Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
едно убаво видео,не работам во даикин :)
стрелец,само да те изнервирам :) уште не сум земал клима.
еве уште барам,гледам,истражувам...

http://www.dom2.hr/interijeri/grijanje-hlađenje/item/4043-daikin-–-novi-standardi-na-tržištu-klima-uređaja

Sto bi me iznerviral neznam, da imav pari za Daikin ne ke zimav Gree klimi....ama oni se zaedno i za mene Daikin e NO 1 za klimatizacija. Samo pak ke ti spomnam, ne sporeduvaj brendovi, sporeduvaj modeli, Daikin ima UruruSarara, Mitsu ima FH, Toshiba ima Daisekai....sekoj ima svoj konj za trka i top model. Istoto e i vo poniskite klasi na modeli, nemoze da sporeduvate top model so niska klasa ured.
R32 ako ti e poentata tocno e toa deka toj ke dovede do polesni edinici i pomala kolicina na freon za isti kapacitet...ama toa istoto u smisol "polesnoto e podobro" ne vazi i za uredi so R410 kako sto tuka nekoi gi zavrtea svoite sopstveni muabeti kako sto kameleonot menja boi ;)
Hrvatite po forumive najvise gi forsiraat FH Mitsu....samo razlikata e sto oni ne go plakjaat kako sto nie ke go platime zasto imaaat SUBVENCIJA 40~80%.
Taka da sporedbata sto kupuvaat u Hrvatska i kaj nas e bog i sesirgija :)
...a tebe ti posakuvam sto podobra klima da zemes, da ne gi frlis poslednite pari na nesto sto nema da te gree...toa sekogas ti go pisuvam iako na shala mi e muabetot so tebe zosto biras klima dolgo vreme, ama mislam se razbirame i odnosot ni bil sekogas fer...

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
стрелец,она со добра намера реков да те изнервирам,на зезање.
дека си ми реагирал на долгото гледање за клима.не сум ти се наљутил,не сум од тие.
пишав и порано,уште не бев во план за вселување па зошто да земам клима која ќе им помине гаранцијата додека се вселам.

стрелец,она со добра намера реков да те изнервирам,на зезање.
дека си ми реагирал на долгото гледање за клима.не сум ти се наљутил,не сум од тие.
пишав и порано,уште не бев во план за вселување па зошто да земам клима која ќе им помине гаранцијата додека се вселам.
Nema ljutis druze i ja taka te svativ....pisav pojse zaradi ovie od "drugiot tabor" da ne skoknat odma :)

Дечки ај мала помош:

Дали е во ред да се земе инвертор Vivax ACP-12CH35AEVI ? (цена 31.000ден.)

Спецификации линк.

Енергетска ефикасност:

Ulazna snaga hlađenja [W]1095
Ulazna snaga grijanja [W]1117
Protok zraka [m3/h]500
Kapacitet odvlaživanja [l/h]1,2
Buka - UJ [dB(A)]36
Buka - VJ [dB(A)]55
Područje rada-20°C?T?50°C

02356099_21_1_hrv.jpg

@Strelec и останатите ве молам погледнете горе и дајте ми помош.

Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти шуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Нема помош се знае gree и статистика плус ќе ти пуштат колку се добри и тоа гратис. Србите викаат : Теоретски љубав много лепо звучи.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Drugar ako sakas da odberes klima koja ke vredi za parite najdi vreme i izcitaj nanazad barem 100 strani posto si iskusen forumdzija ke znaes da gi eliminiras trolanjata i favoriziranjata od realnite iskustva..
Za pocetok procitaj nekolku i ke uvidis deka bez da navedes prvenstveno za koja namena ti e klimata, za kolkav i kako izoliran prostror ti e, kukja sprat stan vo zgrada etc nikoj nemoze da ti kaze mislenje!

E Za Samsungot ti vredese ova sto go pusti.Jas preska gi razgleduvav.Ama kaj nas go nema.Cenata mu e okolu 70k
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako togas cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostaat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Ziti sve...ako go nema ovoj model kaj nas kako cenata ja znaes?
Za 70k 2 ke zemam....samo znaes koa ke stignat ovie kaj nas? 2025 mozda....i ke kostraat barem 100ce...ND se ovie(so greaci) ne se obicni....jaka masina ;)
E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot

E pa toa e problemot sto ne gi nosat kaj nas inace cenata vo litvanija,Estonija im e okolu 1100 evra so se danok.Pa i 80k da kostaat bolje toa ke go zemam nego u crawnot.Kako sto razbrav do pred izvesen period nemase prodsdeno nitu eden vo mk.I toj e macka vo vreka kako Hansolot
Ti prvo kupi Hansol pa posle zbori ;)
Ja otupevte temava i ti i tie okolu tebe so toj Hansol...daj najdete si druga zanimacija, fudbal glejte malce :)[DOUBLEPOST=1465937746][/DOUBLEPOST]
Moze info da ti dadam, pomos drugite neka ti dadat poso mene mi e zabraneto da sugeriram
Link1 Link2 Link3

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom