за квалитет не можам да зборувам бидејќи ни ја имам ни некого познавам што ја има, ама по батал дизајн на внатрешна никогаш не сум видел.Ima li nekoj iskustvo so ovaa Marka na klima inverter slusnav deka se mnogu izdrzlivi i kvalitetni pa dali e vistina taka ?
Кажи каде е станот, ориентација,старили нов, се грее одоздола , лево десно......?Здраво само што купив стан 64 квадрати за греење што мислите за климиве инвентер? дали би можел цел стан да го згрејам? која јачина да ја земам на климата ако е можно цел да го грее и уште нешто дали се стварно така економични или само се треска глупости?
Здраво само што купив стан 64 квадрати за греење што мислите за климиве инвентер? дали би можел цел стан да го згрејам? која јачина да ја земам на климата ако е можно цел да го грее и уште нешто дали се стварно така економични или само се треска глупости?
Kuka e posebna prikazna, ne se sporeduva so stan, posebno novogradbite.Јас греам 63 м2 (куќа) со 2 клими, 5,5 во девната (37-8 м2) 3,5 во 12 м2 спална и останува една незагреана просторија 8 м2 која ја зема топлината од дневната ама е неисплатливо да ставиш посебно грејно тело. Кога загустува вклучувам панелка, за 10 години нема да го оправдам поставањето на трета клима.
Во стан најверојатно 5,5 Кв и 2,5(3,5) би биле пуна капа.
Ако пак оди со премиум брендовите(Mitsu FH... VE) може и со 3,5 +2,5 да пројде.
Па затоа и ги намалив предвидувањата, колку би му било доволно, за иста квадратура во стан.Kuka e posebna prikazna, ne se sporeduva so stan, posebno novogradbite.
Jas bi ti preporacal Edna 5.5kw klima vo dnevnata i Edna 2.5kw klima vo hodnik po moznost da duvaat nakaj spalnata/detskata.Здраво само што купив стан 64 квадрати за греење што мислите за климиве инвентер? дали би можел цел стан да го згрејам? која јачина да ја земам на климата ако е можно цел да го грее и уште нешто дали се стварно така економични или само се треска глупости?
Ако ти се чека 20-тина денаdecki od kaj da kupam merac i koja cena se? ako ima nekoj poloven shto ne mu treba neka ponudi..
da izmerime da vidime tundrava kako e so potrosuvacka
Sent from my iPhone using Tapatalk