Нема ни „К“ од КРЕАТИВНОСТ

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
„Дилема“ на Бојана и Билбилов е добар спот, но сепак воопшто не е креативен. Погледни ја „Drop it like its hot"-Snoop dog или "Soldier boy"-Destiny's child и ќе видиш дека се правени на апла ист принцип.
Ги имам гледано спотовите и навистина има голема сличност во сите најмногу затоа што се црно бели.Но во нашава земја од нашите изведувачи не може да се очекува некое револуционерно клипче со кое ќе ги победи скапите спотови на светски познатите музички имиња.Но сепак,јас сум задоволен се додека видеата не личата на видеата од нашиот сосет Бугарија.Доволно е да се видат три видеа од бугарски пеачки и да се донесе следниве заклучоци:
-во сите пеачката е полугола
-во сите има еден набилдан дечко кој и игра и ја мази
-во сите има куп од голи луѓе кои играат нешто во позадина
-сите видеа се далеку од приказната на песната,доколку во песната воопшто има некоја нова приказна освен дека таа го сакала него ,а тој ја оставил или тој бил со друга ,а она патела и сега ќе му врати за се правопропорционално.

U

UnholY

Гостин
Ги имам гледано спотовите и навистина има голема сличност во сите најмногу затоа што се црно бели.Но во нашава земја од нашите изведувачи не може да се очекува некое револуционерно клипче со кое ќе ги победи скапите спотови на светски познатите музички имиња.Но сепак,јас сум задоволен се додека видеата не личата на видеата од нашиот сосет Бугарија.Доволно е да се видат три видеа од бугарски пеачки и да се донесе следниве заклучоци:
-сите видеа се далеку од приказната на песната,доколку во песната воопшто има некоја нова приказна освен дека таа го сакала него ,а тој ја оставил или тој бил со друга ,а она патела и сега ќе му врати за се правопропорционално.
Aпсолутно се согласувам...буквално во сите спотови е истото, оноа шо го наведе горе:

Зборуваме исклучиво за Планета и за онаа Фен ТВ, мислам дека веќе ја нема кај нас ама нема веза, и не ми е јасно како публиката се пали на нешто шо е веќе клише уште од поодамна....
Па, добро во секој спот се полуголи, веќе секојдневно ги гледаат и сеуште се палат на нив...
Инаку бугарите се способни да создадат квалитетна музика, квалитетни спотови ама сето тоа е потиснато поради горенаведеново, они самите не си оставаат простор за квалитетот да избие на површината, па да можат да го согледаат и останатите, а вака добиваат само критики со исклучоци на некои малоумни шо се палат на оваа безвезна музика шо се врти на Планета и на Фен ТВ

PoisonGrl

~Malo crveno~
Член од
8 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
2
Ај сеа вие двајца. На САФ спотовите со филмска камера им се закон! И башка нема љути другарчијна и пит булчијна во нив.
SAF ne se dechinjata od maalo shto reshile deka ke recitiraat ili deka ke gi troshat parite na mama i tato, zatoa shto nemaat popametna rabota....ama verojatno toa go znaeshe.... :pipi:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
EJ! Neli prvo treba da ima muzika, pa posle da ima spotovi.
Nema muzika. Nema ni zamislena M od taa M shto treba da bide pocetok na muzika.
Sramota.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
EJ! Neli prvo treba da ima muzika, pa posle da ima spotovi.
Nema muzika. Nema ni zamislena M od taa M shto treba da bide pocetok na muzika.
Sramota.
Не мора да значи...во доста држави на пр.Бугарија,немаш музика али имаш какви-такви спотови:)

filip_247

сељак...
Член од
30 септември 2007
Мислења
0
Поени од реакции
6
Инаку Бугарските спотови се скоро идентични, јас неможам да ги разликувам, но меѓутоа имаат многу добара боја, а и имаат многу чисти фаци :)
P.S Мое мислење :)

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ги имате видено спотовите на Брејк?
Има креативост, ама ние секогаш сакаме да го негираме и потцениме нашето...

Kajgana Shop

На врв Bottom