Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.235
Поени од реакции
41.552
Брееј последен пат 2015 се пишало на темава, а имаше доста филмови и од двете категории од тогаш до денес али ваљда зашто за вакви работи обично се пишува у темата за општа дискусија за филмови па се занемарила темава али еве да ја вратам у живот бар за момент ...

Star wars the last jedi, според тоа како помина кај критиката, ова е можеби еден од најпреценетите филмови во историјата на оваа индустрија.
Не сакав да пишам у темата за стар ворс ќе ми дојдеше некој фанбој и ке ми се обесеше на јајца ко тарзан, генерално гледано ова е еден од ретките моменти кога според моите вкусови критиката целосно потфрла и верувам у муабетите дека се пуштиле доста пари за да филмов не доживее фијаско кај истата.
Да не стоеше дизни како компанија позади филмов, да беше некој од типот на sunshine Или event horizont, или firefly/serenety ( добри се патем кажано филмовиве ), филмов преку сила 5ка би бил оценет на имдб а за ротен муабет да не праиме, хаоси ќе му се десеа.

Force awakens ми се свиѓаше, нека каже кој што сака ама Абрамс напраи одличен ривајв и на овој серијал и на стар трек серијалот, човеков гаѓа директно у центар и ако ништо друго поставува солидна основа за идните филмови, овој ми е тотален промашај и незнам со кој памет на рајан џонсон му дале ваков филм, у пакет и режија и сценарио.
Класично мех филмче, ништо посебно, сиромав плот, дијалози што сместа се забораваат, на првите саат време заспав, лош билдинг на ликови од кои се очекуваше многу а на крај се испоставија ко фијаско, милион непотребни сцени и просечна накај лоша глума од сите, не по вина на глумците, едноставно немаше што да понудат у едно вакво очајно сценарио.

Лук го имаше едно од полошите умирања на филмската сцена, вметнувањето на чубака у филмов не ми беше јасно, тука е само колку да има кој да го вози фалконот, .

Једина добра ствар е што следниот филм кој излага наредна година повторно е вратен у рацете на Абрамс па може да се очекува далеку подобар производ од last jedi, башка што абрамс е еден од оние '' гикови '' кои растеле со стар ворс, голем фан е на старите филмови дури и првично и ги одби дизни зашто сакаше да ги искуси новите како фан, али го купија со вметнувањето на Лоренс Касдан у проектот, па прифати.
 

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
и јас како фан на Star Wars филмовите го гледав The Last Jedi во кино и ми беше ОК, сепак со тие спицијални и звучни ефекти, треба да се гледа на голем екран...
но по второ гледање на комјутер, едвај го догледав...приквелите ги имам гледано многу пати, па колку и да се лоши, едноставно повеќе сум уживал...да не одам во детали, ќе ги има милион, филмов барем за мене, потфрли!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom