Нови 290 рамковни вработувања

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ова...исплатливо ќе е...
580 евра/квадрат...значи за едно пристојно апартманче ќе ми ттребаат околу 30000 евра.
Таму цените може само да растат...
За едно 10-12 години би си вратил инвестицијата...после ќе ми биде чист профит, а на крај на краиштата може само ќар да бидам ако го продадам по повисока цена, а секако би била само повисока цената.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Ова...исплатливо ќе е...
580 евра/квадрат...значи за едно пристојно апартманче ќе ми ттребаат околу 30000 евра.
За едно 10-12 години би си вратил инвестицијата...после ќе ми биде чист профит, а на крај на краиштата може само ќар да бидам ако го продадам по повисока цена, а секако би била само повисока цената.
I te kako e isplatlivo i pametno. Samo pari da imas. :)

E sea, ke treba i da se raspravas i so lokalnite boss-ovi, ama jebiga, kaj ne treba? :):):)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ова...исплатливо ќе е...
Склучуваш договор со агенција од Македонија,која за апартманот ти дава по 2-3 000 евра годишно,за 4 месечно користење,и парите ќе ти се вратат за 7-8 години,а секако и ќе се дуплираат доколку го продаваш по извесно време.Во тоа е штосот што Албанците се заебаа кога инвестираа во изградба на “замоци“ во Заес или Врапчиште,и кој ги посетуваат еднаш на 10 години,ако ги кандисаат децата да им дојдат,зошто подобро би им било во Германски затвор одколку зад 2-метарската авлија во селото без гугучки,за која родителот му платил 500 000 евра животна заштеда.:toe:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Склучуваш договор со агенција од Македонија,која за апартманот ти дава по 2-3 000 евра годишно,за 4 месечно користење,и парите ќе ти се вратат за 7-8 години,а секако и ќе се дуплираат доколку го продаваш по извесно време.Во тоа е штосот што Албанците се заебаа кога инвестираа во изградба на “замоци“ во Заес или Врапчиште,и кој ги посетуваат еднаш на 10 години,ако ги кандисаат децата да им дојдат,зошто подобро би им било во Германски затвор одколку зад 2-метарската авлија во селото без гугучки,за која родителот му платил 500 000 евра животна заштеда.:toe:
Ama i ti go otupe so toa albancite se zaeba se zaebaa.... ne se zaebale albancite gasterbajteri voopsto, mali dzokica da ne te boli, imaat pari i vo zajaz i vo saranda da gradat, a i tebe so se partali da te kupat. :toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ama i ti go otupe so toa albancite se zaeba se zaebaa.... ne se zaebale albancite gasterbajteri voopsto, mali dzokica da ne te boli, imaat pari i vo zajaz i vo saranda da gradat, a i tebe so se partali da te kupat. :toe:
Ги гледам бе како се туфкаат секојдневно,одкако ќе размислат дека нивните имоти во Македонија кој прескапо ги платија само со влезот на Албанија во НАТО изгубија повеќе од 30% од цената која ја вложиле.Па и тие се луѓе ебаго,ги разбирам нивните емоции и желба да го оплодат она што го инвестирале,а не да го прокоцкаат како овде по селава без перспектива и без поголеми шанси да заработат.А се разбира дека ќе им го продадам ресторантчево во Саранда ама за 1 милион евра по некоја година одкако ќе го изградам,иако сега ќе ме чини само 100 000 евра.:toe:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ги гледам бе како се туфкаат секојдневно,одкако ќе размислат дека нивните имоти во Македонија кој прескапо ги платија само со влезот на Албанија во НАТО изгубија повеќе од 30% од цената која ја вложиле.Па и тие се луѓе ебаго,ги разбирам нивните емоции и желба да го оплодат она што го инвестирале,а не да го прокоцкаат како овде по селава без перспектива и без поголеми шанси да заработат.А се разбира дека ќе им го продадам ресторантчево во Саранда ама за 1 милион евра по некоја година одкако ќе го изградам,иако сега ќе ме чини само 100 000 евра.:toe:

Да, ама ти умешно избегнуваш да ми одговориш. Дали ќе се потпишеш дека си албанец или не? Мушки одговори :)

Ова...исплатливо ќе е...

