Најекономично греење и ладење

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
На сите видеа кај Злате усисната температура му е многу висока во однос на внатрешна температура и тука е лажњакот, усисот на сите видеа му е меѓу 27 и 30Ц (на Еуровент е 20 на усис).
Пример покажува дека усисот му е 28,7C
Прегледај го приврзокот 394515

а собна температура (10секунди покасно на видеото) е 19,2Ц или овде има 9 степени разлика што е далеку од реално, ако мериш на 1м температура од 19Ц на таван ке биде 22-23 ама никако 28,7
Прегледај го приврзокот 394516
Не знам само зошто се укопуваш подлабоко во замки....
Многу била висока усисната Т.... тука бил лажњакот.... свашта.....
Ако беше пониска усисната температура а издувот 50С ќе испаднеше дека Мицубиши LN35 дава 10kw топлина со 2kw потрошна и 5 COP на -10C надворешна???
Или не оди така математиката а @Strelec ?!?

Термометрите се до децимала изедначени, тоа веќе го имам споделено, еве пак.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Е се извинувам чим е таква работата, мислев public е форумот, ај нареден пат ќе кренам рака два прста пред да кажам нешто.
п.с а ти знаеш што е мазга?
The interior design temperatures used for heating and cooling load calculations shall be a maximum of 72° (22°C) for heating and a minimum of 75°F (24°C) for cooling.
Za ovde li? Amerika i Engleska bice zemlja proleterska....Farenhajdi u EU citaj Evropska unija nepostojat kako merna edinica, Celziusi se merka u EU, EU ima svoi standradi a i merni edinici se vika toa ako ne si znael za da linkuvas Americki stranici, za JUS si cul ? a za futi i inchi ? :D
Kolku m2 se 1 inch so mislis?
1697495342586.png

D

Deleted member 157923

Гостин
@Strelec а овој ти си?
Немаме информации за надворешна температура, сигурно не е -10
Немаме информации за брзина на фан, сигурен сум дека е некој силент мод за да не се излади евапораторот пребрзо. Кај Златко вади 50 на макс фан...
Ако си продавач направи барем тест како што треба 20231016_173156.jpg

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
Vo EU energetskite nalepnici se 20 za greenje na nadvoresna 7 i 27 za ladenje na nadvoresna 35

@zlatko_ti412 najverojatno sondata za usis ti e mnogu blisku do radiatorot , i na mene ne mi e logicna 29 stepeni usis.

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
@Strelec а овој ти си?
Немаме информации за брзина на фан, сигурен сум дека е некој силент мод за да не се излади евапораторот пребрзо. Кај Златко вади 50 на макс фан...
Ако си продавач направи барем тест како што требаПрегледај го приврзокот 394532
Moze slobodno Amberot da go spotedite so japonska klima od 150k , ovie od 100k gi jade za dorucek.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
Vo EU energetskite nalepnici se 20 za greenje na nadvoresna 7 i 27 za ladenje na nadvoresna 35

@zlatko_ti412 najverojatno sondata za usis ti e mnogu blisku do radiatorot , i na mene ne mi e logicna 29 stepeni usis.
А колку ти е логична на висина од 2.5м изнад климата кога бараш да е 25С на висина од 1метро кај што легачиш на кревет?

Епа се гледа на 19та секунда од видевцето...
Еве ти и слика.... мислам баш ради вакви работи секогаш убаво снимам каде се сондите.

Screenshot 2023-10-17 at 00.52.13.png

Али слободно стави некое термометарче кај тебе над климата и пушти ја пола саат на МАX... па види што темперaтура ќе си измериш :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
1697496943864.png
Da naucat ponesto :)
Автоматски споено мислење:

@Strelec а овој ти си?
Ако си продавач направи барем тест како што требаПрегледај го приврзокот 394532
57,7 na izduv na -10....ovaa temperatura @zlatko_ti412 ni so 40C usis na tavan ne gi vadi :lolzz:
@Strelec а овој ти си?
Ако си продавач направи барем тест како што треба
Јави се у КАРПУШ има таму двајца специјалци да ти измерат :lolzz:

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
А колку ти е логична на висина од 2.5м изнад климата кога бараш да е 25С на висина од 1метро кај што легачиш на кревет?

Епа се гледа на 19та секунда од видевцето...
Еве ти и слика.... мислам баш ради вакви работи секогаш убаво снимам каде се сондите.

Прегледај го приврзокот 394533

Али слободно стави некое термометарче кај тебе над климата и пушти ја пола саат на МАX... па види што темперaтура ќе си измериш :)
Ako temperaturata od radiatorot ne vliae na sondata, zosto ima pad od 5 °c za 40 sekundi koga ke ja namalis klimata?
Zatoa sto senzorot ti e blizu do grejno telo i meris temperatura na se samo ne na vozduh koj se usisuva vo klimata.

Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
57,7 na izduv na -10....ovaa temperatura @zlatko_ti412 ni so 40C usis na tavan ne gi vadi :lolzz:
55.4 ... ама со 822m2/h издув :)
Ај пресметај колку ќе се намалат тие твои 57.7 кога на твоите 730m2/h ќе им додаеш + 100 :vozbud:

Да те потсетам како пред 2 години сум те наредил чаши за тоа видеото твое од Амберот, кога гасниш снимка штом почне да намалува потрошната на Амберката од 2800w па надолу и одма кинеш снимка оти ќе паднат и степените при издувот после неполни 13 минути снимка :sekc:

Ах бе Стрелчо Стрелчо... сам се дозакопуваш!
Тоа математиката за 58C ти важи за цели 22 секунди колку што дуваше Амберот пред да прекиниш видео оти ќе намали во секој момент!

Еве ти ја разоткриена прикаската со Амберот:
На 12:26 од твоето видео Амберот конечно искачува на 58С темература при намален издув на 730m3/h со потрошна од 2.793w.
Само 10 секунди покасно...
На 12:35 од твоето видео Амберот симиња потрошна на 2.623w
Ти веднаш реагираш, сменуваш фокус со камерата као снимаш во термометрите....
Уште 10 секунди покасно...
На 12:45 од твоето видео на кратко се гледа дека Амберот дополнително симиња потрошна на 2.545w
Вкупно симнати (2.793 минус 2.545) 248w во 20 секунди!!!
Ти свесен дека тие 58С ќе почнат да опаѓаат... веднаш го прекинуваш снимањето на 12:48

Ете толку траеа (12:48 минус 12:26) цели 22 секунди тие 7.3kw предадена топлина од Амберот галички!

Сними бар еден полсаат видео кај што држи ~58C издув и врати се да споредуваме Јапанац со Кинез!

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
55.4 ... ама со 822m2/h издув :)
Ај пресметај колку ќе се намалат тие твои 57.7 кога твоите 750m2/h ќе им додаеш + 100 :vozbud:

Да те потсетам како пред 2 години сум те наредил чаши за тоа видеото твое од Амберот, кога гасниш снимка штом почне да намалува потрошната на Амберката од 2800w па надолу и одма кинеш снимка оти ќе паднат и степените при издувот после неполни 13 минути снимка :sekc:
Kasno e da se objasnuvam, ama tvoi dve treba da kupis za da ja stigne mojata u kapacitet, u najmala raka kazano da imase LN35VGHZ pa da si go merese so AmberotNordik, vaka kako da ti kazam se catalis a nemas kapacitet za takvo neso, sedi si madro bolje, nemas nikava potrkrepa za da si go meris, a ako ti objasnuvam sto e razlika megu tvojata i mojata...u sekoe vreme

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.998
Ako temperaturata od radiatorot ne vliae na sondata, zosto ima pad od 5 °c za 40 sekundi koga ke ja namalis klimata?
Zatoa sto senzorot ti e blizu do grejno telo i meris temperatura na se samo ne na vozduh koj se usisuva vo klimata.
Кај виде ти дека има пад од 5°c за 40 секунди? За каков тоа пад ми зборуваш? Не те следам.... дај линк/видео?

