Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
SNB140FRUMT(15-107RPS)Ова со LN25 ваљда иди као клима за максимална економија со двореден изменувач и Single-Rotary компресор.
Од кај најдовте цена за LN25 дека 67к? Не сум ја видел до сега никаде дека ја увезуваат и продаваат во МК.
SVB092FBAMT(10-130RPS) а еве го компресорот од LN35 - онаа која се продава кај нас и која ја имам јас...
Вика Capacity Range (min ~ max) => 1,640~21,360 BTU/Hr.
Она последната буква Т од моделот значи дека не е од Кина така?
Не успевам да најдам колку кошта? Ако најде некој нека ме тагне, баш ме занима.
R32 може не дава толкава предност ама самите години и технологијата напреднала па ако споредиме 2 компресори со иста зафатнина, на пример оној од времето на FH сериите и овој од времето на LN сериите ќе видиме дека:
SNB140FRUMT(15-107RPS) - компресорот кој се ставал во FH25 и FH35 вика дека има Capacity Range (min ~ max) => 3,094~18,301 BTU/Hr.
SVB130FBBMT(10-130RPS) - компресор со слична зафатнина кој се става во LN50 вика дека има Capacity Range (min ~ max) => 1,944~30,948 BTU/Hr.
Можеш да ја увидиш разликата во максимален капацитет? Како да има разлика од 18,301 BTU/Hr. до 30,948 BTU/Hr.
Ем поновиот компресор е 1cm3 помал од постариот (14 спрема 13) а сепак може да испорача цели 12,500 BTU/Hr. повеќе.
Што ќе беше ако ете тој 13cm3 компресор го ставеа во LN35 наместо во LN50? Тогаш ваљда немаше да биде осакатена LN35ката?
Па јас во домашни услови при максимално оптеретување ја измерив LN35ката дека може да даде до 7kw?
Колку би давала со тој поголем компресор? 10kw?
LN може да се повеќе оптеретени, може и ќе имаат пократок век на траење... тоа само времето ќе покаже.
Мене не ми треба климата да ми трае 50 години, не ми треба да ме надживее...
Доволни се некои 7-10 години... се над тоа би било чудо ако не се замени со понов и поефикасен модел.
Ама па и не го бива да имаш ѕвер компресор кој може да испорача 30.000 а да можеш да го користиш само до 12.000 BTU нели?
А колку тоа се ограничени FH сериите не знам, ете до сега не сум видел некој да сними слични видеа како моите ама со FH модел.
Автоматски споено мислење:
Keep telling yourself that darling...
Прегледај го приврзокот 283605
И на финските тестови ве гази MitsuLN xD
Иако полиморфната линија вика 3,7 за Амберот спрема 3,5 за Мицуто.... ако ги видиш линиите од мерењата се тука некаде, само што Мицуто трошело 500w (1/4) помалку за да ја произведе истата топлина.
Прочитај малце пред да опниш... и ќе видиш дека Мицу LN и на финските мерења извадила 7,5kw.
Инаку шо мислиш Стрелец така ќе се праеше на удрен... до сеа ќе ме скапеше заебавање ако не бев во право![]()
Da si mi ziv i zdrav ama so ova se pokaza deka vrska nemas da ne recam sto posle ispagalo se vregalo na forumot.toa sto se popali da go oznacuvas so zelena boja na grafite pogotovo deka ln izvadula 7.5kw da ti kazam deka si vo zabluda toa e COP hahahhahahahah cela tqa grafa pokazyva so koj cop raboti klimata a ti bidi si uporen kako tele i ke se iznenadis nekogas uste pojako hahahah expert ne se stanuva so pola godina sedenje na forumi kupuvanje na ln treba mnogu vreme da pomine hahaha i ja ne razbiram finski tuku koristam gooogle translate i ubavo pisuva najakata 2.5ka sto dala 3.7kw a toa ti ns go gleas tuku si gi TUMACIS grafite kako tebe ti odgovara hahahah
Posle vakva utka fino lepo log off od site forumi do prolet a za toa vreme nauci nesto finski ,a poubavo da gi razbiras grafite i da ne se rezilis vaka
Uste se smeam na glupostite hahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhhahaha crep eden cop pomesa so snaga hahahahah
Eve ti da ne prais translate da ne se macis heat factor cop hqhahahahhahahahahhh
Плачете вие плачете слободно...ako ne da pocneme da placeme deka ne e 7kw kako sto si izmeril ti doma....
Ова не знам кој ти кажал така? Да препрашаш уште еднаш за посигурно може?pazi obicna ln ne nordik e tvojata odnosno poslaba verzija na ln
Nema da isbrise posto go boli deckoto e kulturen i vospitan se izvinuva koga gresi i sigurno e od tie sto se bori za lgbt pravata hahahahПривитимизам до Даске...се изнапишал 100реда текст без да преведе едно зборче од VTT тестот....и после превел 2збора па разбрал дека ја утнал...и сеа кога ја утнал он бил поштен па се повлекува и извинува, а што тие 100реда останаа безвеза напишани што не си го избришеш бре постот ???
Како да ми те боли напишаното?Привитимизам до Даске...се изнапишал 100реда текст без да преведе едно зборче од VTT тестот....и после превел 2збора па разбрал дека ја утнал...и сеа кога ја утнал он бил поштен па се повлекува и извинува, а што тие 100реда останаа безвеза напишани што не си го избришеш бре постот ???
Дали ова треба да го сватам како признание дека мојата 3.5ka може да изпорача повеќе топлина од онаа 2.5ка во финските VTT тестови?Na finskiot test se sporeduvaat 2.5ka ln so 2.5ka amber sea ti mesas 3.5ka obicna odnos o tvojata...ne sum se izrazil predhodno kako sto treba izgleda sum trebal da napisam 2.5ka so 2.5ka sto se podrazbira bez da se napise a ne kako navod o ti si svakas 2.5ka so3.5ka normalno deka nordik 3.5ka e pojaka od tvojata ne nordic moze li taka sea da svatis uprosteno....da su.irame 3.5ka ln nordik e pojaka od 3.5ka ln obicna kako tvojata na²
Nema da isbrise posto go boli deckoto e kulturen i vospitan se izvinuva koga gresi i sigurno e od tie sto se bori za lgbt pravata hahahah
Kaj mene prednosta ima snagata pri kupuvanje da mi bese da stedi ke zemev japanec ako saka cop2 neka ima mene ne mi e problem za evn tuku problem mi e da ne mi e toplo togas moze da se desi odstekana klima vo dukan da im ja serviram.za razlika ti gleas prvo da e stedliva pa dali ke te zagree a deka si nesto posebno zagrean da receme nad 24da ti e vo soba znaeme deka ne ti e dokazano nekolku pati od tvoja strana so videata. A toa ako ne isporacuva tvojata 3.5ka poveke od 2.5ka nordik zemi i iskrshi ja sto da ti kazam ako baras od mene priznanie za toa iqko go imaat istiot kompresor kako sto rece pogore predpostavuvam i deka vnatresnata ti e pogolema i ne ja vrti temata na muabetot na taa strana poentata e deka ln dali 3.5 ili 2.5 nemoze da isporaca 7kw i kusur kako sto navodno kaj tebe ina isporacano nisto drugo samo toa i pogotovo sto procita nedocita i razbra nerazbra se zaleta deka i kaj fincite ispiracala 7kw a toa cop 7.toa e 1000pati edna laga kazana vistina stanuva a ti veke neznam koj pat kaza deka tvojata ispiracuva 7i kusur kw.....aj uste 100 strani verglaj go toa moze ke ti poveruvame.Како да ми те боли напишаното?
Зошто би го избришал, немам што да кријам... нити лажам нити малверзирам за да си бришам свои постови.
Стојам зад напишаното и ако ме убедат дека грешам ќе си признаам грешка.
Дали ова треба да го сватам како признание дека мојата 3.5ka може да изпорача повеќе топлина од онаа 2.5ка во финските VTT тестови?
Хаха колку ли само ниско можеш да паднеш?
Не можеш да снимиш и вратиш со видео од климата јака само на хартија, па продолжи си ти така со навреди и понижувања...
А јас ќе те перцам каде што те боли најмногу... верувам знаеш каде е тоа штом спомнуваш lb-gt-mt заедници
Колкав COP викавте имал Амбер-от? 5???
Ами каде е на графиконон од VTT тетот? Оти се крие позади линијата за 3.5?
И тоа за 2.5ката моделот... ами оваа 3.5кава што ја продавате тука значи прашање е и 3 COP дали вади.... ем тоа на +10С надворешна.
![]()
Nalepnica brend, 100'000 den.... nazdravje bricenje.Далеку си ти од Тие Нордици и VTT
Твојата 3,5ka е со компресорчето од 9ката, 9ката за ЕУ има кинески компресор читаш C на крајот дека има или Транслејт ти треба?
Прегледај го приврзокот 283753
Во 12ката Нордик иде 130cm3 компресор, е ова ке трае 10год
Прегледај го приврзокот 283752
Далеку си ти од Тие Нордици и VTT
Твојата 3,5ka е со компресорчето од 9ката, 9ката за ЕУ има кинески компресор читаш C на крајот дека има или Транслејт ти треба?
Прегледај го приврзокот 283753
Во 12ката Нордик иде 130cm3 компресор, е ова ке трае 10год
Прегледај го приврзокот 283752