ABC
“градител“
- Член од
- 24 февруари 2005
- Мислења
- 15.696
- Поени од реакции
- 193
e sega mi e polesno,znaci i ti poveke sakas da zivees vo etnicki cista sredina ,samo sto jas na primer go izbiram pobrziot nacin na koj moze da se dojde do takva sredina.
tvojot nacin na koj ke se otselat mnogu albanci ne e taka los ,no koj da ceka tolku mnogu.
dokolku ne gi izgubevme godinite sto izminaa,mislam deka do sega ke ja sredevme drzavata ,i ke ziveevme mnogu poubavo
Побрзиот начин секогаш е и најлош избор,пропратен со многу жртви,и катастрофални последици.Па ние не сме Кина со 1.5 милјарди луѓе за да ја платиме етнички чистата средина со човечки животи.Дури и Албанците не се тоа што самите мислеа во минатото дека се,експанзијата во наталитет веќе и кај нив престана,одкако видоа дека Албанија не е 10 милионска,туку има само 3 милиони луѓе,колку половина Атина на пример,и дека предстои опасност убавата местоположба да им биде купена од локалните соседи,ако не Македонци тогаш Грци,сигурно е дека ќе направат се,само да не си ја сменат демографијата со други ентитети,што можат да им предизвикаат несогледиви последици во иднина.

)...ништо нема чудно, немам некое мислење посебно осим она што го дадов со балансот :smir: