Јас тестирав на Шораиво, на ауто најмалку ми троши. А и кај еден другар Даикин и Панасоник, на ауто исто
Hahahha
ubavo si zabelezal. Identitet i lokacija krijam, tocno e deka Filip se vikam, ama prezimeto ne mi e toa. Mozebi sum od Skopje, Ohrid?
Moeto mislenje e cisto i jasno. Daikin, Toshiba, Mitsubishi i da ne gi nabrojuvam za tie sto mozat da si dozvolat. Ovaa Shoraivo ja zedov 58000 denari letoto so A+++, sega e poskapa, napravete analiza sto bi bilo dobro zamena za nejze i mene bi me interesiralo.
Dobra e, mi rabotese cudno, pa bev vidov kako raboti Daikin i Panasonic pa na drugo mesto ista kako mojava, pa tie dojdoa kaj mene i svativ deka normalno e toa. Bitna e montazata, ponastrana od prozor, jak kompresor ima kreva do 1850W. Za ovaa vo pravo e filipinec, podolgo crevo 5 metri i poveke a i za sekoja druga spored mene od ovie so visoki performansi i ponastrana od prozor za ic da ne se slusa.
Od kineskive Haier, Hisense, Gree, Midea, Vivax itn da ne gi nabrojuvam poskapite modeli za pogolem prostor spored mene se top za parite. AMA od poskapite.
Grev mi pagja za ljugjevo koga ke kupuvaat klima i im ja davaat najevtinata vo prodazen salon, pritoa ubeduvajki deka ke se great komotno, pa ajde posle drvata pak vo ladnoto t.e. na site im se OFF.
E sega dobro bi bilo da se napravat listi, za parite primer do 40k sto bi bilo najdobro da se zemi.
Za japoncive ne treba ni da se diskutira, tie se veke premium brendovi sto da se zemi greska ne se pravi. Ama parive se mnogu, dve za edna.