А шо мерам јас ондека, изменувачот го мерам а?
Хахах не треси глупости ќе ти се смее цел форум!
Тука има бар 3цм размах (горна пластика од маската и филтрите) и плус под тоа вентилатор кој влече 822m2/h НАВНАТРЕ!

Kasno e da se objasnuvam, ama tvoi dve treba da kupis za da ja stigne mojata u kapacitet, u najmala raka kazano da imase LN35VHZ pa da si go merese, vaka kako da ti kazam se catalis a nemas kapacitet za takvo neso, sedi si madro bolje
Така продаваш на матно.... на касно е да ти распавам.... на види 57 степена издув ама не кажуваш колкав проток.
Јасно ми е што е разликата, 3-4 години сум тука научив некои работи... ама џабе ви е наредена како елка со све најјаче на хартија Амберката кога не ја бива во реална употреба.
Од пред 2 години ти реков, сними бар 30 минути видео кај што имаш онака МАКС издув на Амберката и јави се за дискусија.

Сними бар еден полсаат видео кај што држи ~58C издув и врати се да споредуваме Јапанац со Кинез!
Туку стварно касно дошло... доста за денес.... :mike:drop:

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
///// Znate kako .... kolko god se pojedini koprcaju sa glupostima, spinovanjem, lupetanjima itd itd .... to nece promeniti jednu stvar ------ Za neke klime ima i zvanicni Eurovent, a i home made odlican test rada prikazan ovde. Znaci poprilicno lepo moze sve o klimi da se vidi .... i kultura rada i snaga //////

A za ove druge klime samo prica, prica ..... neproverena i nepotvrdjena prazna prica. To spinovanje i prazna prica --- nece napraviti da klima dobije Eurovent , niti ce nas ubediti da kulturno radi /////

///// Prosta je bre stvar.....potrosicete svrsishodnije 3x manje vremena od dremanja na forumu, .... da uradite bar pristojne testove tih klima ....... i dobijenim rezultatima ..................... zapusite usta svima, ...... i povecajte prihod svom favorizovanom brendu. /////

//// Ne razumem zasto to ne uradite ?? Pa valjda se bar malo razlikujete od nas obicnih korisnika i sa znanjem i sa mogucnostima da to uradite ?? A ako vas mrzi da to uradite ---- sami sebi dajete otkaz :), na forumu ////

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
///// Znate kako .... kolko god se pojedini koprcaju sa glupostima, spinovanjem, lupetanjima itd itd .... to nece promeniti jednu stvar ------ Za neke klime ima i zvanicni Eurovent, a i home made odlican test rada prikazan ovde. Znaci poprilicno lepo moze sve o klimi da se vidi .... i kultura rada i snaga //////

A za ove druge klime samo prica, prica ..... neproverena i nepotvrdjena prazna prica. To spinovanje i prazna prica --- nece napraviti da klima dobije Eurovent , niti ce nas ubediti da kulturno radi /////

///// Prosta je bre stvar.....potrosicete svrsishodnije 3x manje vremena od dremanja na forumu, .... da uradite bar pristojne testove tih klima ....... i dobijenim rezultatima ..................... zapusite usta svima, ...... i povecajte prihod svom favorizovanom brendu. /////

//// Ne razumem zasto to ne uradite ?? Pa valjda se bar malo razlikujete od nas obicnih korisnika i sa znanjem i sa mogucnostima da to uradite ?? A ako vas mrzi da to uradite ---- sami sebi dajete otkaz :), na forumu ////
Taj ti Eurovent ne vredi nista 1 od 20 jedva culi sto je Eurovent, a i taj jedan nema pojma sto te cifre i brojke oznacavaju....dobro bi bilo da pocnemo od nule i da evo ti kao poznavac Euroventa dolovis nama neupucenima sto od toga mozemo nauciti, jer reklame smo se iznaslusali ima ovo ima ono filtre jonizatore ....ovde se kod nas recimo trazi da klima malo trosi i ima 3 plusiica a da kosta jeftino ispod 500eura jer ih prodavci tako rekloamiraju, jer ima na Euroventu model neki sa 3plusica i da je jeftina klima ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom