Nemoj da se macis da ne ti padne od stud
Sea ti poveruvaa zasto nema da gi udostois so sliki i merenja....kako se vikase ona nemas sto?...neso na M bese ?
Ke te guglam so servisni....i lazni tvinovi....poveli i drugpat filozofe
Eve malce i jas da pofilozofiram vo slobodno vreme i da ukazam na nekoi raboti koi sto mnogu od korisnicie, segasni i idni, niti se svesni niti ke bidat svesni koj i kako gi dupci. Celta mi e da im otvoram oci i ako sakaat nesto i da naucat od mene kako korisnik koj dobro ja procesla materijata za da ne frli pari vo vetar.
Imeno sekoja klima e sostavena od vnatresen i nadvoresen del koi si odat so posebni oznaki za sekoja od niv. Toa e kako ime i prezime vo koe sekoja bukva i brojka e vazna i treba da se pazi da ne ti podmetnat nesto so drugi oznaki, zatoa sto toa po defolt znaci drugi karakteristiki. Veke ima diskutirano mnodu okolu toa i pocituvaniot korisnik
@Strelec ja branese i obrazlagase sekoja bukva i brojka deka nekogas e mnogu bitna, a nekogas i bogami ne bila bas mnogu bitna posto oznacuvala nesto mnogu bitno a nekogas nesto mnogu sporedno demek neli.
Eve za pocetok primer od edna firma, ne e bitno koja, kade ako vnimatelno poglednete ke primetite edna nelogicnost, ali prvo poglednete dobro
Daikinot e so normalni oznaki i taka izgleda najnormalnata ponuda na klima, ima ime i prezime i nema nisto cudno, no veke kaj Mideata ima nesto cudno, prvata oznaka koja ja oznacuva vnatresnata edinica e ista za site 3 nadvoresni, znaci vnatresna koja treba normalno da odi samo so 12-kata e iskoristena i kaj 18-ka i duri kaj 24-ka. Protokot na vozduh, jacinata na duvanje potrebna za edna 24-ka e znaci limitirana i takva edna vnatresna bi trebako da ja gusi nadvoresnata. Ne deka nema da raboti, no mislam deka ne e vo red da se prodava na ovoj nacin. Sepak prodavacot barem posteno ja oznacil vo ponudata pa na kraj kraeva neka si otvori oci kupuvacot.
Koga ke kupite znaci klima dobivate set od 2 kutii na koi ima oznaki kako za vnatresnata, taka i na nadvoresnata, so proveruvanje na ovie oznaki vie ste sigurni deka ste go dobile toa sto treba.
E sega imame slucaj na proizvoditel koj ne gi poznava izgleda nitu ovie osnovni pravila da mu dade ime i prezime na proizvodot i misli izgleda deka potrosuvacite se epten prosti i namerno ili nenamerno si igra majtap so tolkava neozbilnost. Aj da pocnam so primeri !!!
Imame slucaj 2 klimi so ista oznaka na nadvoresna edinica, razlika u cena samo iljadarka, bi trebalo da e ista nadvoresnata poradi prezimeto K3DNC4D no ete ne e demek, se razlikuvaat vo tezina za 2,5 kg, se razlikuva vo gabarit, se razlikuva vo potrosnja, a interesno vnatresnata e razlicna a isto tezi?????? I sega nekoj ke kaze vo odbrana ama ne e mozno da se isti, a ja bi rekol a zasto da ne se isti, stavas istiot materijal vo druga kutija so pogolem gabarit i dobivas +2.5 kg na tezina, a razlikata za zelezoto ke si plati nekoj budala so taa iljadarka plus. Drugo prasanje, poracuvam jas edna od tie dve i doaga kutijata so taa oznaka K3DNC4D i sega treba da ja meram li ? sto treba sega jas da pravam za da znam koja demek sum ja dobil, prvata ili vtorata i sto potrosuvacka ima ako veke nesto e tocno uopste od toa deklariranoto ??? ili treba da sum prezadovolen sto za tie pari sum kupil uopste nekakov inverter, treba li sega
@yamaha10 da zeme da ja meri za da znae sto dobil??
Aj za ovie eftini modeli da se stedi i da se stava koj znae sto pod ista oznaka, ne mozam da se nacudam kako e mozno i za tolku faleniot Hansol da se desava istata situacija
12-ka i 18-ka so ista oznaka no so razlicni karakteristiki, 18-ka i 24-ka se 2 iljadi razlika, site se demek hansol, 24-kata raboti samo do -20, zosto e togas hansol se prasuvam a ima i razlicna nadvoresna od prvite dve, corba kasa, a ima demek i hansol so uste 5-6 drugi oznaki, koga rabotel na -15, koga na -20, sega duri i do -30 stigna, evolucija na delo so servisni ko od nasite fakulteti diplomi, citam skoro Panasonik razvil klima so rabota do -30 i kosta preku 3000 evra, ovie ni sram ni perde se falat so -30 za 600 evra. SMESNO
I na kraj slag na tortata vrvot od ponudata U-CROWN so slika od eden bg sajt
Racunam i ne mi se veruva SAMO i pak SAMO 140 leva ili po naski 70evra razlika od 9-ka do 18-ka, razlika od samo 4000 denari za duplo pojaka klima, i tuka sigurno ne e ista ke kaze nekoj nadvoresnata edinica, e ne e garant
, budala e kinezot, ustvari nekoj e budala samo ne znam koj. Bas bi sakal da cujam so ke e komentarot na vakvo svetsko cudo