Не зборувај, докажи!

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Како по ѓаволите очекуваш да ти докажам нешто на ФОРУМ.
Ја не праам муабет за луѓе што УОПШТЕ не ги познаваш Гет ит? Никој не рече да им забраниме на луѓето да даваат ветувања.. Тука само ДИСКУТИРАМЕ ти текнува? Да се самоубијам што ме вадат од такт таквите луѓе пошто светецот Император вика дека мора да поднесувам такви фаци? Абе ај и ти не трескај глупости..
Иначе од кај мислиш дека имам потреба ТЕБЕ нешто да ти докажувам?
Бај Д Веј јас тука можам да ти ветам дека ќе насадам пиперки на Марс? Ќе ми веруеш пошо не треба да ги игнорираш ветувањата? :tapp:
Да ти раскажам нешто...Со развојот на филмската индустрија...холивудските режисери успешно нанесоа некои сцени на филмското платно.А истите сцени имаа доста добар психолошки ефект на гледачите.
******* Убиецот замавнува со ножот , жртвата прави испаничена фаца со ширум отворени очи....се слуша вресок****** но никогаш никој не го виде убиецот како го забива ножот во телото на жртвата...дејствието се случува во умовите на гледачите.

Мила моја Гирллллллл.....
Ако добро го анализираш мојот пост...ќе можеш да заклучиш дека главно се состои од прашања!!!!
А твојот ум е тој што ги генерираше одговорите...и ти си самата таа што се исфрустрира од тие одговори.

Повторувам....тоа беа само прашања...па без разлика на кој начин и во каква форма и какви се....сепак се само прашања...

и нема потреба од таква иронија..."светецот Император".....затоа што тоа ја прави ситуацијата уште поиронична....и еве ќе ти образложам зошто....
За ти мене така иронично да ме наречеш Светец...треба да бидеш свесна дека јас се обидувам да глумам светец...И секако за тоа тебе да ти пречи мора да стои причина позади тоа....значи ти приметуваш дека сум само wana be светец....а како би приметила без да имаш знаење за тоа што е тоа светец.....

кога веќе го имаш тоа знаење.....можеш себе си да се класифицираш во две класи...

- да бидеш светец
- да не бидеш светец.

Ако не си светец...тогаш не би била поразлична од тоа што мене ме нарекуваш...и е многу смешно и глупаво да си правиш иронија од самата себе си.

Ако си светец....Зар мислиш дека си светец...а...
Вистински светец...не би се нарекол себе си свето нешто....како може некој да биде свето нешто кога обрнува толку внимание на сопственото его....а??

Мила гирлллл
се гледа дека си од оние мачките што на грб не паѓјаат...Бат ин а матер оф факт....немој да милиш дека можеш со сите да се одмериш и испадеш посилана....( и нека твојот ум повторно не генерира нешто што не сум го кажал , болдиранава реченица никаде не кажува дали јас сум тој што е победник или не , туку , дека само добро го познавам тој факт....)

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
Докажувањата за чувствата што ги носиш и за уште многу други работи не се докажуваат со `еј еве со ова ти докажувам дека стварно те сакам` или `те сакам сонце,срце,душо моја немој да се секираш никогаш не сум нашол/а некој/а како тебе!` бла бла блааааа...празни муабети што докажуваат многу работи.Мене некој тоа кога ќе ми го каже без да го мисли во моментот и само за да поправи некоја грешка или онака грубо да се докаже,ми е многу одбивно и се мислам дека уствари го кажува тоа само да ме смири.Штосот во докажувањата е кога самата/самиот ќе си сфатиш и видиш дека го мисли тоа што го кажува и прави и не ти се потребни зборови.Го барам тоа зошто и самата сум таква.Не докажувам со зборови туку со дела и не кажувам без чувства и само затоа што е потребно тоа да го кажам!Докажувањата ама оние сокриените што само сами можеме да ги видиме се доказ на љубов и посветеност на нешто силно што го чувствува партнерот за вас.А она другото ми е вештачки и глупоsvetce:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Да ти раскажам нешто...Со развојот на филмската индустрија...холивудските режисери успешно нанесоа некои сцени на филмското платно.А истите сцени имаа доста добар психолошки ефект на гледачите.
******* Убиецот замавнува со ножот , жртвата прави испаничена фаца со ширум отворени очи....се слуша вресок****** но никогаш никој не го виде убиецот како го забива ножот во телото на жртвата...дејствието се случува во умовите на гледачите.

Мила моја Гирллллллл.....
Ако добро го анализираш мојот пост...ќе можеш да заклучиш дека главно се состои од прашања!!!!
А твојот ум е тој што ги генерираше одговорите...и ти си самата таа што се исфрустрира од тие одговори.

Повторувам....тоа беа само прашања...па без разлика на кој начин и во каква форма и какви се....сепак се само прашања...

и нема потреба од таква иронија..."светецот Император".....затоа што тоа ја прави ситуацијата уште поиронична....и еве ќе ти образложам зошто....
За ти мене така иронично да ме наречеш Светец...треба да бидеш свесна дека јас се обидувам да глумам светец...И секако за тоа тебе да ти пречи мора да стои причина позади тоа....значи ти приметуваш дека сум само wana be светец....а како би приметила без да имаш знаење за тоа што е тоа светец.....

кога веќе го имаш тоа знаење.....можеш себе си да се класифицираш во две класи...

- да бидеш светец
- да не бидеш светец.

Ако не си светец...тогаш не би била поразлична од тоа што мене ме нарекуваш...и е многу смешно и глупаво да си правиш иронија од самата себе си.

Ако си светец....Зар мислиш дека си светец...а...
Вистински светец...не би се нарекол себе си свето нешто....како може некој да биде свето нешто кога обрнува толку внимание на сопственото его....а??

Мила гирлллл
се гледа дека си од оние мачките што на грб не паѓјаат...Бат ин а матер оф факт....немој да милиш дека можеш со сите да се одмериш и испадеш посилана....( и нека твојот ум повторно не генерира нешто што не сум го кажал , болдиранава реченица никаде не кажува дали јас сум тој што е победник или не , туку , дека само добро го познавам тој факт....)
1. Ти на печурки да не си? :pos2:
2. Не се потребни празни филозофии нели?
3. Не се мерам со никој за да испаднам посилна.. Само стојам позади својот став, и ќе стојам и понатака.
Фала.
Не е битен више муабетов фак ит..
Иначе.. Не веруем у светци, ангели и врагови така да беше непотребно објаснувањето погоре, квалификација светци и НЕсветци постои у библија кај мене не.. Колку што јас треба да ја сватам иронијата на муабетов толку и ти иронијата на поимот светец во мојот речник нели.. Ај бе не е битно фак ит.. :smir:

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
1. Ти на печурки да не си? :pos2:
2. Не се потребни празни филозофии нели?
3. Не се мерам со никој за да испаднам посилна.. Само стојам позади својот став, и ќе стојам и понатака.
Фала.
Не е битен више муабетов фак ит..
Иначе.. Не веруем у светци, ангели и врагови така да беше непотребно објаснувањето погоре, квалификација светци и НЕсветци постои у библија кај мене не.. Колку што јас треба да ја сватам иронијата на муабетов толку и ти иронијата на поимот светец во мојот речник нели.. Ај бе не е битно фак ит.. :smir:
Како прво не е празна....Како второ ако несакаш да филозофираш , не се ни обидувај да кликаш на линкот каде што пишува ФИЛОЗОФИЈА.
Али фак ит... донт гив а шит....фак д ворлд...фак еври бади ....фак ју....фак ми....
ако таа квалификација постои само во библија ...тогаш зашто се обиде мене да ме класифицираш.........лесно е да му искењаш на некој и кога ќе дојде мометот да се соочиш со него да речеш ...ФАК ИТ.....али така нека биде

E_L_E_N_A

Битола,мој роден крај
Член од
27 декември 2007
Мислења
479
Поени од реакции
16
Има многу луѓе кои се силни на зборови,а потоа кога ќе треба да се докажат на дело нигде ги нема.Не ги сваќам таквите луѓе и не ми е јасно која им е поентата со тоа преправање,кога на крајот сепак доаѓа моментот кога треба да се докажат на дело и одма се гледа дека уствари не се такви какви шо се претставувале.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Факт е дека Император има поента за Холивуд.
Сте го гледале Троја,The last Samurai,Матрикс и гледате како човек се жртвува и прави дела за другите,и останува верен на зборот.
Но тоа е филм.

Иначе,знам човек кој и да е против негови интереси,прави што ќе вети.
Не зборам за самиот себе,туку за близок другар :)

R

Roten 96

Гостин
Помалку зборувам повеќе се трудам да докажам и покажам некои работи како функционираат во животот...

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Зборувањето е вокализирање на мислите. Тоа е начин на кој луѓето ги разменуваат мислите, зошто друг моментално не постои. Така да ако некој рече нешто и не го направи, не ми смета. Тоа е исто како да мисли да направи нешто и не го направи.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Кога сиот свет ја согледал убавината како убавина,
тогаш таа е грдотија.
Кога сиот свет ја согледал добрината како добрина,
тогаш таа е зло.
Затоа, Мудриот делува со ненастојчив напор,
подучува со дело, а не со збор.
Одговорен е, и доблесно вешт та не се обврзува за ништо.
А токму затоа што не се обврзува за ништо никој никогаш не ке му ја земе доблеста на вештината.

Тао Те Чинг

С

Само Човек

Гостин
ако некој ти каже дека ќе те омажи во моменот во умот му се вртиш ти како се мажиш.. дали те лажел, не.
Пред да се направи или не се направи нешто треба да се замисли

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Не ми е многу јасно тоа НЕ ЗБОРУВАЈ, докажи....
Зависно од ситуацијата, можат многу работи да се докажат со зборови. Со прави факти и издржани аргументи можат многу работи да се докажат. И тоа се докази....

Ако е формулирана темата од аспект на ветувањата, извинувањата, оправдувањата...тогаш не може сето тоа да се генерализира во НЕ ЗБОРУВАЈ.

Баш напротив многу пати зборовите се потребни. Потребни е некому да кажеш нешто, отколку да го преќутиш и да го чекаш правиот момент да го докажеш тоа.
Се си е потребно, и вистински зборови и дела, не може да се исклучи ни едното ни другото.

B

Black Guard

Гостин
Д

Има ли таков што ќе каже дека направил се што рекол...Каде е тој јунак????
Има некои кои барем се трудат до максимум да го одржат зборот да ги наречам принципиелни,за жал ретки.

А човек што направил све што рекол,па ги има многу и се викаат политичари.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Секој може да зборува, да ветува, да зборува до недоглед дека ќе направи ова-она, ќе направи вака-така, ќе појде онаму, ќе достигне не знам што, а од тоа ништо да не биде така како што реков и зборувал.
Едно е да фантазираш и да си посакуваш потајно во себе, друго е на глас и пред други да даваш ветувања таканаречени празни ветувања, а друго е да дадеш ветување и да го исполниш. Ако е како првиот случај тогаш не си карактер, не го почитуваш тоа што го правиш, нити тоа што го ветуваш на другите, ако си како во вториот случај, човек од збор(многу сакам вакви луѓе) тогаш си карактер и доследен на себе и на тоа што си го рекол и направил.
Некому е тешко да си го одржи ветениот збор и не го исполнува, па поарно би рекла дека следен пат пред некој да зборува и да веќава треба да размисли дали истото ќе може да го исполни.
Зборовите се само дел од личноста, делата вредат како илјада зборови.;) Делата ја прават личноста комплетна.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Има многу вакви луѓе, кои освен празни зборови немаат ништо.Политичарите кариери направија од ова:D
Се трудам да не бидам таква и да си останам на зборот.
Не слушајте што некој ви зборува, гледајте што прави.

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
Onoj koj zboruva,a ne dokazuva jas go narekuvam bolest....Zosto?....Bidejki ne retko licata koi se plaslivci ili imaat psihicka bolest ne mozat i neumeat da dokazat,no imaat neverojatno prekrasen recnik so koj sami sebe se fasciniraat

Kajgana Shop

На врв Bottom