога и како да ги употребуваат оружјата за самоодбрана, бидејќи оружјето не е за секого, тоа е факт).

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825

perfection in simplicity
мојот нов пријател со пајакот

мислам следниот да е спаjдер Vallotton само цената ме запира уште дека е нат 300 $ :eek:
Пајакот е копија, не знам дали си знаел кога си го купувал. Значи автоматски не е пајак.[DOUBLEPOST=1419607404][/DOUBLEPOST]
Јес плиз! Благодарност однапред! Кеш и пиво при испорака! ☺
Нема потреба за кеш, незнам кога ќе ми биде следната порачка, но кога и да биде пар шајбни ќе бидат во неа.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
536
Поени од реакции
1.720
Пајакот е копија, не знам дали си знаел кога си го купувал. Значи автоматски не е пајак.[DOUBLEPOST=1419607404][/DOUBLEPOST]
Нема потреба за кеш, незнам кога ќе ми биде следната порачка, но кога и да биде пар шајбни ќе бидат во неа.
Знам -нали сум го плаќал за 25 $ :icon_lol: но е многу квалитетен за копија, челикот дури и да не е CPM S30V е одличен .. мислам дека е правен ако не во истата фабрика на Spyderco во Кина каде прават Byrd то во слична која прави квалитетни ножеви на познати фирми !!!Познава се дека нема накатено во задниот дел и грипот на Г10 е крупен ,но сум видел копии правени во Тајван кои не се разликуваат од оригиналот по ништо освен по цената !! :icon_lol:

Видел сум и челик на брендирани ножеви далеку по квалитет од оваа

Последно уредено:

cesma

Finest Сasual Dating - Actual Girls
Член од
20 ноември 2014
Мислења
166
Поени од реакции
100
Знам -нали сум го плаќал за 25 $ :icon_lol: но е многу квалитетен за копија, челикот дури и да не е CPM S30V е одличен .. мислам дека е правен ако не во истата фабрика на Spyderco во Кина каде прават Byrd то во слична која прави квалитетни ножеви на познати фирми !!!Познава се дека нема накатено во задниот дел и грипот на Г10 е крупен ,но сум видел копии правени во Тајван кои не се разликуваат од оригиналот по ништо освен по цената !! :icon_lol:

Видел сум и челик на брендирани ножеви далеку по квалитет од оваа.
Колку знам Sanrenmu ги прават ефтините ножеви за Спајдерко. Наводно Ganzo за Benchmade итн. Така да се што гледате под 50-60$ па можда и 100$ е направено скоро сигурно во Кина.
Од друга страна на Алиекспрес има ножеви од 150$ копии на пример на Шергоров или CRK со CPM 90 па дури и 110V. Рачки титаниум и се по ред. Тие што купиле викаат дека вредат...

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Челикот сигурно не е s30v :) .
Пред да го земем мојот пајак се мислев и јас за копија.....и си зедов оригинал:). Копијата е ефтина и сигурно е добро направена, се научија Кинезите да работат квалитетно.

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Челикот сигурно не е s30v :) .
Пред да го земем мојот пајак се мислев и јас за копија.....и си зедов оригинал:). Копијата е ефтина и сигурно е добро направена, се научија Кинезите да работат квалитетно.
(y)[DOUBLEPOST=1419611852][/DOUBLEPOST]Ова не ви е малку чудно?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom