Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
Ако е тоа она потребното да ја добие некој наградата вчера имаше можност на Алфа да го гледаш најдобриот играч на светот.
Депортиво-Барселона се играше во Сабота.

Можеби затоа што е најдобар играч на светот?

Па и други години имало подобри од тие што ги бираат, ама во главном ги бираат тие што имаат највеќе освоено таа година. Што освои Меси??? Само Примера! А Чави и Иниеста освоија и СП, каде Иниеста беше и стрелец на единствениот гол. А да не зборим па колкава брука е тоа што Снајдер не влезе во најтесниот избор, освои СЕ што е можно, стигна до финале на СП....и пак ништо!
Ако е за тоа “најдобар“ дека е у свет, зошто Роналдо не влезе во потесен избор?? Увек се гледаат титулите прво, затоа...

Уште еднаш ќе кажем, БРУКА!

Ако е тоа она потребното да ја добие некој наградата вчера имаше можност на Алфа да го гледаш најдобриот играч на светот.
:smeshko::smeshko::smeshko:

...и потоа мрморецот почна да ја витка чоколадата во фолија...

Одлукава Меси да победи е Facepalm :tapp:
Незнам што освои освен Примера Меси,на СП не го видов....

Снајдер за разлика од него освои Тројна круна и ја одведе Холандија во финале.

Ако Меси освоил зашо е најдобар, зашто К.Роналдо не е ни номиниран? Он е (барем) втор најдобар...

Па и други години имало подобри од тие што ги бираат, ама во главном ги бираат тие што имаат највеќе освоено таа година. Што освои Меси??? Само Примера! А Чави и Иниеста освоија и СП, каде Иниеста беше и стрелец на единствениот гол. А да не зборим па колкава брука е тоа што Снајдер не влезе во најтесниот избор, освои СЕ што е можно, стигна до финале на СП....и пак ништо!
Ако е за тоа “најдобар“ дека е у свет, зошто Роналдо не влезе во потесен избор?? Увек се гледаат титулите прво, затоа...

Титули не освојуваат индивидуалци !!!
Титули освојуваат цели тимови ( репрезентации ) !!!
Награди освојуваат индивидуалци !!!

Најразочарувачки избор оваа година. Како фан на Јунајтед можам да се декларирам како неутрален во трката за оваа награда. Е сега: Све почна со тоа што не беше номиниран Снајдер! А ова денеска беше жива катастрофа, после ваква сезона многу им беше јасно на сите дека Меси е позади Иниеста и Чави, незнам како испадна баш тој да биде прогласен за прв!

Ја не знам што не ви е јасно...се бира најдобар фудбалер за 2010 на индивудуално ниво...а тука сите знаеме кој беше најдобар.
Што мора секогаш да плачете,одете карајте се со тие што гласаа.

И немој бе да го спомнувате Роналдо,бар не за минатата сезона.

:smeshko::smeshko::smeshko:

...и потоа мрморецот почна да ја витка чоколадата во фолија...

И тогаш ти излезе многу смешен, што цел форум неможеше да престане да се смее...

Ако според игрите се доаѓа до наградава (секогаш сме биле сведоци на тоа дека победувале увек тие што имаат најдобар индивидуален ама и ТИМСКИ успех), факт е дека Меси не требаше да земе у никој случај. Ама чим веќе он освои, зошто па не беше Роналдо номиниран??? 63 гола во 61 утакмица за Реал...епа кога твојот Ибра ќе го напрае тоа, тогај имаш право да се смееш и да изиграваш паметен овде.

Титули не освојуваат индивидуалци !!!
Титули освојуваат цели тимови ( репрезентации ) !!!
Награди освојуваат индивидуалци !!!

Жити све?? Фала што ме просветли, оооо голем човеку!

33773_440455805892_634440892_5214906_6481581_n.jpg

И што?

Уште не научивте која е разликата меѓу Меси и Роналдо? Кога се избира златна топка се гледа стил на игра, влијание на игра, освоени титули, sportmanship(!!!) и уште милион други параметри.

Ајде сега зборувајте ми дрско и викајте ме татенце

Не може ни фан на Барса да ја објасни логикава за изборов, зборам за целокупниот, доволно е после овој избор на Меси, да се постави прашањето, зашто Милито не влезе бар во поширкоиот избор. Ете, до тогаш се тролаше со фактот дека не играл на СП, ок, не дека беше тоа некаков аргумент ама ајде, нека им биде, е сега кога веќе се тераа тие логики дека СП игра некаква улога, сепак, Асамоа факинг Гијан кој моментално е просек у Сандерленд влезе у поширокиот избор, ондак, што направи Меси на СП ? Одговорот е Ништо, со тоа што за разлика од Милито кој грееше клупа кај џанакот, овој играше на секој меч.

Незнам, мене ми е премногу контрадикторен овој цел избор и после оваа година и дефинитивно веќе сериозно нема да гледам на оваа манифестација, поголема бламажа ми е и од моментот кога филм со геј каубојци доби оскар ...

п.с. На мојов пост, додадете ги и оние кои тука зборат за бирање на фудбалер според неговиот индивидуален придонес во сезоната. Дап, нема никаква логика овогодинешниов Балон.

Ballon d'Or 2010..... Меси !? Срамота!!!

Блатер бе стари... што стори од ФИФА !? Не е ова негова лична одлука, ама стариов има толку луди идеи, што се сомневам дека и овде нешто мати...

Ама ич хејтери нема, бетер од фан клуб Ман Сити е. :tv:

Веќе си одбрав омилен цитат јас.
Меси е позади Иниеста и Чави
кхм..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom