Прво констатираш после прашуваш. Алал да ти е...Значи џабе ти е ако имаш завршено педагошки факултет( предшколска возраст) ако немаш лиценца не се важи, а само со лиценца може ли.... само бе пари да се собирало , големите плати на тие у градинка па и лиценца да се плаќало
Да, констатирам дека ке е така и тоа е неизбежно, и сум револтиран поради тоа што некој бришел клупи 4 години на факс сега па и лиценца да плака, И не гледам тука што не ејасно ставрно не те разбирамПрво констатираш после прашуваш. Алал да ти е...
Па јас тебе не те разбирам, веста што е објавена гласи дека ќе се воведуваат лиценци. Дали ќе важат за едни за други не, дали ќе се плаќаат и ако се плаќаат колку ќе чинат не пишува. Така да сеа за сеа можеме да коментираме само за лиценцата како поим. Според мене треба да постои лиценца затоа што преку лиценците државата има поголема контрола врз работата во таа област а сигурно е дека е потребна поголема контрола. Тој со факултет од таа област сигурно дека или нема да вади лиценца или пак лиценцата ќе биде само формалност (значи без тестови и сл.).Да, констатирам дека ке е така и тоа е неизбежно, и сум револтиран поради тоа што некој бришел клупи 4 години на факс сега па и лиценца да плака, И не гледам тука што не ејасно ставрно не те разбирам![]()
Јас мислам дека ова е правата заднина зошто има лиценци во некои професии.Зошто некој завршува факултет, па дури и имаат звање Наставник за предшколска возраст?
Уствари сега се сетив, во градинкиве почнаа да вработуваат со ДИВ, со Филолошки, со Технолошки, со други факултети
... па нормално е дека треба дообука.
Може направиле погрешна инвестиција и нивниот труд невреди. Кој им е крив кога учеле глупости кој не се потребни за работа. Секој кој лошо инвестирал треба да биде казнет од пазарот.хе хе
Е да "работодавецот" одлучува, разбирам јас целосно.
Туку дај нека му каже работодавецот на овие наставничкиве од Педагошки факултет кои чекаат по 20 години работа, дека можат да си го избришат газот со дипломите.
Може направиле погрешна инвестиција и нивниот труд невреди. Кој им е крив кога учеле глупости кој не се потребни за работа. Секој кој лошо инвестирал треба да биде казнет од пазарот.