- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.903
- Поени од реакции
- 10.971
Епа Фикче,тоа е тоа што се вика он/офф клима!Или работи или не!Ne mora da znaci. I FHto i WNot gore kaj mene gasat koga ke postignat temperatura. Primer, FHto mi ladi 56m2, na 3ka fan. Duva, postignuva temperatura i isklucuva. Da e na AutoFan mozebi ke modulira kako shto kazuvas ti, ama vaka mi raboti kako on/off. Ne veruvam deka inverter mora da modulira samo bez da gasi kompresorot.
И не е ни проблем тоа,и обичната си брка работа за тоа што е направена,и обичната си одржава температура со пали гаси,и она си има сетинзи да ја подесиш како сакаш...
Проблемот е што на овој форум,нозе искршија да препорачаат инвертери и таму кај што нема потреба.
Нормално кога повеќето се продавачи па немаат маржа на 200€ клима и мора да препорачуваат глупости.
50 години стара технологија што функционира беспрекорно ја направија “пола клима нема под хауба!?!” оти нивната фирмичка не ни постоела пред десет години и директно почнала инвертери да прави!? А што е инвертер освен еден тон електроника за контрола на електромотор?(реторичко е ова)