Најдобрo изиграни улоги - EVER!

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Психово види го бре...
Баш ми текна на улогава на Tim Roth од филмот Four Rooms
Може да глуми од "запален" тип,-до ладен шприцер.

Член од
16 октомври 2010
Мислења
72
Поени од реакции
9
Имам прилично многу на мојата листа, ама моментално што ми текнуваат...

Al Pacino во The Devil's advocate. Кој спој на болно извртен ум, со некој реален, бизарен хумор.

Anthony Hopkins - Silence of the lambs. Мојот омилен негативец. Поетичен канибалист.

Heath Ledger - The dark knight. Мој втор омилен негативец. Ако Џек николсон го направи Џокер да биде типичен роденденски кловн, Хит го направи Џокерот да биде како излезен од madhouse.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Џек Николсон во One flew over the Cuckoo's Nest и The Shining. Роберт де Ниро во Taxi Driver.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Robert Duvall,одсекогаш по филмовите го знам како ладен,мирен,сталожен,трезвен..како само заборавив :kesa:дека он го глуми Colonel Kilgore во култниот Apocalypse Now. kilgore-sunglasses.jpg
Ептен соживеан со ликот што го глуми :bravo:

The_Freelancer

Хиперактивен интелект
Член од
7 октомври 2008
Мислења
438
Поени од реакции
16
Ал Пачино во Scent of a Woman & And Justice for All, и Даниел Деј Луис во Gangs of New York. Имам и други само не ми текнуват сега баш...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Шон Пен во I am Sam.
Кога се работи за портретирањето на менталниот хендикеп, Леонардо Ди Каприо ги постави критериумите за тоа како треба да се одигра. Но мора да му се честита на лошото момче Пен за оваа улога. Неверојатно трогателно. Додуша и Дакота Фенинг не смее да не се спомене кога се работи за филмов. Малечката и Пен беа одличен тандем.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Malcolm McDowell во клокворк оринџ, да му го јадат сите ! мастерпис од глума, позз

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Том Круз во главна улога како професионален убиец кој што е и длабок филозоф, неговата најпозната реченица во филмот е: Човек влегува во Метро во Лос Анџелес и умира, луѓето покрај него поминуваат заминуваат не ни забележуваат дека е мртов. Калифорнија е една од врвните топ економии во светот ама луѓето во цела таа трка по пари ја имаат изгубено човечноста. Филмот се вика Collateral и ова е крајот од него кој го нема гледано да не го гледа клипот:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Мики Рурк во Барфлај. Го долови истиот Хенри Кинаски кој го замислував додека ги читав Фактотум и Холивуд.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.524
Поени од реакции
4.408
Има повеќе има и подобро одиграни улоги од некои глумци, но за мене дефинитивно најдобро одиграна улога во еден филм е на
Russell Crowe - A Beautiful Minds

Kajgana Shop

На врв Bottom