Никодим Царкњас осуден на 6 месеци затвор, затворен денес!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580

A dali Vinozito moze da intervenira na nekakov nacin za ovoj slucaj ako informacijata ne e samo spekulacija?
Ako moze da dejstvuva dili bi bilo dobro nie preku niv da se informirame ili nie niv da gi informirame vo sluvaj da ne se zapoznaeni so ovaa tema?

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
не е шпекулација ...
осуден е на 6месеци затвор ... на 10,03,2009
поради тоа шо наводно претепал дете у 2002г ...

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Перфидно.
Затоа бе браќа си требаат здрави организации.
Затоа си треба соработка на тие организации, активности, делување.
Кој може да добие информации од виножито, како да помогнеме ?,
Ах душава ми се стега, па не затвараат бе, колку се они само сурови.
Кога ни ги палеа селата, ги гореа до корен за да никогаш повеќе Македонецот не се врати на неговите милениумски огништа.

K

KomitaMKD

Гостин
Па додека народов се замара со претседатеските избори и тоа кој колку ќе направи за Македонија грците работат на случајот.Немојте да бидете изненадени доколку утре ги уапсат и на Васкополус,Парисис ...Луѓе тие се вистинските Македонци кои имаат храброст да се спротистават на една разгалена држава како Грција,баталете ВМРО, СДС...Тие се обични профитери кои се борат за функција и ништо повеќе. Овие се вистинските Македонци.Поддршка за Царкањас и со Господ напред

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
не е шпекулација ...
осуден е на 6месеци затвор ... на 10,03,2009
поради тоа шо наводно претепал дете у 2002г ...
Немојте да верувате дека заради тоа е затворен , многу убаво пишуваат дека тој во Македонија е НАЦИОНАЛЕН ХЕРОЈ, ДЕКА ВО СЕПТЕМВРИ БИЛ НА СРЕДБАТА СО МЕГ ДУГАЛ, ДЕКА ИМА НЕПРИЗНАТА ЦРКВА ВО ГЕЈЛАДА, ДЕКА СЕ ЗАЛАГА ЗА ПРАВАТА НА МАЛЦИНСТВАТА ТАМУ, ТОЈ Е ОНОЈ КОЈ ЈА ОБВИНУВА ГЕЈЛАДА ЗА НАЦИОНАЛИЗАМ, А ИСТОВРЕМЕНО ЗБОРУВА ЗА ГОЛЕМА МАКЕДОНИЈА ДО ОЛИМП......

Είναι αυτός που κατηγορεί την Ελλάδα για εθνικισμό, την ίδια ώρα που μιλάει για μεγάλη Μακεδονία μέχρι τον Όλυμπο, χαρακτηρίζει «τουρκόσπορους» τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες της βόρειας Ελλάδας και διεκδικεί αποκλειστικά το δικαίωμα να κατάγεται από το Μέγα Αλέξανδρο και το Βουκεφάλα.
(πρώτη καταχώρηση 17 Μαρτίου 2009, 12:00)

Па видете сега зошто отвораат ЗАСТАРЕН предмет и го осудуваат -

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ги бараме темите каде да се плукаме ...
еве на оваа тема наместо да се обединиме нигде никој нема ...
да не праам муабет за некои како реален и месија кои се секаде каде можат да навредат но не и тука каде треба подршка да дадат ...

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
Мора да се реагира
Ја претераја грчиштата ептен

K

KomitaMKD

Гостин
Мора да се реагира
Ја претераја грчиштата ептен
Чекај сега на поголемиот дел од народов му е поважно кој ќе тепа на избориве отколку за нивните браќа во Беломорска Македонија.Жално ама вистинито

А

Аернло

Гостин
Ќе има автобуси за гејлада бе, еве сега ќе почнат матуриве уште малце...:lut:
Џабе само ќе се нервираме и ќе пишуваме по форуми, ништо не правиме.Зафетени се со избори луѓево сега :lut:

Член од
10 март 2009
Мислења
79
Поени од реакции
2
Edino caare i ako sakame da ima nekakov uspeh e problemot da se stavi vo fokus na stranskite mediumi i nasava vlada da digne sto e mozno pogolema galama okolu ova.
Ako ne poveke mozat da napravat edna obicna press konferencija za mediumite vo zemjava.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
mislam deka sega se na poteg nasive.....kakov poteg neznam ama znam deka treba da se vozvrati pod itno kako bilo....

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Na maknews ja imat otvoreno temata i nekoi velat deka ne e vistina deka e zatvoren covekot.
Mnogu od lugeto tamu se licni prijateli so Otec Tsarkanias i redovno kontaktiraat, no da pocekame da sme sigurni.

F

FilipMacedon

Гостин
Кај е сега оној гзолизачот Фуере да даде една негова почитувана изјава

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Има нешто за ова по Македонските медиуми?

Kajgana Shop

На врв Bottom