Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.837
Поени од реакции
23.220
Денес ФИФА ги објави 23 номинирани во потесниот круг за наградата за најдобар играч на годината. Оваа година за првпат имаме една единствена награда, бидејќи ФИФА и ФрансФутбол ги соединија двете награди(FIFA World Player of The Year и Ballon d'Or) во една единствена награда, под името FIFA Ballon d'Or. За некои оваа награда нема некое значење, бидејќи фудбалот е колективен спорт, меѓутоа, речиси не постои фудбалер на кого не би му било драго да биде 'почастен' со оваа престижна награда.
Годинашните 23 кандидати кои влегоа во конкуренција се:
Чаби Алонсо (Шпанија),
Даниел Алвес (Бразил),
Икер Касиљас (Шпанија),
Кристијано Роналдо (Португалија),
Дидие Дрогба (Брегот на Слоновата Коска),
Самуел Ето (Камерун),
Цеск Фабрегас (Шпанија),
Диего Форлан (Уругвај),
Асамоа Гијан (Гана),
Андрес Иниеста (Шпанија),
Жулио Цезар (Бразил),
Мирослав Клосе (Германија),
Филип Лам (Германија),
Маикон (Бразил),
Лео Меси (Аргентина),
Томас Милер (Германија),
Месут Озил (Германија),
Карлес Пујол (Шпанија),
Арјен Робен (Холандија),
Бастијан Швајнштајгер (Германија),
Весли Снајдер (Холандија),
Давид Виља (Шпанија) и
Чави (Шпанија).

Изборот е тежок, но кој според вас единствено и само тој заслужува да се украси со епитетот Најдобар Светски фудбалер во 2010 година?

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Лео Меси. Постигна над 45 гола ако ми се чини во сите конкуренции..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Весли Снајдер дефинитивно. Ги влечеше конците и за Интер и за Холандија :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Го има Дрогба и Гијан, го нема Милито. Не се нормални овие... :lud:

Иначе Снајди дефинитивно. :wink:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.837
Поени од реакции
23.220
И Меси и Снајдер да бидат прогласени, нема да е никаква грешка, ама ќе биде непревда кон најдоброто светско дуо ЧАВИНИЕСТА.
Наградата предлагам да биде пресечена на половина и да им се подели на двајцата, а ако тоа не е изводливо, нека се води на Андрес Иниеста, ама да си ја позајмуваат на по 2 месеци(6 пати годишно кај едниот, 6 кај другиот). :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ако правиме муабет кој е најзаслужен за резултатите на неговиот тим и репрезентација изминатата сезона дефинитивно Снајдер.
Со Интер до тројна титула, со Холандија до финале.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.781
Поени од реакции
6.607
Снајдер,тројна круна со Интер и финале со Холандија!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.848
Поени од реакции
44.256
Снајдер, според мене.. Тројна круна на клубско ниво, финале СП на репрезентативно.. Да тепаа Холандија во финалето ќе немаше потреба од темава, ама сеа вака има некоја шанса некој Шпанец да му ја лапне.. На Меси не ми се верува да му ја дадат, бидејќи освен Шпанската лига не освои ништо друго, ако не се лажам..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.591
Поени од реакции
48.641
Реално ако правиме муабет, ова не е изводливо да се свати сериозно кога еден Милито не е во комбинација.
Ок, ке каже некој на СП не играл, мхм, ондак што бара Ето пред него, Дрогба пред него, Дани Алвес пред него, Фабрегас пред него а и Асамоа Гијан човече ...
Нема логика, се обидувам да најдам некое објаснување, само тоа ми дојде, приказот негов на СП мада шанси многу не доби, али после ми текна и на дел од набројаните, да не речете пристрасен сум ради тоа што навивам за Интер, нц, ете, и Ето незнам зашто добил предност пред него.

Затоа, нема да бидам изненаден доколку Снајдер пример не добие награда, сеедно, фудбалот е тимски спорт и овие индивидуални награди се декор на кој не обрнувам многу внимание, поготово не сега, кога тие '' експерти '' ги ставиле оние набројани фудбалери од горе пред Милито, брука невидена.

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Jas sum za Messi.
Ama navivam i za Barcelona.
Too bad Zlatan Ibrahimovic ne igrashe bash good ova godina, ama ne pasova da igra vo shpanska liga.
Go biva da se divi vo Italjanskata liga i se nadevam deka ke bide podobro sega :)

Ama za Messi .. Backa ;)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Реално ако правиме муабет, ова не е изводливо да се свати сериозно кога еден Милито не е во комбинација.
Ок, ке каже некој на СП не играл, мхм, ондак што бара Ето пред него, Дрогба пред него, Дани Алвес пред него, Фабрегас пред него....
Цеск асистираше за најважниот гол на СП.:pipi:

Не,стварно,Милито би требало да го има,но изгледа на овие им пречи што не играше на СП и тоа минус му е -.- .Ама најдобар стрелец во Интер,стрелец во финале на ЛШ 2 пати,тројна круна,секако би требало да биде во изборот,Ето е најверојатно во изборот заради голот против Данска на СП..!? Голем фактор игра СП изгледа во изборот...
:toe:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.971
Поени од реакции
57.779
1. Снајдер (иако е у последно време дупка, сепак ова фактички е за минатата сезона, не за цела оваа година)
.
.
.
.
.
.
Швајнштајгер, Меси, Касиљас, Форлан... секако ова е лично мое размислување.

Али ич не би ме зачудило да му ја дадат на Меси...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Меси не ми се верува да ја земе годинава.
Ќе се води битката меѓу Снајдер и Чави. Иниеста и немаше којзнае колку сјајна сезона во Барса, многу време беше повреден ама го постигна најважниот гол во историјата на Шпанија. А за чави не треба да се трошат зборови се е кажано.
Снајдер освои тројна титула и стаса до финале на СП. нема да биде грешка и него да му ја дадат, ама шо знам се е можно.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.986
Поени од реакции
23.591
Го има Дрогба и Гијан, го нема Милито. Не се нормални овие... :lud:

Иначе Снајди дефинитивно. :wink:
Се знае дека изборот се сведува на 3 до 4.

У моментов тоа би биле Меси, Иниеста, Чави, Снајдер и Форлан.

Другиве се само декор на листава. Не дека не треба да го има Милито да не ме сватиш погрешно, но муабетот ми е не е многу битно.

Не е во најтесниот круг, и гледаат овие од Фифа што поразновидна листава да биде, и црнци неколку да набутаат , лец кик расизм аут оф фудбал енд стаф.

Можеле и Хонда да го бапнат.

За избров све освен избор на Снајдер со голема разлика во гласовите ќе го сметам за големо изненадување, и бламажа на Фифа, слично ко со Канаваро, кога Анри беше опседнат од некој вонземјанин цела сезона и играше ко од друга планета. Тие му ја бапнаа наградата на Канаваро за 2 утакмице изиграни добро на Светско, на кое МВП беше прогласен Пирло!

Нејсе, Снајдер убедливо би требало да тепа без проблем

Kajgana Shop

На врв Bottom