Најмалку осум милиони евра потрошила Владата за разни кампањи во 2007-ма

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Абе што сме сите виновни ебаго,имаш реклама дека се нудат најдобри услови за инвестиции во Македонија,го кандисуваш потенцијалниот инвеститор да дојде оти ти не можеш кај него да појдеш(имаш ГЕТО),иде инвеститорот те прашува за трошоците,ти му ги кажуваш мислеќи дека се нормални,а овој “дува и бега“ како попарен што си окарал мајката воопшто и да дојде во оваа вукојебина поради рекламата на владата која лаже дека нуди извонредни услови.И сите сме криви што некој споебал 8 милиони евра беспредметно,уствари тоа е полошо одколку да ги украл.Потенцијалните инвеститори никогаш повеќе нема да веруваат на вакви “просерувања“ од страна на владата со рекламните спотови,дури и доколку навистина им се понудат идеални услови.:toe:
Па реков има втор, трет ешалон кој ќе ја „сосере“ работата.

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Понекогаш да глупа е, но пред тоа имаше 50 години комунизам па не можеа да се сменат и беше уште потешко. Ова со четирите години е подобро од претходното.
auu bre dete ako za tebe cetiri godini se malku za mene se mnogu toa ti e relativen poim ama ne treba da se gubat sto ti e kako zboruvas taka cetiri godini bile ne bile c c c c c kako li ve ucat vo stab :tapp::tapp:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Abe citam i nemozam da se iznacudam! ZAEV LAPNA 8 MILIONI EVRA ZA TRGOVSKIOT CENTAR GLOBAL , a vie se raspravate za toa kolku Vladata potrosila za kampanji sto bile za opsto dobro i informiranost na narodot vo drazavata!
Од кого ги лапна Заев 8те милиони евра?Сигурно не му ги даде З.Ставревски или Трајко Славевски.Глобал постои и работи во Струмица,нека му го земат на инвеститорот,а не да се радуваат кога истиот вложува во Прилеп за сличен проект:

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Токму тоа резултатите од владеењето на една власат ќе ги почуствуваат греаѓаните, но заради утки на предходните влади народот стана нестрплив па сега на оваа влада не и дава простор да покаже, се разбира ако покаже, но затоа е мандатот од четири години.
на оваа 6
ако додржи до крај

Abe citam i nemozam da se iznacudam! ZAEV LAPNA 8 MILIONI EVRA ZA TRGOVSKIOT CENTAR GLOBAL , a vie se raspravate za toa kolku Vladata potrosila za kampanji sto bile za opsto dobro i informiranost na narodot vo drazavata!
за тоа имаше тема на којашто се чудевме
ова е друга тема

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
auu bre dete ako za tebe cetiri godini se malku za mene se mnogu toa ti e relativen poim ama ne treba da se gubat sto ti e kako zboruvas taka cetiri godini bile ne bile c c c c c kako li ve ucat vo stab :tapp::tapp:
Ова дете не се однесува за мене, затоа што сигурно сум постар од тебе, сепак го сфаќам како комплимент:smir: за чекањето од четири години јас ова не го измислив, а право да ти кажам дека треба да се научиш на смиреност и почитување на законите колку тие да немаат смисла за тебе, она за штабот ќе го игнорирам тоа овде на форумот се користи како недостиг на аргумент:helou:

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Ова дете не се однесува за мене, затоа што сигурно сум постар од тебе, сепак го сфаќам како комплимент:smir: за чекањето од четири години јас ова не го измислив, а право да ти кажам дека треба да се научиш на смиреност и почитување на законите колку тие да немаат смисла за тебе, она за штабот ќе го игнорирам тоа овде на форумот се користи како недостиг на аргумент:helou:
vidi vaka marko ako citase vnimatelno so ovoj kurs na samoglupiranje i samoreklamiranje ne vodi nikade, nekoi raboti treba da se promenat drasticno i da se fatat za rabota a ova za stabot voopsto ne e vo nedostig na argumenti tuku samo na toa deka skoro site branite so isti apsurdni fakti koi so se prifatlivi samo vasata matrica :toe::toe:

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
vidi vaka marko ako citase vnimatelno so ovoj kurs na samoglupiranje i samoreklamiranje ne vodi nikade, nekoi raboti treba da se promenat drasticno i da se fatat za rabota a ova za stabot voopsto ne e vo nedostig na argumenti tuku samo na toa deka skoro site branite so isti apsurdni fakti koi so se prifatlivi samo vasata matrica :toe::toe:
Ќе останам доследен на она што го реков, друго е дали ти ќе се согласиш,а најмалку имам намера да те убедам затоа што јас и ти полемизираме на веќе зададена тема со сопствено гледање на конкретново прашање. За матрицата како математичка операција можеме да полемизираме добро ми одеше решавање на матрици, за матрици за кои ти зборуваш сепак не ми е познато иако од тебе слушам дека по штабовите почнало да се учи математика. Во тоа е проблемот на сите вас по штабовите што на погрешно место применувате математика, сепак подобро некаде отколку никаде. Јас сеуште си легнувам мирно со мојата фамилија без да полагам или прилагам сметки некому. Мојот штаб си е дома покрај моите.:smir:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
20
Поени од реакции
2
Do ABC:

