- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.685
- Поени од реакции
- 4.065
Lomo Lc/to mislam 99%deka e so 4 ..a lclh neka posoci nekoj sto ima a mozi da e so 7 bidejki e kako fairy lclh.Fairy to go imam , tosot muse kolku brzini ima na fan?
Lomo Lc/to mislam 99%deka e so 4 ..a lclh neka posoci nekoj sto ima a mozi da e so 7 bidejki e kako fairy lclh.Fairy to go imam , tosot muse kolku brzini ima na fan?
Tosot Muse lclh e so 7 brziniLomo Lc/to mislam 99%deka e so 4 ..a lclh neka posoci nekoj sto ima a mozi da e so 7 bidejki e kako fairy lclh.
Kazi koga da ti organiziram da otides I Edna po Edna da gi pregledas, ama 1000evra da stavime na masa, stom tolku se silis.Уште не се научи, вакви деманти ни во Бангладеш не поминуваат. Сликни серискиот со датумот на производство од Ломото (не од некоја рандом) па да поверуваме. Ама ок, знам дека ќе речеш „за тебе ли да сликам“, па ќе си се демантираш сам.
Кога некој ти вика ела ваму имам преубај работи најнови се супер работат, се е можно.
Знаев дека нема да постираш слика и тоа поради една причина, такво нешто не постои, фала што си се демантираше.Tosot Muse lclh e so 7 brzini
Автоматски споено мислење:
Kazi koga da ti organiziram da otides I Edna po Edna da gi pregledas, ama 1000evra da stavime na masa, stom tolku se silis.
Нашол кој да збори за Маркетинг, со шуплји изменувач.Знаев дека нема да постираш слика и тоа поради една причина, такво нешто не постои, фала што си се демантираше.
За другите, ум во глата после ваков маркетинг.
Zar i vakvo sajze pravele so prazni cevki ??? >>? koja klima e ovaa /??Нашол кој да збори за Маркетинг, со шуплји изменувач.
Твојата фалена клима беше со двореден изменувач ама секој втор ред беше Имитација т.е без бакарна цевка, сликана и покажана на темава.
Затоа и едвај 33кг има твојата надворешна а не 45кг како кај Грее/Тосот LCLH
Прегледај го приврзокот 250175Прегледај го приврзокот 250176
Пишува на линкот...Haier Tundra 18Zar i vakvo sajze pravele so prazni cevki ??? >>? koja klima e ovaa /??
Aaa ovaa e taa falenata tundra na 50min, sto pravi D,F ? > ako e vaka preku edna cevka ili preku 2 zatoa mozi tundrata ostanuva Trudnaa~!!Пишува на линкот...Haier Tundra 18
Ili
Хаиер Тундра 5.5
Haier Tundra 18
Haier Tundra 5.5
Haier Tundra 5,5
Јас со таа фалена клима поминав зими без никаков проблем, еве ја и денес исто како првиот ден кога ја купив.Нашол кој да збори за Маркетинг, со шуплји изменувач.
Твојата фалена клима беше со двореден изменувач ама секој втор ред беше Имитација т.е без бакарна цевка, сликана и покажана на темава.
Затоа и едвај 33кг има твојата надворешна а не 45кг како кај Грее/Тосот LCLH
Прегледај го приврзокот 250175Прегледај го приврзокот 250176
Според овие од салонот вината е кај мене. Не сум смеел да дозволам монтажа во агол.Hahahhaha, Kaj tebe sekogas vinata e kaj drugiot, nikogas kaj tebe.
не сум запознат ни со случајот, ни со темата... ама откако ова го прочитав ај некој нека објасни КАКО ти или било кој друг треба да знае кај да монтира по дома клима?Според овие од салонот вината е кај мене. Не сум смеел да дозволам монтажа во агол.
Според монтерот вината е кај производителот. Треба сервисер да провери.
Сервисерот го нема. Не знам кај кого ја наоѓа вината.
Според мене вината е во маѓепсаниот триаголник: продажен салон, монтерска фирма, сервис. Вртат во круг...
Нормално дека ним (на сите) им одговара вината да ја префрлат кај мене...
Како тоа ти нема да дозволиш монтажа во агол, од каде да знаеш? А и ова првпат го слушам, најголем дел од климите на кои што можам да се сетам дека ги имам видено во животот биле во некој ќош. Еве и кај мене дома 2те се во ќош.Според овие од салонот вината е кај мене. Не сум смеел да дозволам монтажа во агол.
Според монтерот вината е кај производителот. Треба сервисер да провери.
Сервисерот го нема. Не знам кај кого ја наоѓа вината.
Според мене вината е во маѓепсаниот триаголник: продажен салон, монтерска фирма, сервис. Вртат во круг...
Нормално дека ним (на сите) им одговара вината да ја префрлат кај мене...
Исто ме интересира некој искуства со inventor nemesis pro N2VI32-18wifi моментално е 42490мкд, gree gtech 3.5kw, gree amber 3.5kw. Ili zmoze da se ponudi i nekoj toshiba,mitsubishi,daikin. И уште една клима ќе ми треба до 30 000 за друг спрат од куќа исто добро изолиран, пвц, стиропор надвор внатре и тавани со гипс и тервол.Здраво препорака за добар инвертер се работи за куќа со добра изолација стиропор, пвц прозори, внатрешни ѕидови гипс картон + тервол, и куќата е лепенка со уште една куќа која се грее зимно време. Буџетот е 50-60 000. Отприлика ќе се греат 40-50тина квадрати. Сакам препорака за поскапа клима за да немам проблеми со истата.
Na dvata sprata po edna 5.5kw i odlicnoЗдраво препорака за добар инвертер се работи за куќа со добра изолација стиропор, пвц прозори, внатрешни ѕидови гипс картон + тервол, и куќата е лепенка со уште една куќа која се грее зимно време. Буџетот е 50-60 000. Отприлика ќе се греат 40-50тина квадрати. Сакам препорака за поскапа клима за да немам проблеми со истата.
Автоматски споено мислење:
Исто ме интересира некој искуства со inventor nemesis pro N2VI32-18wifi моментално е 42490мкд, gree gtech 3.5kw, gree amber 3.5kw. Ili zmoze da se ponudi i nekoj toshiba,mitsubishi,daikin. И уште една клима ќе ми треба до 30 000 за друг спрат од куќа исто добро изолиран, пвц, стиропор надвор внатре и тавани со гипс и тервол.
Strucnjakoit barase da se montira kaj sto on saka, zatoa sto mnogu znae.не сум запознат ни со случајот, ни со темата... ама откако ова го прочитав ај некој нека објасни КАКО ти или било кој друг треба да знае кај да монтира по дома клима?
Така да, монтерот треба да си сноси секоја одговорност за монтирањето на климата и нејзиното исправно работење (ако истата не е квар) пошто нели тој е стручен за таа работа.
Не можи јас поќе од него да знам.
Ама жална мкд кај шо не ни функционираат институциите.