- Член од
- 18 јануари 2014
- Мислења
- 231
- Поени од реакции
- 133
aaa majn mistejkn...watch out people dis gaj is dangerousНе планирам да се бранам другар
aaa majn mistejkn...watch out people dis gaj is dangerousНе планирам да се бранам другар
Добар стилето имаш на интернеК од 60-70$ па нагоре, значи минимално квалитетен од квалитетните, разбираш? Ако ти е за колекционерство или да си играш со него, земи си, ако ти е за во џеб и по улица, пак земи си, никој не те спречува во тоа, ама ако ти правад преглед (не претрес) и ако ти го најдат, ќе изгориш како памук натипен до восок .[DOUBLEPOST=1419580861][/DOUBLEPOST]Дали може негде по Скопје да најдам ваков класичен стилетто нож и колку ќе ме чини?
Аман, сум заборавил тука да го сликам и хантерот... Торко...@smole За овој Венгер ти викав:
Прегледај го приврзокот 108256 Прегледај го приврзокот 108257 Прегледај го приврзокот 108258 Прегледај го приврзокот 108259[DOUBLEPOST=1417561437][/DOUBLEPOST]Ќе погоди некој што е ова?
Прегледај го приврзокот 108260
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Кожа за ,,стропинг'' (не знам како се вика на македонски тоа ).
Прегледај го приврзокот 108262[DOUBLEPOST=1417561690][/DOUBLEPOST]Ииииии после малку спамање, да ја покажам мојата Викторинокс колекција .
Прегледај го приврзокот 108263
Горе плавиот нож го добив како ,,компензација'' од Домнет заради недоразбирање со поштенските услуги или не знам поточно како да наречам. Со запци е и поминат на кожа, слободно може да се користи за операција на слепо црево .
Под него лево Свистул, десно Филдмастер, подоле лево Соло алокс, десно Флорист со сменети рачки, подоле лево Екселиор, десно Бејкерс, најдоле ноктарицата. Хоуп ју лајк ит .
1. Тука нема ни конкретен закон што е нож воопшто, а не пак колкаво сечило треба да има, дали да е скакулец или не, дали да се заклучува или не. Ништо од тоа не се знае.Не знаев дека кај вас некои ножеви се нелегални за носење .За стилето 60-70 $ се премногу освен ако не се квалитетни или колекционерски со седеф и тн. како овие на F.BELTRAME http://www.bladeplay.com/cat--Frank-B-Stilettos--239
Инаку за 15-30 $ изборот е голем -јас и толку не би дал -имам таков мислам дека е шпански и не сум задоволен .
Овие ножеви беа модерни пред 15-20 година денес не се барани главно зашто со времето пружината им слабее- препорачува да се чуват отворени -имат и уште многу недостатоци !!!
Овие ножеви преди беа познати како гангста ножеви. Вадиш го од џеб со една рака отвораш го и дупчиш некој во стомакот ... недостатоци има во системот за заклучување таму е слабото место - види тестот на еден Cold Steel Kudu https://www.youtube.com/watch?v=up0jntSo7dM1. Тука нема ни конкретен закон што е нож воопшто, а не пак колкаво сечило треба да има, дали да е скакулец или не, дали да се заклучува или не. Ништо од тоа не се знае.
2. Тие ножеви од страната што ти си ја ставил се доста добри колку што гледам.
3. Што гледаш како ,,недостоци'' кај тие ножеви?
4. Каква пружуна слабее? Се зависи од квалитетот на челикот, затоа и не си задоволен од некои ефтини ножеви.
5. Ако може да знам за што би ти служел.
Значи ножевите се алатки за употребување, а не за злоупотребување, погледни го видеото што го постирав со 4-5 постови над овие и ќе ти стане јасно колку е битен механизмот за заклучување и неговата силина. Стилетото се измислени во Италија Мислам во 1950' некаде и најчесто ги употребувале членовите на мафиите, затоа и ти кажал некој дека е ,,гангстерски''. Колд стилот има далеку потенко парче челок кое го задржува ножот од затварање за разлика од вистинскиот стилето.Овие ножеви преди беа познати како гангста ножеви. Вадиш го од џеб со една рака отвораш го и дупчиш некој во стомакот ... недостатоци има во системот за заклучување таму е слабото место - види тестот на еден Cold Steel Kudu https://www.youtube.com/watch?v=up0jntSo7dM
ако така погоди еден стилето ќе се распадне на парчиња.
Пружината која е ламел но има истата улога со време слабее исто како и прижината на воздушна пушка, нема да е за ден или месец но сепак еден ден нема да отвори ножот целосно ... овој нож не би го користел за ништо -најмногу за лупење на јаболка ..... види сега на мене нож за одбрана не ми треба ако е за тоа имам три пиштола!!!
Пајакот е копија, не знам дали си знаел кога си го купувал. Значи автоматски не е пајак.[DOUBLEPOST=1419607404][/DOUBLEPOST]Овие ножеви преди беа познати како гангста ножеви. Вадиш го од џеб со една рака отвораш го и дупчиш некој во стомакот ... недостатоци има во системот за заклучување таму е слабото место - види тестот на еден Cold Steel Kudu https://www.youtube.com/watch?v=up0jntSo7dM
ако така погоди еден стилето ќе се распадне на парчиња.
Пружината која е ламел но има истата улога со време слабее исто како и прижината на воздушна пушка, нема да е за ден или месец но сепак еден ден нема да отвори ножот целосно ... овој нож не би го користел за ништо -најмногу за лупење на јаболка ..... види сега на мене нож за одбрана не ми треба ако е за тоа имам три пиштола!!!
perfection in simplicity
мојот нов пријател со пајакот
мислам следниот да е спаjдер Vallotton само цената ме запира уште дека е нат 300 $
Нема потреба за кеш, незнам кога ќе ми биде следната порачка, но кога и да биде пар шајбни ќе бидат во неа.Јес плиз! Благодарност однапред! Кеш и пиво при испорака!
Знам -нали сум го плаќал за 25 $ но е многу квалитетен за копија, челикот дури и да не е CPM S30V е одличен .. мислам дека е правен ако не во истата фабрика на Spyderco во Кина каде прават Byrd то во слична која прави квалитетни ножеви на познати фирми !!!Познава се дека нема накатено во задниот дел и грипот на Г10 е крупен ,но сум видел копии правени во Тајван кои не се разликуваат од оригиналот по ништо освен по цената !!Пајакот е копија, не знам дали си знаел кога си го купувал. Значи автоматски не е пајак.[DOUBLEPOST=1419607404][/DOUBLEPOST]
Нема потреба за кеш, незнам кога ќе ми биде следната порачка, но кога и да биде пар шајбни ќе бидат во неа.
Nice of you, фалаНема потреба за кеш, незнам кога ќе ми биде следната порачка, но кога и да биде пар шајбни ќе бидат во неа.
Колку знам Sanrenmu ги прават ефтините ножеви за Спајдерко. Наводно Ganzo за Benchmade итн. Така да се што гледате под 50-60$ па можда и 100$ е направено скоро сигурно во Кина.Знам -нали сум го плаќал за 25 $ но е многу квалитетен за копија, челикот дури и да не е CPM S30V е одличен .. мислам дека е правен ако не во истата фабрика на Spyderco во Кина каде прават Byrd то во слична која прави квалитетни ножеви на познати фирми !!!Познава се дека нема накатено во задниот дел и грипот на Г10 е крупен ,но сум видел копии правени во Тајван кои не се разликуваат од оригиналот по ништо освен по цената !!
Видел сум и челик на брендирани ножеви далеку по квалитет од оваа.
[DOUBLEPOST=1419611852][/DOUBLEPOST]Ова не ви е малку чудно?Челикот сигурно не е s30v .
Пред да го земем мојот пајак се мислев и јас за копија.....и си зедов оригинал. Копијата е ефтина и сигурно е добро направена, се научија Кинезите да работат квалитетно.
Мене се ми изгледа ок.....освен ако сум пропуштил некој детаљ.[DOUBLEPOST=1419611852][/DOUBLEPOST]Ова не ви е малку чудно?