Најефтин супермаркет

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Ги имаат пишано платите на огласите
Не се баш така платите како што се на огласите. Доста луѓе што работаат во КАМ кажуваат дека одвреме-навреме им крателе на платата...

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Врска нема полека си ги качија цените и некои работи се поскапи од Веро. Дим маркет засега е најефтин.
Од кога се тие маркети? Сега брзо пред некој месец се отворени или од пред години? Оти прв пат слушам за тие маркети...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.815
Поени од реакции
1.565
Од кога се тие маркети? Сега брзо пред некој месец се отворени или од пред години? Оти прв пат слушам за тие маркети...
Дим се веќе година дена на пазарот како подружница на Зур маекети.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Врска нема полека си ги качија цените и некои работи се поскапи од Веро. Дим маркет засега е најефтин.
Не си бил изгледа ти во Дим Маркет. Поскапи се и од Стокомак и од Кам.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Не се баш така платите како што се на огласите. Доста луѓе што работаат во КАМ кажуваат дека одвреме-навреме им крателе на платата...
Ja pa bash sportivnoto go znam, znam mnogu lugje sto otidoa u Kam, a se falat, imam i prijateli sto rabotat so godini vo Kam, ispod 20k mesecno ne se kasierite, sefovite stigaat i do 30k ;)
Автоматски споено мислење:

Дим се веќе година дена на пазарот како подружница на Зур маекети.
Dim, pocnuva da raboti na sistemot na Stokomak i Kam, e sea kolku kje uspeat e znak na prasanje.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Новоотворениот Стокомак Маркет во Охрид овие денови е маркет со најголем број на муштерии... Дури сега гледам дека во КАМ маркетите никој не влегува...

Плановите на Стокомак Маркетите се да се прошируваат во повеќе градови... Па добро ќе биде тоа. Во тој случај мене ми гледа и ВЕРО и Тинекс ќе бидат принудени да ги намалат цените на доста артикли...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.877
Новоотворениот Стокомак Маркет во Охрид овие денови е маркет со најголем број на муштерии... Дури сега гледам дека во КАМ маркетите никој не влегува...

Плановите на Стокомак Маркетите се да се прошируваат во повеќе градови... Па добро ќе биде тоа. Во тој случај мене ми гледа и ВЕРО и Тинекс ќе бидат принудени да ги намалат цените на доста артикли...
Политиката на Веро и Тинекс е ИЛИ ДОМАШНИОТ ЕСАП ЌЕ ОДИ НЕ ПАЗАР ИЛИ ЌЕ СЕ СТАВИ КЛУЧ НА ВРАТА но во никој случај нема до крај да се бори против конкуренцијата.Австриски ХОФЕР и ШПАР ги снајде таа судбина и во Германија затворија бидејки со ЛИДЛ ја предадоа борбата.Во Словенија кога одам многу пати ќе забележам во Хофер намалени јакни од 18 на 17 или 16 евра и никако подолу и многу пати таа цена стои 1 или 2 години па јакните им остануваат непродадени. Значи попрво ќе ги фрлат отколку да ги спуштат подолу.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300

Nikogas tinex i vero nema da namalat ceni, siroka potrosuvacka, pogolema zarabotka na proizvod, nasproti kam i stokomak koi idat na pomala zarabotka od proizvod itn...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.008
Поени од реакции
5.877
Nikogas tinex i vero nema da namalat ceni, siroka potrosuvacka, pogolema zarabotka na proizvod, nasproti kam i stokomak koi idat na pomala zarabotka od proizvod itn...
Затоа Лидл ја преплави цела Европа бидејки работи со мала маржа и голем обрт.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Австриски ХОФЕР и ШПАР ги снајде таа судбина и во Германија затворија
Каде тоа затвориле ШПАР во Германија, зошто лупаш глупости?

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.854
Затоа Лидл ја преплави цела Европа бидејки работи со мала маржа и голем обрт.
И Алди супермаркетите низ Европа се слични на ЛИДЛ и се изедначени приближно со ист број на супермаркети преку 10.000.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Нормално, се работи за сосема поинаков бизнис модел. КАМ оди на помала маржа ама поголема продажба, овие одат обратно. Двата бизнис модели функционираат супер не само во Македонија туку и секаде во светот.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.300
Нормално, се работи за сосема поинаков бизнис модел. КАМ оди на помала маржа ама поголема продажба, овие одат обратно. Двата бизнис модели функционираат супер не само во Македонија туку и секаде во светот.
Znam Jasno mi e, 6 godini go rabotev toj sistem, sea sum na ovie so povisokite ceni. :)
A, da znaete u piljari koja suma se vrti,toa kakov sistem e:);)

Kajgana Shop

На врв Bottom