Најекономично греење и ладење

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Обично не ти се лутам, знаеш и сам…
Ама овој пат имам добра причина!

Го имам гуглано овој Аукс. Нели и сам гледав клими!? И податоците кои се дадени на сајтот, и фабричките податоци немаат врска едни со други! Тотално не се под удараат!
Сега не знам по сеќавање, ама ако кај нас го рекламираат 47кг, на официјалниот сајт беше 33 или така нешто!?!

Така да, да препорачаш нешто толку неточно и непроверено… (а сигурно знам дека е фејк!) Аукс самите не лажат!

За друг пат, памет во глава!
Jas ja imam klimata I podatocite se tocni, ne se kurci bezveza

Attachments

Член од
6 април 2014
Мислења
5.110
Поени од реакции
6.505
Ne bev doma okolu pladne , so pravela neznam , znam deka sabajle ja pustiv nakaj 10:00 , pri nadvoreshna temperatura 6 i vnatre 18 , postigna brzo 20+ eve cel den e uklucena , drzi temperatura 20+. dali ke pravi off ili ke pravi promaja i ne mi e mn bitno.
Daj sliki od tvojata na 25..
Vi stavi sliki nekoj mrcite odma, nema sliki pak nebiva.
Aj pozdrav, nabavete si doma termometri , sledete si gi klimite, ako sakate spodelete ako ne , nemora.
Ama pravenje tugji matematiki nemozam da razberam.
3.5ka aeri rabotena od 10.00 do 21.00
5.5ka aeri rabotena od 00.00 do 21.00

Raboteni na 25stepeni vo kuka otvoreni site vrati,okolu 90tina kvadrati.

Imam 3 termometri za vo sekoja soba ama me mrzi da stanuvam da slikam ama temp niz sobite bese okolu 23.5 do 23.8.

Attachments

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.934
Поени од реакции
11.132
Jas ja imam klimata I podatocite se tocni, ne se kurci bezveza
па тебе ќе ти се “курчам”…
Ти кажувам јас што видов од тие Елипсо, и од официјалниот сајт на Аукс!
Ако една е точна, не значи дека и сите се…

П.С. додуша јас три иполки гледав сега кога ќе ми текне…

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Обично не ти се лутам, знаеш и сам…
Ама овој пат имам добра причина!

Го имам гуглано овој Аукс. Нели и сам гледав клими!? И податоците кои се дадени на сајтот, и фабричките податоци немаат врска едни со други! Тотално не се под удараат!
Сега не знам по сеќавање, ама ако кај нас го рекламираат 47кг, на официјалниот сајт беше 33 или така нешто!?!

Така да, да препорачаш нешто толку неточно и непроверено… (а сигурно знам дека е фејк!) Аукс самите не лажат!

За друг пат, памет во глава!
Veruvaj AUX 5.5kw taa sto ja preporacav e stvarno top klimatizer ete I @gigovit ja ima taka da si vredi za parite top 5.5kw model ( ne bi preporacal nesto sto e skart ) AUX se edni od najdobrite kineski proizvoditeli za klimatizacija

Akoe gmcc,ke si kupam midea za kineska ili toshiba za japan, soke mie aux koj nikoj ne go znae, poranesen kolega(pred koronata) zede takva 24ka,stolb od hamachi stip katastrofa vikase deka e pred nejze ne se stoi i golema bucava... a okolu 60 kvadrati otvorena dnevna ima...
AUX si ima svoja fabrika za klimatizeri samo kompresorite se od GMCC Toshiba inaku se drugo e proizvedeno od AUX za tvojot kolega se zavisi koj model od AUX 24.000 BTU ima poveke modeli inaku ovoj 18.000 BTU model e stvarno top

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
3.5ka aeri rabotena od 10.00 do 21.00
5.5ka aeri rabotena od 00.00 do 21.00

Raboteni na 25stepeni vo kuka otvoreni site vrati,okolu 90tina kvadrati.

Imam 3 termometri za vo sekoja soba ama me mrzi da stanuvam da slikam ama temp niz sobite bese okolu 23.5 do 23.8.
I sega tvoite 2 klimi potrosile 8KWh za 32 saata na 25, i matematikata ti e ok, kaj mene ~5KWh od 10:00 do 20:30 na 22 vo ~30 m2 ne ti e ok?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.934
Поени од реакции
11.132
Veruvaj AUX 5.5kw taa sto ja preporacav e stvarno top klimatizer ete I @gigovit ja ima taka da si vredi za parite top 5.5kw model ( ne bi preporacal nesto sto e skart ) AUX se edni od najdobrite kineski proizvoditeli za klimatizacija

AUX si ima svoja fabrika za klimatizeri samo kompresorite se od GMCC Toshiba inaku se drugo e proizvedeno od AUX za tvojot kolega se zavisi koj model od AUX 24.000 BTU ima poveke modeli inaku ovoj 18.000 BTU model e stvarno top

Лепи, јас не реков дека Аукс е лоша марка! (Па и сто пати сум пишал дека денес нема лоша марка генерално).
Ама кога гледав, тоа што го имаше во книгите го немаше на нивите…

А ако еден податок не се поклопува, која е шансата да не се поклопат и други?!
Автоматски споено мислење:

Едит: Ве гледам рачунате температура у децимала!? Дај олабавете малце, не сме математичка секција :ROFLMAO:

Член од
16 март 2019
Мислења
3.330
Поени од реакции
5.402
Лепи, јас не реков дека Аукс е лоша марка! (Па и сто пати сум пишал дека денес нема лоша марка генерално).
Ама кога гледав, тоа што го имаше во книгите го немаше на нивите…

А ако еден податок не се поклопува, која е шансата да не се поклопат и други?!

Toj model sto go preporacav go ima vo Hamachi i vo Elipso toj e odlicen model specifikaciite se isti I na elipso I na hamachi a I clenot gigovit go ima toj model

Kako e so modulacija tvoeto Mitsubishi ???

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
Едит: Ве гледам рачунате температура у децимала!? Дај олабавете малце, не сме математичка секција :ROFLMAO:
Zamisli , bilo okolu 23.8 'c :D
Samo neznam sto ne mu se poklopuva mojata matematika , od 10:00 do 20:30 se 10 chasa i 30 min , klimata potrosila 5KWh ili 500w prosek na cas, i samiot rece ne odi pod 500w, eve jas kazav deka ednas ja zatekov da napravi off.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.934
Поени од реакции
11.132
Toj model sto go preporacav go ima vo Hamachi i vo Elipso toj e odlicen model specifikaciite se isti I na elipso I na hamachi a I clenot gigovit go ima toj model

Kako e so modulacija tvoeto Mitsubishi ???
Фала на прашање… одлично!
Ги надминува сите мои очекувања, па и натфрла!
Прееска првпат ја видов со крената перка, ама не сум сигурен дали беше изгасена или дефрост правеше… (надворешната не ми е пристапна да ја ѕиркам, ама никако… треба у двор да се симињам за да ја видам)
Претивка, грее како луда..! Буквално се отворено 60 квадрати си ги работи перфекција…

Поручеква луфтирав и буквално корнеше од што дуваше топло, дури жешко… за пола саат стопли!
Инаку 24ц зададена, и си тера нит се слуша нит знам што прави!
Презадоволен!

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
Pretpostavuvam deka imas 18ka? Za 10.5 casa imas 5kw mojava za 21raboten cas 5.5kw. Pa da mi stoi mnogu za tvojata zadadena temp od 22.
Kako sega mnogu ti stoi koga vikas vo 4 casot sum ja uklucil klimata ili cel den e on-off ?
Jas te razbrav malku potrosila.

Vidi sega , klimata si e klima, ama prozorite i vratite se za otvaranje , dobri 2-3 casa bese otvoreno cel sprat 65m2 sigurno bila na poveke periodot ne na 500w, ima sliki od vcera.
Cel den vrata nakaj hodnik mi e otvorena posto vo ovoj preoden period klimata e prejaka samo za edna soba.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.110
Поени од реакции
6.505
Kako sega mnogu ti stoi koga vikas vo 4 casot sum ja uklucil klimata ili cel den e on-off ?
Jas te razbrav malku potrosila.

Vidi sega , klimata si e klima, ama prozorite i vratite se za otvaranje , dobri 2-3 casa bese otvoreno cel sprat 65m2 sigurno bila na poveke periodot ne na 500w, ima sliki od vcera.
Cel den vrata nakaj hodnik mi e otvorena posto vo ovoj preoden period klimata e prejaka samo za edna soba.
Stom na tebe ti e super i toplo sto e bitno drugite sto mislat.

Член од
18 октомври 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Decki mi treba sovet sakam da zagream stan od 65 kvadrati dve spalni i dnevna,( edna spalna e zalepena do dnevnata drugata razdvoena so hodnik od dnevnata). Shto sovetivate edna no pogolema klima vo dnevnata ili dve posebni ili nekoja vasa ideja otvoren sum za idei. Fala odnapred!

Член од
14 август 2018
Мислења
4.934
Поени од реакции
11.132
Decki mi treba sovet sakam da zagream stan od 65 kvadrati dve spalni i dnevna,( edna spalna e zalepena do dnevnata drugata razdvoena so hodnik od dnevnata). Shto sovetivate edna no pogolema klima vo dnevnata ili dve posebni ili nekoja vasa ideja otvoren sum za idei. Fala odnapred!
Па види… јас никогаш не сум препорачувал клима за у спална/детска… и уште стојам на тоа!
Да! Имам он-офф во едната соба, ама таа обично летно време на ладење се користи и не работи преку ноќ.

А за греење ти треба клима која скоро 6 месеца ќе работи.

Зошто е стан, па уште и ако се грее доле-горе, лево-десно…
Една 3.5ка у дневна, и би требало да ја грее и едната спална со отворена врата. И онака во стан се многу поизедначени температурите..

За у другата спална, панелка да надокнадува, и тоа би било тоа…

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
@zlatko_ti412 Normalen usis i izduv
Ch1: nadvor T ch2: izduv T ch3: usis T
Brzina 1/4 , neprijatno mi e na pojako.
Denes samo ednas napravi off bidejki bese zatvorena vratata od sobata.
Imas i kolku potrosila denes : 32.5 denari @7 den / kwh
Klimata e 5 pati poevtina od tvojata.

Ali eve gree se naj shit klimi, site sto imame gree sme idioti itn.

Прегледај го приврзокот 394634

Pozdrav do klanot Japanski klimi :
Можи имам пропуштено претходно, колкава површина и колкава клима имаш (3.5 или 5.5)?

Kajgana Shop

На врв Bottom