Prasaj go Zaev od kade mu se! Ke ti dade pokonkretni iformacii, a moze i da dojdes vo Strumica da vidis sto se ima Zaev i negovoto semejstvo i sam da procenis dali toa moze da se zaraboti so zemjodelstvo kako sto toj sam izjavuva! Duri mozes da go prasas i B.C. dali si gi podelija tie 8 milioni evra 50:50 ili na drug nacin! Sepak abolicija ne mala rabota i toa abolicija na uste ne donesena presuda, sto e ednakvo na krienje na cits kriminal, bidejki ako covek raboti po zakon nema od sto da se plasi i nema zosto da go aboliciraat!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Do ABC:

Prasaj go Zaev od kade mu se! Ke ti dade pokonkretni iformacii, a moze i da dojdes vo Strumica da vidis sto se ima Zaev i negovoto semejstvo i sam da procenis dali toa moze da se zaraboti so zemjodelstvo kako sto toj sam izjavuva! Duri mozes da go prasas i B.C. dali si gi podelija tie 8 milioni evra 50:50 ili na drug nacin! Sepak abolicija ne mala rabota i toa abolicija na uste ne donesena presuda, sto e ednakvo na krienje na cits kriminal, bidejki ako covek raboti po zakon nema od sto da se plasi i nema zosto da go aboliciraat!
И што има врска ова со кампањите......

ти кажаа има сто теми за зајчето, таму кажи си што ти тежи околу него.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Do ABC:

Па ако Зајакот им побегна на властите преку аболицијата за една пресуда,не може да им побегне за друга.8 милиони евра не се малку пари за да ги сокрие под тепих,веднаш нека му тртнат тужба за друго дело,Бранко нема да го аболира на секој 5 минути ебаго.Туку од каде на властиве во Прилеп 5 милиони евра за сличен бизнис центар со катни гаражи,од Струмичкиот инвеститор,или Заев сега украдените пари ги инвестира во Прилеп за да може Гвујо да отвори еден бизнис центар и да не е покусо од Бранко?Или можеби од 8те милиони евра потрошени за рекламни кампањи 5 се дадени за Бизнис центарот со катна гаража во Прилеп,а Струмичкиот инвеститор само фигурира како и во Струмица.Читни малку на сликата долу лево и можеби нешто ќе ти се разјасни.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ако ви треба статистики..постои завод за статистика.. кој вели дека невработеноста сепак се намалила за минатава година :)

Од 34,8 чинам на 33,8 , цел еден факинг процент лејдис&џентлменс, со риспекат за Грујо..!!!!!!!

:pos2::pos2::pos2:Од кога ти е статистикава?Те молам да ми кажеш многу ме интересира.Забораваш ли колку луѓе се отпуштени од работа последниов месец??????За денес да не известат дека Владата на Р.М потрошила минимум 8 милиони евра за разни кампањи:tapp::tapp::tapp:Добра реклама на Владата е ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:smir: односно со оваа реклама сакат да му кажат на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД да читаат меѓу редови т.е рекламата треба да оди ударно на секои 15 минути на сите телевизии со следнава слика:

Влада на Р.М
24/7

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
:pos2::pos2::pos2:Од кога ти е статистикава?Те молам да ми кажеш многу ме интересира.Забораваш ли колку луѓе се отпуштени од работа последниов месец??????За денес да не известат дека Владата на Р.М потрошила минимум 8 милиони евра за разни кампањи:tapp::tapp::tapp:Добра реклама на Владата е ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:smir: односно со оваа реклама сакат да му кажат на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД да читаат меѓу редови т.е рекламата треба да оди ударно на секои 15 минути на сите телевизии и радија со следнава слика:

Влада на Р.М
24/7
Oстај,“фабрикантиве“ на Гвујо ќе ми го украдат и новиов аватар,за таква кампања.:pos2:

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Мојата работа ниту ВМРО ниту СДСМ ми ја најде, јас сам се мачам и пливам и се обидувам да опстојам.:toe:
X2 :toe:
Nikako da gi razberam ovie partijskive vojnici (od bilo koja garnitura).
Toa treba da si kompleten shupak za da se odnesuvash kako niv. I plata da ti davat za toa,ti nemash li dostoinstvo bre kretenu! Aloo! :tapp::tapp:
E sega da si od bg,sr,gr ili al sluzbi,toa e druga rabota.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
:pos2::pos2::pos2:Од кога ти е статистикава?Те молам да ми кажеш многу ме интересира.Забораваш ли колку луѓе се отпуштени од работа последниов месец??????За денес да не известат дека Владата на Р.М потрошила минимум 8 милиони евра за разни кампањи:tapp::tapp::tapp:Добра реклама на Владата е ТИ СИ МАКЕДОНИЈА:smir: односно со оваа реклама сакат да му кажат на МАКЕДОНСКИОТ НАРОД да читаат меѓу редови т.е рекламата треба да оди ударно на секои 15 минути на сите телевизии со следнава слика:
Бројот на невработените во третиот квартал од 2008 година бележи намалување од 1.9% во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III квартал од 2008 година активното население во Република Македонија брои 925073 лица од кои вработени се 619802 лица или 67.0%, а 305271 лице или 33.0% се невработени лица.

Бројот на вработените лица во III квартал од 2008 година, спореден со истиот период од претходната година, е зголемен за 3.6%.

Во однос на истиот период од 2007 година, бројот на невработените лица бележи намалување од 1.9%.

Стапката на активност во овој период изнесува 56.7, стапката на вработеност 38.0, додека стапката на невработеност изнесува 33.0.

http://www.stat.gov.mk/statistiki.asp?ss=07.01&rbs=1

Јас не заборавам колку луѓе се отпуштени последниов месец, меѓутоа го знам и трендот надовор од Македонија.
А не верувам дека и за следново е виновна Владата на Македонија:

ЕУ се соочува со длабока и долготрајна рецесија. 3,5 милиони луѓе во Унијата ќе останат без работа во текот на оваа година, предвидува Европската Комисија.

The labour market situation started to worsen in most Member States in 2008. Reacting with a certain lag to changes in GDP growth, employment growth is expected to turn negative this year, with EU employment falling by 3½ million jobs. The unemployment rate is expected to increase to 8¾% in the EU in 2009 (and 9¼% in the euro area), with a further increase in 2010

http://ec.europa.eu/economy_finance/thematic_articles/article13727_en.htm
Најголемите востанија по падот на комунизмот во европа.

Долговите на грција бесконечни.

Ирската држава 73 милијарди евра долгови.

Шпанија во 2008 изгуби 1 милион работни места. Мадрид се спрема за 16% невработени но се шушка веќе дека се 25% невработени. Сега ќе им ги скратат уште толку платите на луѓето. Со гигантските долгови не може веќе така, или ќе го стопира Zapatero овој ќорсокак, или Шпанците ќе го завршат него.
Левицата од неговата партија се веќе поделија од него, како што и левицата во Франција, која што не сака повеќе да го подржува ЕВРО-то со слоганот “l’euro dictature capitaliste” - еврото е диктатура на капитализмот.

Италијанците се чудат како да ги финансираат нивните долгови од 200 милиарди евра за оваа година.

Големата Британија во рок од само една недела одпуштиле 50000 работници.

За Грците да не зборуваме, банкротот се ближи.

Курсовите можат секое време да крахнат без да бидеме информирани.

повеќе, европа пред колапс

Остај си настрана политиката, реалните показатели без влијанието на светската криза покажуваат дека невработеноста ја намалуваме.
Оние наши компании кои беа погодени од соработката со Западните земји, се соочија со истата судбина како и нивните клиенти.
Макстил работи исклучиво на гас, а гасот беше сопрен за целиот Балкан, но видиш.... не по вина на Владата.

Затоа, здрава критика- ДА.
Глумење лудило- НЕ благодарам!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Бројот на невработените во третиот квартал од 2008 година бележи намалување од 1.9% во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во III квартал од 2008 година активното население во Република Македонија брои 925073 лица од кои вработени се 619802 лица или 67.0%, а 305271 лице или 33.0% се невработени лица.

Бројот на вработените лица во III квартал од 2008 година, спореден со истиот период од претходната година, е зголемен за 3.6%.

Во однос на истиот период од 2007 година, бројот на невработените лица бележи намалување од 1.9%.

Стапката на активност во овој период изнесува 56.7, стапката на вработеност 38.0, додека стапката на невработеност изнесува 33.0.

http://www.stat.gov.mk/statistiki.asp?ss=07.01&rbs=1

Јас не заборавам колку луѓе се отпуштени последниов месец, меѓутоа го знам и трендот надовор од Македонија.
А не верувам дека и за следново е виновна Владата на Македонија:
Остај си настрана политиката, реалните показатели без влијанието на светската криза покажуваат дека невработеноста ја намалуваме.
Оние наши компании кои беа погодени од соработката со Западните земји, се соочија со истата судбина како и нивните клиенти.
Макстил работи исклучиво на гас, а гасот беше сопрен за целиот Балкан, но видиш.... не по вина на Владата.

Затоа, здрава критика- ДА.
Глумење лудило- НЕ благодарам!
Еве една здрава критика на основа од податоците изнесени тука:

Европа има 500 милиони народ од кој работоспособни се 300 милиони,кога би имала стапка на невработеност како во Македонија тогаш без работа би биле минимум 100 милиони.Во тие 100 милиони 3-4 милиони се ништо.Токму затоа беспредметни се објаснувањата дека ЕУ е во криза а Македонија “мува не ја лази“.Ако пак ја согледаме заработувачката на луѓето во ЕУ со онаа во Македонија,ни сами нема да можеме да си објасниме како сме сеуште живи.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom