Најтажнa (емотивнa) класична музика

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Според мене ова е десет пати подобро од Lux Aterna
Off topic:
soundtrackot на фонатана е нешто најдобро шо сум чул од филмска музика, посебно темата: death is a road to awe -нешто возвишено, вонвременско чувство дава песната.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Off topic:
soundtrackot на фонатана е нешто најдобро шо сум чул од филмска музика, посебно темата: death is a road to awe -нешто возвишено, вонвременско чувство дава песната.
Дефинитивно се слагам целосно со тебе, и не само што музиката е најдобра туку и филмот е ремек дело

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Дефинитивно се слагам целосно со тебе, и не само што музиката е најдобра туку и филмот е ремек дело
филмот е неверојатен, дело над делата, еден од најдобрите филмови шо ги иам гледано,masterpiece.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Крајот на Кум 3.

Настрана филмот, оваа нумера е доказ дека самата музика како музика може да плаче.

Cavalleria rusticana - Intermezzo by Pietro Mascagni

M

makedon^

Гостин
Beethoven - Moonlight Sonata , одлична песна

Enya - Dreams и Duffy - Warwick Avenue, иако немат врска со класична музика би ги споменал оти ми имат оставено голем впечаток и се мн емотивни песни:pipi:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
45
Поени од реакции
2
Моментално ја свирам Април од Чајковски, ма прекрасно дело. Целата збирка годишни времиња од Чајковски ја обожавам. ЧАЈКОВСКИ THE BEST!!!!!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Мене најемотивна ми е Adagio.
Меѓу овие другиве постирани, јас ќе ја ставам и клавирската минијатура Мечтаење, од Роберт Шуман.Се сеќавам дека ми беше омилена на час по музичко во втора година средно.:pipi:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Kajgana Shop

На врв Bottom