Нови 290 рамковни вработувања

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
i po obicaj tolku ,temata veke ne e interesna ,neli mekedonski glasaci
sto glasavte za dpmne. b r a v o

vecerva ima uste edna pikanterija vo jadi burek kaj janko

gostin ministerot za obrazovanie nino od kozle.

se javuva bitolcanka i go moli ministerot nino da i pomogne i da dozvoli
nejzinoto dete koe e besprekoren violinist da se zapise vo bitola vo muzicko
sredno i toa kako 35 dete a imalo mesto za 34 deca.
i zamislete odgovor na ministerot : abe videte nemoze toa taka da se pravat
o t s t a p k i od zakonot ,toa ne e dobro za nikogo ,ni za drzavata ,ne e vo red za edno dete da se krsi zakonot .
KAZA MINISTEROT I OSTANA Z I V .bravo ministre ,vo pravo si toa edno dete e makedonce .
zakonot moze da se krsi za 270 albanci vo medicinsko neli ministre nino ?
osa.... каков одговор да се даде после толку кревање галама околу срамковното вработување,се испукавме партиски на форумов се изнаплукавме еден на друг, ја потрошивме муницијата и толку интересанти други нема. а ова за запишувањето на едно дете во паралелка во музичко училиште и изјавата на дотичниот министер, покажува колкав капацитет поседува типот од козле, па ке те молам овде се работи за музичко училиште, а не за медицинско па да се крши законот те молам, а згора на тоа уште и македонец, зарем не е срамота вакви коњи да ги гледаме на телевизија, па што зборам цело собраније ни доликува на една ергела штаерски коњи и еден липицанер гвујо и со вакви се праело држава. :pred::pred::pred:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
osa.... каков одговор да се даде после толку кревање галама околу срамковното вработување,се испукавме партиски на форумов се изнаплукавме еден на друг, ја потрошивме муницијата и толку интересанти други нема. а ова за запишувањето на едно дете во паралелка во музичко училиште и изјавата на дотичниот министер, покажува колкав капацитет поседува типот од козле, па ке те молам овде се работи за музичко училиште, а не за медицинско па да се крши законот те молам, а згора на тоа уште и македонец, зарем не е срамота вакви коњи да ги гледаме на телевизија, па што зборам цело собраније ни доликува на една ергела штаерски коњи и еден липицанер гвујо и со вакви се праело држава. :pred::pred::pred:
камо среќа да се ко штаерски, а овој ко липицнер...знаеш ли бе што доообра сорта е тоа , работлива и скапа до небо....., и ако ја праиме таа споредба....ова ти се бе некои ефтини коњски сорти..од оние за кобасици, што ги обожаваат жабарине... :)

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
i po obicaj tolku ,temata veke ne e interesna ,neli mekedonski glasaci
...
Кажавме што имавме да кажеме, ја исцрпевме темата, прошетавме малце и до албанското приморје и се позанимававме со тамошниот пазр на недвижности
и сега ги чекаме новите 290 да промрчиме пак по малце, и така кучето си лае, карванот си врви

до следните 290 (или колку и да бидат)
поздрав

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Кажавме што имавме да кажеме, ја исцрпевме темата, прошетавме малце и до албанското приморје и се позанимававме со тамошниот пазр на недвижности
и сега ги чекаме новите 290 да промрчиме пак по малце, и така кучето си лае, карванот си врви

до следните 290 (или колку и да бидат)
поздрав
Карванот си врви,ама никаде не оди,дури и тој се врти во круг.:toe:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
da se zablagodaram na site sto so vnimanie ste go procitale mojot post,i sto so vasite komentari ste dale svoj doprinos na vaznosta na ona sto sum go pisala.
imate pravo deka mozebi e badijala da se pisuva ama pusto ne se trpi,ova sto ni se slucuva stvarno e strasna rabota.pa duri da se zamislis podlaboko ,pak nema da ti e verno kako moze vakvi luge da se na vakvi mesta.

i dodeka jas se mislam op vo denesen VEST ,na naslovna mojot junak od vcerasniot den ,i toa so naslov "SINOT MINISTER ,TATKOTO GENERALEN SEKRETAR "i mi doaga da se ispovratam ,i normalno da si prasam "pa dobro bre imateli li vie usul koga e dosta za nesto ilinemate usul i ke se najde li nakoj da ve sopre ?"

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
da se zablagodaram na site sto so vnimanie ste go procitale mojot post,i sto so vasite komentari ste dale svoj doprinos na vaznosta na ona sto sum go pisala.
imate pravo deka mozebi e badijala da se pisuva ama pusto ne se trpi,ova sto ni se slucuva stvarno e strasna rabota.pa duri da se zamislis podlaboko ,pak nema da ti e verno kako moze vakvi luge da se na vakvi mesta.

i dodeka jas se mislam op vo denesen VEST ,na naslovna mojot junak od vcerasniot den ,i toa so naslov "SINOT MINISTER ,TATKOTO GENERALEN SEKRETAR "i mi doaga da se ispovratam ,i normalno da si prasam "pa dobro bre imateli li vie usul koga e dosta za nesto ilinemate usul i ke se najde li nakoj da ve sopre ?"
Нема НЕПОТИЗАМ, тоа оваа влада го укина уште во 2006, најверојатно синот спрема својата стручност е на тоа место. Само џабе да се ширело дефетизам.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
камо среќа да се ко штаерски, а овој ко липицнер...знаеш ли бе што доообра сорта е тоа , работлива и скапа до небо....., и ако ја праиме таа споредба....ова ти се бе некои ефтини коњски сорти..од оние за кобасици, што ги обожаваат жабарине... :)
сакав да ги упоредам со тие имиња по нивното држење и изјави , наводно работеле 24/7 -штаерци, а липицанерот го гледаме само на сечење црвени ленти, поставување камен темелници,пуштање во употреба новопечени загубари. а такви какви што се не ги бидува за ништо, со било што да ги трампаш ке бидеш во загуба.....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Нема НЕПОТИЗАМ, тоа оваа влада го укина уште во 2006, најверојатно синот спрема својата стручност е на тоа место. Само џабе да се ширело дефетизам.
Навистина голема “стручност“ е да се биде син на некој кој ќе ти обезбеди министерско место.:pos2:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ostaj sto e strucen ,ama i na grujo mnogu mi slici.
go gledam kaj janko koga rece po toa masata so race da objasnuva,isto ko onie
"sibicarite" koga go krijat topceto pod dve kuticinja od kibrit,i ako pogodis kaj e topceto dobivas pari.
interesna igra,ja imase porano na kameni most ,koga bese tamu avtobuskata.
gledam denes i grujo vo intervjuto od kanada sto go davase za mtv isto taka gi vrti racete kako "sibicar"
OVA DA NE E NEKOJA MODA ????
SAMO FALESE USTE BUGARSKATA PESNA U POZADINA DA IDE "TUKA IMA TUKA NEMA KAJ E TOPCETO "

S

smart ass

Гостин
zarem uste ne e ispolnet sramkovniot????

i kakvi se ovie vrabotuvanja vo uslovi na kriza i apla najloso e sto se NEPOTREBNI.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
zarem uste ne e ispolnet sramkovniot????

i kakvi se ovie vrabotuvanja vo uslovi na kriza i apla najloso e sto se NEPOTREBNI.
Одкако немаме шанси за влез во ЕУ,според Бусек,станува парадоксално секакво вработување во јавниот сектор,понајмалку с-рамковно.Ќе биде интересно доколку ЕУ како последен “бенџмарк“ за започнување преговори,ни зададе последна задача пред прием,да ја намалиме администрацијата за најмалку 50%,како што јас предчуствувам,а многупати добро предчуствувам,ќе биде “окрш“.:pos2:

S

smart ass

Гостин
ma da dade gospod toa da se sluci i neli be vo princip voveduvanjeto kompjuteri avtomatski bara namaluvanje na vraboteniot kadar administracijata e samo glasacka masina i de bidi realen molim te mislis li deka pa duri i ako e banjmark deka nekoja vlada bi otpustala administracija mislam zarem ne bi bilo poraz toa na izbotrite:helou:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ma da dade gospod toa da se sluci i neli be vo princip voveduvanjeto kompjuteri avtomatski bara namaluvanje na vraboteniot kadar administracijata e samo glasacka masina i de bidi realen molim te mislis li deka pa duri i ako e banjmark deka nekoja vlada bi otpustala administracija mislam zarem ne bi bilo poraz toa na izbotrite:helou:
Никако,тоа би било голема победа на избори,ако некому стане јасно дека во Македонија живеат најмалку 400 000 невработени гласачи,а уште толку незадоволни од огромните давачки наметнати токму поради високиот процент на администрација.Значи гласовите на 800 000 гласачи не можат да бидат никако побијани од 150 000 административци,без разлика колку и да се незадоволни.Ни преостанува само да се надеваме дека чичко Фуере ќе го прочита ова пред заминување.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom