Takov starski hidraulicen el.protocen boljer seuste se proizveduva,a ne kako sto velis ukinat e pred 30 god.Eve dokaz go ima i vo Grcka i Sbija.Samo ovie trgovcive nasi ne mozat da mu nabijat cena i ne go trebovaat,a i polesno mozat da gi zvedat potrosacite demek poubo stelovanje ima ka protocnite boljeri so elktronska regulacija.
21kW trofazni hidraulični bakarni grejač
maxshop.rs
Serijata e 1100 SH kade slovoto H e predznak za hidraulika znaci imamat i membrana.
E sega ako ne gi nabavuvaat trgovcive normalno i ke gi nema i nekoj kako tebe ke pomisli oti se prekinati a i kupuvacite nisto ne razbiraat pa da odlucat dali e podobro hidraulicen SH ili elektronski SE.
Eveti i servis Manuel od BOCSH od 2025 so metalen grejac
https://www.manualslib.com/manual/1856367/Bosch-Tr1100-Series.html#manual
Po moe ubeduvanje preku 80% od domakinstvata kaj nas nemaat fidovki,a toa e zasto golem broj na vremeto stavile ili grbenski prekidac i so toa mislat deka e zastita.Kaj nekoj e i nulovano uzemjleneto pa i da sakakaat da stavat FID toa e nevozmozno,ke isklucuva a dosta i od niva nemaat nikakvo uzemjenje,.I da navistina kaj niv samo gospod da im e napomos.
Vrz baza na tie 80% ti si vo pravo,a za veke 21 vek i da nems fid zastita toa e katastrofa,ama situacijata e takva kako sto e.Inaku i ako imas slabo uzemjenje pak badijala stavas FID sklopka.
A fidovkata ne bara kiznaj kakvo jako uzemlhje,vazna e samo pobudata na nea,vazno da imas barem malce.
A ti sto mislis deka domakinkite boljerceto vo kujna non stop go vklucvaat ili isklucvaat.
Ta bilo kujnsko ta bilo kupatilsko isti k... ti e.
I so sega kade posle osmo.
Zatoa FID i mirna glava.
I sestrami e vo stan kako tebe 60 god star ,aj rekovke im namestam fidovka ama badijala e ne saka da funkcionira.Pa ti kazi zosto ne funkcionira.
Znaci i da sakas da montiras nekade Fid toa e nevozmozno,izmesana e instalacijata,a sepak sve si fuhkcinira na principot pred kapenje iskluci go.
Eve jas se kapam so uklucen bojler,pajnci se mijat so uklucen boljer 28 god,ama racunaj imam Fid i ispravna instalacija.
Prasanje e dali i ti kaj tebe imas FID.Da ne ispadne kako kaj sestami,sakas da ja imas ama ne mozi da se montira,odnosno ke ja montiras ama ke isklucuva.