Новата библија можете да ја прочитате за два саати

MoNa`

Do you believe in perfection ?
Член од
18 април 2006
Мислења
1.702
Поени од реакции
6
Лансирана е нова верзија на библијата која што драстично се разликува од старата. Досега постоеше мислењето дека библијата е една тешка дебела книга, која што се чита страшно долго.
Но новата револуционерна библија ова мислење многу брзо ќе ви го промени. Како? Едноставно, веќе нема да ви бидат потребни месеци за овој подвиг, туку ќе можете да ја прочитате за само два саати!
Новиот проект е претставен во Кантербуршката Катедрала, а е наменет за сите оние луѓе кои што имаат брз и динамичен живот, а сепак сакаат да ја прочитаат библијата, но се разбира не во нејзината полна верзија.
Авторот Мајкал Хинтон објасил како фокусот на интересите го усмерил кон коренот на народот и познатата широка публика, попатно приказната за Адам и Ева и слично.
За тоа му биле потребни цели две години со што успеал целата библија која што се состои од сто книги и различни верзии да ги смали во 66 страници кои што се читаат за два саати.
Сега за сега оваа верзија на библијата ќе биде испечатена во 11.000 примероци, а за почеток ќе биде дистрибуирана во школите и црквите во Британија.

Член од
15 јули 2006
Мислења
28
Поени од реакции
0
Инстант библија,типично западњачки,немат време заузети се и имсе сервират инстант производи од сите домени,не е чудно за некое време и во шумеча таблета да ја спаковат библијата и по некое житие гратис.

India

'vamos a la playa'
Член од
17 јули 2006
Мислења
54
Поени од реакции
4
Pa neli imase nekoja biblija za deca od 100-200 strani so se citase za eden den?So e ova da ne se zamaraat decava da citaat cel den(duri) pa aj ke im napiseme nekoja so ke ja procitaat za 2 saati?Uste da izmislat i gebno izdanie za da ne se macat da ja vadat od ranec!
Mislam deka ova e dokaz za nemanje vera i rezultat na nejzinoto postepeno zanemaruvanje i unistuvanje.
Inace avtorot e ateist.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Јас ќе ја вадам новата библија во три збора.

"Многу многу крвој."

Ви се допадна? :) :)

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
India напиша:
Pa neli imase nekoja biblija za deca od 100-200 strani so se citase za eden den?So e ova da ne se zamaraat decava da citaat cel den(duri) pa aj ke im napiseme nekoja so ke ja procitaat za 2 saati?Uste da izmislat i gebno izdanie za da ne se macat da ja vadat od ranec!
Mislam deka ova e dokaz za nemanje vera i rezultat na nejzinoto postepeno zanemaruvanje i unistuvanje.
Inace avtorot e ateist.
Imase edna so bese raskazana na polezeren nacin i so sliki. Toa ne bese xa da ne se zamaraat decata, nego za da mozat da ja razberat poubavo.

lol....ima dzebno izdanie na biblijata. Vujko mi ima edna stara prastara malecka biblija, celosna e ama so mnogu sitni bukvi

N

NightFuneral

Гостин
Abe pa so mislevme nie,vecno ke se pocituva taa kniga,kako edna od najosnovnite?HAHAH me nasmeavte.Kako sto poleka sve stanuva kic,sund i komercijalaa,a isto taka i religijata,pa nisto cudno i biblijata da pocnat da ja davaat so sekoe sisence ocet sto ke go kupite vo prodavnica...ili pak so zejtin?:)))

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
sto nema da im tekne za da go uprostat zivotot
cccc
pa zatoa e napisana tolku obemno.....za temelno da se cita i da se zadlabocis ..........
istant religija.......svasta

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
e ova mene mi e najglupo koa zboruvame za Biblija,Kuran,Tevrat.
tie treba da se tie sto bile ili potocno receno zborovite na samiot Gospod a ne vaka na sekomu klosar so ke mu tekne da napise
barem taka jas mislam

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Абе што, јеби га... ова е само еден комерцијален начин да го прошират знаењето за Библијата, едноставно маркетинг финта! :)

А и да бидеме реални, дома имам Библја од кога знам за себе, а и гледајќи ја така дебела, па и со фонт 5ка во неа пишувано, не верувам дека некогаш ќе добијам желба да ја прочитам!

Вака, може и ќе ја прочитам, ако стигнам до неа :)
ако некој би можел да најде информација, кој е издавачот и како е точниот наслов... "Instant Bible", "Learn the Bible in 2 hours", "Bible for dummies" ???
хеххехехехе

Член од
30 август 2005
Мислења
47
Поени од реакции
0
Ја имате библијата само на Српски (кирлично),како програм и можете бесплатно да си ја скинете.Јас ја имам само неможам да се сетам од каде ја скинав.Мислам дека од нивниот претражувач Крстарица но не сум сигурен.А ја има и он-лаин на еден Српски саит.

Член од
6 август 2006
Мислења
25
Поени од реакции
1
India напиша:
Inace avtorot e ateist.
Ne misalam deka skrateno izdanie na "Biblijata" e znak na nemanje vera tuku naprotiv, na toj nacin bi ja procitale onie koi navistina nemaat vreme za da ja procitaat celata, a sakaat da doznaat nesto povekje za svojata religija. Ne znam dali avtorot e satanist, ama celosno go poddrzuvam negovoto delo. Sekako podobro e da se procita celosnata verzija, no potrebno e mnogu vreme, a sigurno ova izdanie e podobro od nisto.:wink:

XENIA

IHS
Член од
26 јануари 2007
Мислења
100
Поени од реакции
4
шо ќар ако ја прочитам и за саат време ако од едно ми влага од друго ми излага...па на крај краева Библијата не е ни намената да биде лектира или книга за на плажа.. се чита цел живот

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Da ne razbrav pogresno ama vakvata nova biblija kako sto ja narekuvame ne pretstavuva nisto drugo osven otfrlanje na apokrifnite knigi koi ne pretstavuvaat sveti knigi i nekoi mali izmeni so zborovite potocno vo prevodot so sto ovoj nov pecat na biblijata bi bil podostapen i popristapen za narodot!
A voopsto ne se cita za dva saati ..Ja imam doma novata biblija isto debela kniga,crni korici i zlatni stranici!

Kajgana Shop

На врв Bottom