Да, но само ако си го купиш станот САМ лично, а не преку агенции, дека ќе се заебеш. Зашто и како е долга приказна, ама ќе оставам тоа експертот АБЦ прво да го вкуси па да ни објасни :)
И плус, ако планираш немој да купиш нешто старо, купувај од новите градби поисплатливо ќе ти е. Пријателски совет само :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да, ама ти умешно избегнуваш да ми одговориш. Дали ќе се потпишеш дека си албанец или не? Мушки одговори :)
Да, но само ако си го купиш станот САМ лично, а не преку агенции, дека ќе се заебеш. Зашто и како е долга приказна, ама ќе оставам тоа експертот АБЦ прво да го вкуси па да ни објасни :)
И плус, ако планираш немој да купиш нешто старо, купувај од новите градби поисплатливо ќе ти е. Пријателски совет само :)
Па ти одговорив бе дека нема потреба да се пишувам Албанец,затоа што во Албанија се продава имот на странци доколку не се земјоделски поголеми површини.
Тоа со можноста за дупли имотни листови на една локација го разгледав уште на почетокот и со пријателот од Корча се договоривме парцелите катастарски да се поделат,објектот да се проектира на две идеално деливи половини,со посебна маркица и секој да биде сам газда на сопствена парцела,односно половина од самиот објект,се разбира предходно заведено на нотар кој ќе гарантира дека сум единствен сопственик на катастарската парцела,како и тој на неговата.Албанија е во НАТО бе,имотно правните односи стануваат облигаторни и нема шанси за махинации.А за Малиќи се распрашав денес,па немал баш толку интерес да го изгради цело крајбрежје,иако можеби има можност за тоа.Последните информации се дека полека го префрла бизнисот кон Драч,каде станува поинтересно за него и неговата “тајфа“.:toe:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па ти одговорив бе дека нема потреба да се пишувам Албанец,затоа што во Албанија се продава имот на странци доколку не се земјоделски поголеми површини.
Тоа со можноста за дупли имотни листови на една локација го разгледав уште на почетокот и со пријателот од Корча се договоривме парцелите катастарски да се поделат,објектот да се проектира на две идеално деливи половини,со посебна маркица и секој да биде сам газда на сопствена парцела,односно половина од самиот објект,се разбира предходно заведено на нотар кој ќе гарантира дека сум единствен сопственик на катастарската парцела,како и тој на неговата.Албанија е во НАТО бе,имотно правните односи стануваат облигаторни и нема шанси за махинации.А за Малиќи се распрашав денес,па немал баш толку интерес да го изгради цело крајбрежје,иако можеби има можност за тоа.Последните информации се дека полека го префрла бизнисот кон Драч,каде станува поинтересно за него и неговата “тајфа“.:toe:

Да сублимирам кратко, дека ти обожаваш да го дрвиш :)

Малиќи веќе има 3 хотели во Саранда. Готови! :) Гради уште. Неговото име не фигурира во ниедното. Како што не фигурира ни во продуциската куќа на Врчак, ама па на Малиќи е :)

Ко второ. Ти стварно...стварно веруваш во тие бабини приказни на агенции и тракатанци дека двајца сопственици на исто земјиште ќе се регулира според нотар дрн дрн??:):) Додуша ништо не ме чуди. ТАТ кај вас профункционира не кај нас во Скопје :)
Нејсе..верувај си во што сакаш. Јас само најпријателски ти кажувам дека

а) не верувај на агенции кои посредуваат купување имот
б) кад-тад ќе се потпишеш албанец како што си се потпиша бугар нели...за егзистенција.

За горе доле 3-4 години ќе се исполнат двете пророштва мои. Форумов да е жив и здрав до тогаш :)

П.С болдираното...Како кај грцине облигаторни? :):)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Малиќи веќе има 3 хотели во Саранда. Готови! :) Гради уште. Неговото име не фигурира во ниедното. Како што не фигурира ни во продуциската куќа на Врчак, ама па на Малиќи е :)

Ко второ. Ти стварно...стварно веруваш во тие бабини приказни на агенции и тракатанци дека двајца сопственици на исто земјиште ќе се регулира според нотар дрн дрн??:):) Додуша ништо не ме чуди. ТАТ кај вас профункционира не кај нас во Скопје :)

б) кад-тад ќе се потпишеш албанец како што си се потпиша бугар нели...за егзистенција.

За горе доле 3-4 години ќе се исполнат двете пророштва мои. Форумов да е жив и здрав до тогаш :)

А бе rymz...што бидна работава.......ова албанциве ги набута и по дрво и под камен...другиве овде НАГЛО изгубија памет, станаа ретардирани или ќе испадне дека всушност Супермен е роден на Проклетија....у тоа камењата??? :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193

Абе види,стварно Малиќи е инвеститор за респект во Саранда,па и во цела Албанија,ама ти кажувам дека веќе од лани бизнисот и интересите ги упатува на север кон Јадранот,па така се отвара шансата и ние помаливе консументи да инвестираме долу на југот,уствари тој веќе и не се занимава со вака мали бизниси како што е изградба на ресторантче со 10тина апартмани на вториот кат.Инаку градежното земјиште е бадијала за вака мали парцели,градежниот материјал е најмалку со 30% поефтин,а и работната рака за изградба не е скапа.Сопственичките односи лесно се регулираат,само единствен проблем е што вас Албанците од Косово и од Македонија месново население баш и не ве “обожава“ овде на југот,ептен ве гледаат како друга “сорта“.Можеби на север е поинаку,не сум бил и не можам да кажам,ама за јужниот дел не сте баш пожелни.:toe:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Проблемот е што за отварање работно место на еден админстративец неопходно е 3 добри програмери да работат 24/7/365.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот е што за неколку месеци се примени 10 000 нови МЕГА Административци па овие 290 се само “капка во морето“.Пратеничката Владанка Авировиќ од СП,чиј сопруг Пајо Авировиќ (чинам) е амбасадор во Израел,ги правдаше денес овие вработувања,како препораки од ЕУ.:tapp:
Со ова предстои опасност Македонија навистина да создаде 200 000 Административци,па побрзо да “пукне тиквата“.Инаку Македонија треба да има максимум 70 000 административни работници,доколку сакаме навистина да тргнеме милиметар напред,зошто вакви “пачвари“ како Авировиќ треба малку да излезат на улица или да се обратат до заводот за статистика и да видат колку работници во непосредното производство има Македонија,за да опстои како држава.:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Проблемот е што за еден глас газот си го продаваат.Никој не гледа малку подалеку од носот да види дека мегаломанскава клатовратачка машинерија ни носи само трошоци а не добивка.Еден за гласови државјанства дели,друг ја дуплира администрацијата.Може планот им е,еден да носи нови македонци,а друг да ги вработува:toe: Стариве кој ги врти,нека плаќаат даноци.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот е што за еден глас газот си го продаваат.Никој не гледа малку подалеку од носот да види дека мегаломанскава клатовратачка машинерија ни носи само трошоци а не добивка.Еден за гласови државјанства дели,друг ја дуплира администрацијата.Може планот им е,еден да носи нови македонци,а друг да ги вработува:toe: Стариве кој ги врти,нека плаќаат даноци.
И фирмарини како да се Мекдоналд или Мерцедес.:tapp:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
i po obicaj tolku ,temata veke ne e interesna ,neli mekedonski glasaci
sto glasavte za dpmne. b r a v o

vecerva ima uste edna pikanterija vo jadi burek kaj janko

gostin ministerot za obrazovanie nino od kozle.

se javuva bitolcanka i go moli ministerot nino da i pomogne i da dozvoli
nejzinoto dete koe e besprekoren violinist da se zapise vo bitola vo muzicko
sredno i toa kako 35 dete a imalo mesto za 34 deca.
i zamislete odgovor na ministerot : abe videte nemoze toa taka da se pravat
o t s t a p k i od zakonot ,toa ne e dobro za nikogo ,ni za drzavata ,ne e vo red za edno dete da se krsi zakonot .
KAZA MINISTEROT I OSTANA Z I V .bravo ministre ,vo pravo si toa edno dete e makedonce .
zakonot moze da se krsi za 270 albanci vo medicinsko neli ministre nino ?

Kajgana Shop

На врв Bottom