Немам пари, имам многу деца и ќе одам на А1

Член од
15 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
2
Многу сум против ова. Како што кажа и ти самата, ако неможеш сам да се одржиш во живот, како ќе успееп да ја одржиш фамилијата? На чесен начин нема. Кога Рамковски и промес (месарницата) и сите останати ќе донираат, не донираат од што се добри, од тоа што мислат дека ќе го придобијат глупавиот македонски народ. И да знаете им успева! И морам да напоменам, во све ама во све има исклучоци. Не заборавајте! Е сега да се навратам на темата. Во случај кога државата ке им купи стан, или ке им даде храна и ред други работи, што мислите кој ги дава тие пари, државата??? Не тоа сме, т.е. тоа сте вие, бидејќи јас спаѓам во групата на издржувани лица, но идејата беше дека народот плаќа (ДДВ). За народот да плаќа, треба да работи. Е кажете ми дали вие работите чесно за да ги дадете парите за некој кој чека на гага? Е тоа е глупавото кај народот македонски. Јас не викам дека не треба да се биде човечен, но ако некој сака да работи, ќе работи. Чистач, чистач. Кој ти дава? Можда ќе се убиеш од работа, но барем ќе се одржиш во живот. Барем ќе пробаш. Fair enough. А за тоа дали треба да се прават деца и се останато, мислам дека знаете што мислам...

D&E

Член од
15 февруари 2009
Мислења
87
Поени од реакции
1
стварно незнам кави луге се тоа! Дали размислуват каква иднина ги очекува на тие деца. И такви не се за на ТВ, ОК е да се помогне на хендикепирани, за операција или нешто сл. Ама да помагаш на некој шо направил (5-6-7...12) деца, и не мислел како ке ги издржува, на такви не треба помош! Плус тоа треба да има закон како во САД со кој ке се регулира тоа. Односко како да се спречи страдањето на таквите деца од нивните несовесни родители.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
дефинитвно дека не ги оправдувам!!!!!! но сепак детето не е криво и не бира кај ќе се роди и треба да им се помогне, но помошта од веќе познати личности и фирми ја гледам само како нивен начин на промовирање и созадавење на некоја позитивна слика во општеството, а дека нема работа се чисти измислици бидејќи секогаш има добра понуда на сезонска работа која е добро платена и за која не треба некое јако образовние!!! а на телевизија се појавуваат само колку да ги сожалуваат и да си заработат нешто без мака, или пак ги користат за да се прикажат во добро светло, како Рамковски!!!

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Епа ради вакви дебили кои не размислуваат за иднината и немаат обезбедено материјални добра, ке напраат по 6-7 деца и нема што да им понудат на децата.Децата не се виновни за ништо. Еее после има сираци низ Македонија, е има. :tapp:

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
ми е жал за дечињата кутрите,не виделе ништо убаво...
на тие луге штом ке забележат декаимат повеке деца а немаат живеачка,треба прво да им се објасни како да се заштитат од бременост,па после да им се помогне.Ке им даде некој помош,ке си отидат а после уште едно дете ке се роди...
Греота,се навикнале дека нема од каде и толку.И ке чекаат некој да им се смилува.Оди на село работи на нива барем ке имаш за јадење

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
ми е жал за дечињата кутрите,не виделе ништо убаво...
на тие луге штом ке забележат декаимат повеке деца а немаат живеачка,треба прво да им се објасни како да се заштитат од бременост,па после да им се помогне.Ке им даде некој помош,ке си отидат а после уште едно дете ке се роди...
Греота,се навикнале дека нема од каде и толку.И ке чекаат некој да им се смилува.Оди на село работи на нива барем ке имаш за јадење
Не го знаеш болдираното.
Се е релативно.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Не го знаеш болдираното.
Се е релативно.
точно дека не го знам,но претпоствувам и можам да замислам како им е.Што има убаво во таквиот живот?мали се и не разбираат,срекни во нивната игра,а кога ке пораснат ке сфатат дека живееле во мизерија...

Kajgana Shop

На врв Bottom