Нови 290 рамковни вработувања

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
e sega mi e polesno,znaci i ti poveke sakas da zivees vo etnicki cista sredina ,samo sto jas na primer go izbiram pobrziot nacin na koj moze da se dojde do takva sredina.
tvojot nacin na koj ke se otselat mnogu albanci ne e taka los ,no koj da ceka tolku mnogu.
dokolku ne gi izgubevme godinite sto izminaa,mislam deka do sega ke ja sredevme drzavata ,i ke ziveevme mnogu poubavo
Побрзиот начин секогаш е и најлош избор,пропратен со многу жртви,и катастрофални последици.Па ние не сме Кина со 1.5 милјарди луѓе за да ја платиме етнички чистата средина со човечки животи.Дури и Албанците не се тоа што самите мислеа во минатото дека се,експанзијата во наталитет веќе и кај нив престана,одкако видоа дека Албанија не е 10 милионска,туку има само 3 милиони луѓе,колку половина Атина на пример,и дека предстои опасност убавата местоположба да им биде купена од локалните соседи,ако не Македонци тогаш Грци,сигурно е дека ќе направат се,само да не си ја сменат демографијата со други ентитети,што можат да им предизвикаат несогледиви последици во иднина.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.268
Поени од реакции
84.374
Кратко и сувопарно:
Јас сум за тоа, не 20%, туку 100% нека бидат Албанци, од вработените, било каде, ама нека бидат најдобрите луѓе за таа работа.
А вака, ќе избркаат 3 Македонци што знаат да работат и уште тројца што не знаат и на нивно место ќе стаат 6 Албанци што везе немаат, ниту пак сакаат да работат, а само потенцираат дека сега било нивен ред да лапаат буџетски пари.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Струмички, читај постовите на осата, па прочитај го убаво мојот, па ќе сфатиш што сакам да кажам околу шовинизмот.
За рамковните, си го кажав своето.

П.С. Откога бе, левичарите станавте толку екстремно десни?
Абе струмички, ти мајтап да не тераш со нас, и што ти значи тоа, левица ,десница, екстремисти, напиши поопширно да ја разводниме малку темава...............

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Од времето кога владеачкава партија е на власт, се вработени 10.000 административци. Од нив, дали 1000 албанци. Така да, да...се сложувам со тебе. Треба квалитет, а не квантитет. Ама да се прикријат 9000 други, со посочување прст кон 1000, е смешно, тогаш џабе бараме квалитет....кога не сме способни ни самите со своја глава да ја сфатиме вистината..
Се согласувам за превработеноста во администрацијата, но, зборувавме само за масовните вработувања според рамковен договор.
Како што реков, ИМА ДОГОВОР, ТРЕБА ДА СЕ ВРАБОТАТ, но не ми се допаѓа начинот на кој се прави тоа.
Сепак, таква ни е состојбата во администрацијата како целина, не само со рамковните вработувања.
За остатокот...реков погоре, да не се повторувам.

Абе струмички, ти мајтап да не тераш со нас, и што ти значи тоа, левица ,десница, екстремисти, напиши поопширно да ја разводниме малку темава...............
А тебе, демек, не ти е јасно што сакам да кажам?

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Министерот за европска интеграција Васко Наумовски не е запознаен -не знае дека во државава има партиски вработувања, пред малку изјави на ТВ Сител ......:pos2::pos2::pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Министерот за европска интеграција Васко Наумовски не е запознаен -не знае дека во државава има партиски вработувања, пред малку изјави на ТВ Сител ......:pos2::pos2::pos2:
Да го пратеа неколку години во странство “на обука“ за да дознае.Или од вакви неупатени министри,ја дотеравме до ова дереџе.Под итно треба да се пресели во 400 000 невработени,можеби ќе се заинтересира па ќе знае за секое едно партијско вработување и од власта и од опозицијата.:smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Да го пратеа неколку години во странство “на обука“ за да дознае.Или од вакви неупатени министри,ја дотеравме до ова дереџе.Под итно треба да се пресели во 400 000 невработени,можеби ќе се заинтересира па ќе знае за секое едно партијско вработување и од власта и од опозицијата.:smir:
ABC.... неупатени и неинформирани во валдава имаш колку ти душа сака,
дотолку не информирани што не знаат дека зимаат плата + пензија, што ќе праиш од работа не знаат што се случува околу нив, 24/7 тоа сме ние ВМРО, се за народот...............:toe::toe::toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
ABC.... неупатени и неинформирани во валдава имаш колку ти душа сака,
дотолку не информирани што не знаат дека зимаат плата + пензија, што ќе праиш од работа не знаат што се случува околу нив, 24/7 тоа сме ние ВМРО, се за народот...............:toe::toe::toe:
Смеам да направам мала рокада на твоите последни зборови? болдираните

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Aпсолутно...........моја грешка, благодарамммм .:helou::helou:
Мислев на ова
24/7 тоа сме ние ВМРО, се за народот
во ова24/7 тоа сме ние народот, се за ВМРО (и нивните сметки-моја додавка)

ништо друго :smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Мислев на ова
24/7 тоа сме ние ВМРО, се за народот
во ова24/7 тоа сме ние народот, се за ВМРО (и нивните сметки-моја додавка)

ништо друго :smir:
Lurtz...... прифатливо е секое надополнување на текстот за разводнување на темава ......:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Lurtz...... прифатливо е секое надополнување на текстот за разводнување на темава ......:smir:
Не бре Герасиме, не идам на разводнување, едноставно муабетот ми беше целосно оф...но нема везе ако не дозволуваш...неам опција да го избришам тоа мислење. А пошто тебе те цитирав и ти ги сменив зборовите-иако тоа што го пишав го мислам, се извинувам-најсериозно.

Инаку за темата, сите вработуваат, вработуваат и рамковни (а до скоро и нерамковни ама тоа изгледа не сметало никому:) )...ништо нема чудно, немам некое мислење посебно осим она што го дадов со балансот :smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
stana zbor za strucni kadri koi ni ja vodat drzavata,i normalno uste postrucni kadri koi sekojdnevno se primaat na rabota.
pa eve eden primer od moja prijatelka.
vrabotena vo detska gradinka so golem staz.
pred dve godini bese donesen zakon za reformi vo obrazovanieto,i sega imame devetoletka.
site oni koi do pred dve godini odea vo gradinka na vozrast od 6 godini ,sega se prvo oddelenie vo devetoletkata.znaci vo gradinkite sega nema deca na vozrast od 6 godini.spored zakon vo gradinkite se cuvaa deca od 6 godini i toa vo edna grupa zakonski smeese da se zapisat 20 do 25 deca,i taa grupa se narekuvase golema grupa
sega vo gradinkite se zapisuvaat vo edna grupa 30 deca ,na vozras od 4,5 godini,za da odat slednata godina na uciliste so napolneti 5,5 godini.
pa sega sledi prasanjeto ,ako se smenil eden zakon (za devetoletka),zosto ne se smeni zakonot i zakonski sega takanarecenite golemi grupi vo gradinka da brojat spored zakon od 15 do 18 deca,zosto brojot na decata se opredeluva spored vozrasta
no na prasanje na mojata prijatelka upateno do direktorkata
zosto ne se pocituva zakonskiot normativ na broj na deca ,DOTICNATA DIREKTORKA
odgovorila :ama toa e golema grupa,i tie deca ke odat slednata godina na uciliste.
pa zatoa javno ke ja prasam :da ke odat ,no tie sega imaat samo 4,5 godini ,i spored vozrasta nivniot broj treba da e po 15 do 18 deca vo edna grupa.
KADE SE SEGA STRUCNITE KADRI DA PROMENAT NESTO ,STO PROIZLEGLO OD PROMENA NA DRUG ZAKON ,ili teraj ne e bitno za decata.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Не бре Герасиме, не идам на разводнување, едноставно муабетот ми беше целосно оф...но нема везе ако не дозволуваш...неам опција да го избришам тоа мислење. А пошто тебе те цитирав и ти ги сменив зборовите-иако тоа што го пишав го мислам, се извинувам-најсериозно.

Инаку за темата, сите вработуваат, вработуваат и рамковни (а до скоро и нерамковни ама тоа изгледа не сметало никому:) )...ништо нема чудно, немам некое мислење посебно осим она што го дадов со балансот :smir:
Нема потреба од бришење на твоето дополнување и извинување за тоа што си ме дополнил во написот -постот, на форумот сме да си го кажеме нашето видување на секојдневието што не опкружува и се случува во наша близина,форумот го осекам како маса на која пивнуваме кафе и муабетиме секакви теми,разменуваме мислења за се и сешто - дневни случувања ............:helou::smir::helou::smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299
Нема потреба од бришење на твоето дополнување и извинување за тоа што си ме дополнил во написот -постот, на форумот сме да си го кажеме нашето видување на секојдневието што не опкружува и се случува во наша близина,форумот го осекам како маса на која пивнуваме кафе и муабетиме секакви теми,разменуваме мислења за се и сешто - дневни случувања ............:helou::smir::helou::smir:
Ме погоди, таман сега пиев кафе :wink::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom