Најдобар “smartphone“ на македонскиот пазар?

• Креатор на темата Креатор на темата Vollstandig
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар smartphone?

• HTC

Гласови: 77 37,0%
  • BlackBerry

Гласови: 8 3,8%
  • Sony Ericson

Гласови: 16 7,7%
  • Samsung

Гласови: 41 19,7%
  • Nokia

Гласови: 12 5,8%
  • iPhone

Гласови: 54 26,0%

• Вкупно гласачи
    208
не се пуфкаат со хтц туку вие се пуфкате со iPhone да не речам iLock, самиот андроид што го носи хтц е милион пати подобар од ајфонот и можеш да го кастомизираш како сакаш, а на ајфонот тоа е тоа само што можеш апликации да инсталираш и позадина да смениш, евентуално тема ама и за тоа мораш да инсталираш програма. сум ги користел и двата но андроидот е врв моментално.
Brat androidot ti e cista kopija na ios sistemot,ne samo sistemot tuku sve e kopija na ajfonot.Ti teknuva li deka ajfonot iskoci vo 2007 i otkako samsung,htc,sony,lg vidoa kako odi prodazbata na ajfon odma pobaraa od gugl da se napravi skoro ist sistem na ios za da moze da se zgolemi nivnata prodazba a da se namali prodazbata na ajfon.Isto taka ovie kompanii go kopiraa izgledot na iphone,menito,nacinot na otklucuvanje i sve drugo.!!.

Brat androidot ti e cista kopija na ios sistemot,ne samo sistemot tuku sve e kopija na ajfonot.Ti teknuva li deka ajfonot iskoci vo 2007 i otkako samsung,htc,sony,lg vidoa kako odi prodazbata na ajfon odma pobaraa od gugl da se napravi skoro ist sistem na ios za da moze da se zgolemi nivnata prodazba a da se namali prodazbata na ajfon.Isto taka ovie kompanii go kopiraa izgledot na iphone,menito,nacinot na otklucuvanje i sve drugo.!!.

ОК ајде да земеме дека е копија. И што ми менува тоа ако е копија кога андроид има далеку поголеми можности од иос. Плус гугл има голема моќ и може да се носи со епл плус тие марки на смартфони што ги наброја не се некои кинески локални туку марки со реноме такада пак купуваш квалитет а кога ќе речеш копија можеш да мислиш на ајфон и кинески ајфон е тука веќе нема што да збориме. Тоа ти е чиста битка за корисници па и епл има копирано од гугл. Е сега растот на андроид се должи токму на широкиот број на производители на смартфони што го користат андроид како и се поголемиот број на модели што излегуваат на месец-два за разлика од ајфон кој има 4 модели за 4 години. Ајфон може бил прв во иновации на смартфони али прашање е како ќе си го задржи растот се ќе зависи од следните апгрејди и новиот ајфон 5.

da be iam pa sto.Inaku za glasovive istata anketa da se sprovede vo amerika,ajfon site ke gi ostavi na nula.Tuka kaj nas si go kenjaat ajfonot posto e mnogu skap i poretki se lugjeto sto go poseduvaat ili imale moznost da rakuvaat so nego,i plus go mrazat sto poveketo dobri aplikacii se plakaat.A da te prasam nest.Znaes li deka ajfonot ja nadmina nokia vo prodadeni telefoni.Togas nokia bese cudo i bese mnogu prodavana,ama sega ajfon so negovite sposobnosti ja nadmina.Pozdrav

a i uste nesto.I jas isto vikav deka ajfonot e glup ali koga eden drugar kupi ajfon i koga mi go dade da upravuvam na nego me ostavi bez zborovi.Sigurno i ti nemas rakuvano so ajfon pa vaka zboris.Koga malku ke go pocepkas ajfonot dojdi tuka da pravime muabet
ev17d3_610x863.jpg

Уште од кога излезе Iphone 4 го викам следново: "iPhone 4 е тоа што требаше да биде iPhone кога излезе во 2007ма". Што значи Apple се 4 години назад со технологијата. Сум имал прилика да ги користам сите 4 ајфони, и само последниот ми направил колку-толку мерак. Највеќе заради екранот, кој е доста подобар од другите смартфони, ама све останато е прилично лошо.
Еве еден факт што го прави ајфонот премногу ограничен: Не можеш да праќаш/примаш фајлови преку блутут од друг телефон, освен од друг ајфон.
Еве уште еден: за да можеш да имаш било каква комуникација со компјутерот, ти треба iTunes.
Еве уште еден (мојот омилен): сите Apple производи се FUCKING OVERPRICED!
Има мал милион вакви негативни работи, и ги има многу повеќе отколку позитивните. За разлика од него, андроид телефоните се customisable до јаја. Можеш да правиш што сакаш на нив, а и имаш голема палета на андроид смартфони. И дека камерата на iPhone 4 е подобра од таа на Samsung? Си утнал нешто. Еве ти доказ.

Околу тоа анкетата да се спроведе во Америка... Како македонец, не сакам да ме споредуваат со американец затоа што тоа го сфаќам како навреда на интелигенцијата. Американците се неверојатно глупи луѓе, и голем дел од нив не знаат што сакаат, виделе нешто Apple производите се шема а-у, па одма ги купуваат. (и после ги користат само како играчки)

И дека Apple ги надминала Nokia... It's fucking Nokia. Од 1.000+ модели што имаат произведено, на прсти се бројат тие што стварно ги бивало.
Ама затоа Samsung & HTC во врат им дишат на Apple, а очекувам веќе следната година да го престигнат во бројот на продадени телефони. Можеби тогаш конечно Steve Jobs ќе се свести и ќе направи некои драстични промени со неговиот телефон.

Незнам шо се пуфкате со ХТЦ особено ти александар со хтц вајлдфар шо е најтиња телефон излезен од лентата на хтц, ајфон е врв според мене, затоа и си држи цена секаде, квалитет пред се, ок можеби галакси с2 е тука некаде со него или има подобри перформанси, ама ајфонот е поим во моментов, не за џабе сите го имитираат него, и плус ако ајфон ја поминал нокиа со продажба, нокиа имаше во оптек повеќе од 4-5 иљади модели, а епл со 4 модели.
друже значи прајме муабет за ајфон односно ејпл и ха те це.. не реков ја вајлдфаер ваков таков.. реков дека на тој модел за тие пари ги имам сите потребни работи шо ги има и на ајфонот за 6 пати помала цена. вајлдфаер е најтапа телефон од ха те це и јасно ми е мене тоа ама ај да земеме да го споредиме моцарт 7ца ако веќе одиме со таков муабет? одговара?
--- надополнето: Jul 30, 2011 7:31 PM ---
da be iam pa sto.Inaku za glasovive istata anketa da se sprovede vo amerika,ajfon site ke gi ostavi na nula.Tuka kaj nas si go kenjaat ajfonot posto e mnogu skap i poretki se lugjeto sto go poseduvaat ili imale moznost da rakuvaat so nego,i plus go mrazat sto poveketo dobri aplikacii se plakaat.A da te prasam nest.Znaes li deka ajfonot ja nadmina nokia vo prodadeni telefoni.Togas nokia bese cudo i bese mnogu prodavana,ama sega ajfon so negovite sposobnosti ja nadmina.Pozdrav
--- надополнето: Jul 30, 2011 11:40 AM ---
a i uste nesto.I jas isto vikav deka ajfonot e glup ali koga eden drugar kupi ajfon i koga mi go dade da upravuvam na nego me ostavi bez zborovi.Sigurno i ti nemas rakuvano so ajfon pa vaka zboris.Koga malku ke go pocepkas ajfonot dojdi tuka da pravime muabet
абе ти мислиш ли шо пошуваш... амерички стандарди споредуваш со македонски стандарди? знаеш колку е ајфон кај нас да го земеш само телефонот а колку е во америка ? ај спореди наша со нивна плата па тогаш дојди и анкети да споредуваш. и никаде не реков јас дека не чини. напротив телефонот е одличен ама цената му е набилдана до немај каде! и пази молим те споредуваш APPLE со HTC? ејпл колку години уназад постои и какви се софтвери произведува а ха те це колку постои и шо произведува кажи ми ти.
а околу вториов болд се мислам дали да ти искоментирам.. го виде на другар ти ајфонот и остана без зборови па појде и ти да си го купиш нели?

Dobro da ne se raspravame,pogresno sum te razbral.Ja mislev ti vikas deka ajfonot e ckart.

Во уште потешка дилема ме ставивте сега, читајки ги сите коментари!!!
Незнам и дали и воопшто ке ми помогне ако ми кажате искрено мислење:
HTC или Iphone???
Се мислам веке некое време, незнам, ХТЦ не ми се допаѓа а исглед мн ми е гломазен и груб, ама па од др стана читам коментари и на нет и тука дека го кине I-phone:(
Ве молам кратко и јасно ЗАШТО ХТЦ ПРЕД I-phone и обратно!
Освен цената запозанена сум со цените.
Од женска преспектива и од изглед на тел не се офајдив до сеа со телефоните што ги имав затоа ве замолувам како поискусни(а како сто прочитав има и такви што знаат што зборуваат) да ми помогнете..
Најмногу ме интересира нешто што прочитав за апликациите на ХТЦ биле скоро сите бесплатни а на I-phone не?
Тешко ли ќе научам да управувам со I-phone бидејќи не сум имала можност до сеа да поседувам.
Мн прашања...
Ви благодарам однапред.

Во уште потешка дилема ме ставивте сега, читајки ги сите коментари!!!
Незнам и дали и воопшто ке ми помогне ако ми кажате искрено мислење:
HTC или Iphone???
Се мислам веке некое време, незнам, ХТЦ не ми се допаѓа а исглед мн ми е гломазен и груб, ама па од др стана читам коментари и на нет и тука дека го кине I-phone:(
Ве молам кратко и јасно ЗАШТО ХТЦ ПРЕД I-phone и обратно!
Освен цената запозанена сум со цените.
Од женска преспектива и од изглед на тел не се офајдив до сеа со телефоните што ги имав затоа ве замолувам како поискусни(а како сто прочитав има и такви што знаат што зборуваат) да ми помогнете..
Најмногу ме интересира нешто што прочитав за апликациите на ХТЦ биле скоро сите бесплатни а на I-phone не?
Тешко ли ќе научам да управувам со I-phone бидејќи не сум имала можност до сеа да поседувам.
Мн прашања...
Ви благодарам однапред.

HTC odi so operativen google android. Ako ti e za aplikacii togas i android i iphone imaat golem izbor i skoro istite aplikacii moze da se najdat za dvete platformi. Android ima mnogu besplatni app . Isto za prefrlanje na iphone ti treba itunes dodeka za android odi direktno. Na iphone nema stavanje memoriska kartica nema ni menjane baterija. Razlikata e taa inaku zavisi i koj htc vo odnos na hardverski performansi primer noviot htc sensation e podobar od iphone4. Isto e i so cenata iphone e premnogu skap a okoku ucenje dvete platformi se lesni posebno iphone i brzo ke se naviknes. Ja licno bi izbral android pred iphone odnosno u ovaa situacija htc.

HTC odi so operativen google android. Ako ti e za aplikacii togas i android i iphone imaat golem izbor i skoro istite aplikacii moze da se najdat za dvete platformi. Android ima mnogu besplatni app . Isto za prefrlanje na iphone ti treba itunes dodeka za android odi direktno. Na iphone nema stavanje memoriska kartica nema ni menjane baterija. Razlikata e taa inaku zavisi i koj htc vo odnos na hardverski performansi primer noviot htc sensation e podobar od iphone4. Isto e i so cenata iphone e premnogu skap a okoku ucenje dvete platformi se lesni posebno iphone i brzo ke se naviknes. Ja licno bi izbral android pred iphone odnosno u ovaa situacija htc.
Незз колку ми помогна но сепак фала на изджаниот одговор.
изгледа на крај ке се сведе се на мн мали разлики, освен ЦЕНАТА!
Фала како и да е(y)

definitivno samsung galaxy s 2 pred edna nedela go dobiv i sto da vi kazam
najdobriot

definitivno samsung galaxy s 2 pred edna nedela go dobiv i sto da vi kazam
najdobriot
Да дефинитивно, а и што читам по странскиве сајтови од тестовите моментално нема подобар телефон на пазарот.

Да дефинитивно, а и што читам по странскиве сајтови од тестовите моментално нема подобар телефон на пазарот.

Е и не е само тој најдобар на пазарот моментално. Тука е и HTC Sensation. Така да станува збор за два најдобри телефони на пазарот. Но кај и да е, ќе ги преминат и нив. Секогаш ќе има подобар од најдобриот.

Е и не е само тој најдобар на пазарот моментално. Тука е и HTC Sensation. Така да станува збор за два најдобри телефони на пазарот. Но кај и да е, ќе ги преминат и нив. Секогаш ќе има подобар од најдобриот.
Да ама Sensation-от има големи проблеми со екранот, има многу корисници што се жалат од екранот, после извесно време на користење екранот почнува да не функционира нормално (посебно долниот дел). Може да прочиташ на странските форуми а има и видеа на Youtube. До сега Galaxy II нема никакви проблеми и сега доаѓа со екран од 4.5 инчи, значи поголем од Sensation. Исто и технологијата на Super Amoled Plus екранот кај Galaxy II е многу понапредна од технологијата S-LCD на Sensation, разликата е огромна посебно кога екранот е изложен директно на сонце. Можеш да ги споредиш и другите параметри и ке видиш дека galaxy II e сепак подобар.

da se ocekuva noviou i5 da bide nesto posebno no se do nego eden e galaxy s2 a za htc ne e los no ima nekoi nedostatoci kako ekranot i negovatat tezina

Кога ќе искочи Нокиа н9 со ВП7 ќе биде голем бум тогаш нокиа ќе отиде понапред за разлика од тоа што е сега, а и со новиот OS Symbian Belle полека полека ќе почне да си го враќа своето место.
iOS оперативнот има доста апликации игри али само кога ќе му направиш џеилбрејк. На iOS Му фала уште многу опции што реба да се додадат како основни, на пр: блутутот сеуште не им работи со останатите телефоно освен со iPhone, мислам на ништо не личи тоа да дадам 600 евра и да имам половичен телефон не. iPhone ти е само плаќање на бренд ништо више. Оние кои што ги пружаат во моментов сите можности нормално не може се да е идеално али тоа се Андроид уредите кои работат AOS. ова е мое мислење ;)

Моментално Samsung Galaxy S II,за некој ден ќе видиме со што ќе се пофалат Apple со новиот iPhone.Инаку Samsung го најавија новиот Galaxy Note кој би требало да биде наследник на S II а воедно и главен конкурент на новиот iPhone.Еве и две видеа од новиот Note.
Клик
Клик

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom